Daca este o intrebare, nu cred ca rezista chiar la toate neintelegerile.Prieteniile sunt si cu bune si cu rele dar se ajunge cateodata la un punct in care se pare ca nici aceasta puternica legatura nu o poate depasi.
Asta e parerea ta sau ne intrebi pe noi?
Eu cred ca unele dintre ele pot rezista si dincolo de neintelegeri. Depinde de durata prieteniei, de tipul ei, de interese. Cu totii facem greseli, dar stim si sa lasam de la noi - lucru care ofera unei prietenii o durata mai mare.
Depinde daca rezista in timp, asa numitele prietenenii de o viata.Acestea sunt singurele care pot rezista in fata tuturor neintelegerilor.Si oricum ar fi trebuie sa fie o comunicare buna intre prieteni pentru a se rezolva problemele.Parerea mea
Eu prin prieten inteleg mult deci si prin prietenie la fel.rezista dincolo de toate neintelegerile.Depinde de cat de pura este iubirea, de cum iertam, de cat de mult ne acceptam. imagineaza-ti prietenia perfecta dintre mama-copil sau om-animal.
Vreau sa o discutam pe a 2-a in special.Animalul stie perfect cum sa se poarte cu tine? daca greseste tu cum reactionezi? nu conteaza cum, caci el te iubeste orice i-ai face.Nu este... pur si simplu extraordinar? cainele este responsabil pentru o parte din relatia cu tine.cand ajungi acasa sare pe tine fericit, iti ofera iubirea de care este capabil iar tu stii ca este o fiinta perfecta. daca si tu tii la el si nu ma indoiesc, il hranesti, te joci cu el, il alinti...asta inseamna de fapt iubire neconditionata.relatia asta este echilibrata caci ambii isi asuma prietenia
DE ce relatia intre om-animal functioneaza iar cea interumana nu? tu nu vrei sa il faci alt caine iar la randul lui, el nu incearca sa isi schimbe stapanul. dar noi oamenii vrem sa transformam un om intr-un alt om.prietenii cei mai rezistenti sunt cei ce ne accepta cu bune, cu rele. daca gasesti astfel de oameni esti cel mai fericit om de planeta
Acum vei spune ca este usor sa iubesti cainele deoarece nu are opinii despre tine si te iubeste neconditionat. daca prietenii ne iubesc asa cum suntem(ca in relatia mama-fiu) atunci am reusit esentialul.
acum mai trebuie sa stii cu ce gen de oameni te simti bine.imagineaza-ti cumpararea unei pisici pe care vrei sa o dresezi sa faca,, ham''. nu e stupid?(vrei sa o schimbi deci cum am demonstrat mai sus relatia nu va merge)
de aceea mai intai trebuie sa stii ce fel de oameni vrei sa ai in preajma
Te-am zapacit.Ca sa existe prietenii adevarate de durata rezistente la neintelegeri trebuie sa fim cinstiti cu noi insine dar si cu cei din jur.ne apropiem de partea coborasurilor.si relatia om-caine poate avea atat momente bune cat si unele proaste.Acum tu ai fost concediata sau ai fost la o inmormantare. odata ce ai ajuns acasa, cainele sare fericit pe tine, vrea sa te inveseleasca. daca tu nu vrei sa il bagi in seama se va retrage.nu te-ai simtit vreodata mai inteles de animalul tau decat de alti oameni? noi nu ne intelegem la fel. daca eu sunt trista si nu vorbesc ceilalti, ei inteleg ca sunt suparata pe ei(,, precis taci ca te-am suparat cu ceva!''). deci daca cineva trece prin momente grele il lasam in pace.cainele procedeaza ideal cum ar trebui sa o facem si noi,, eu sunt fericit iar cand iti vei reveni voi veni sa te inveselesc cu fericirea mea''
fiecare este responsabil de propriile deseuri. daca ei vor alege sa ti le curete se vor alege cu mana rupta(glumesc)sau cu o prietenie gata de rupere
O prietenie rezista daca si numai daca iubirea oferita tie si altora este o arta bine practicata
Depinde de relatia de prietenie dintre cele 2 perosane. daca sunt amici s-ar putea sa se rupa. si daca sunt "prieteni".
Depinde de relatiile dintre cele 2 persoane
Da fii sigur de asa cevapentru ca un prieten adevarat iti va fi mereu aproape orice s-ar intampla
Depinde ce intelege fiecare prin,, dincolo``: a uita, a trece cu vederea, a intelege. cred ca unele chiar rezista, dar daca aceste neintelegeri sunt grave, mereu va fi un,, nod``care va impiedica ca relatia sa fie,, dreapta si neteda``...as putea sa ma intind la explicat, dar mie teama ca nu ai inteles ce vream sa zic si ma iei ca pe o,, nestiutoare``...
Pentru ca n-am vazut semnul intrebarii, as putea crede ca este o afirmatie si nu o intrebare. Afirmatie sau intrebare, ea merita un comentariu.
Prietenia are o problema de rezistenta in timp. Nu cred in prieteniile "pe viata". Nu stiu cati ani ai, dar pe la mijlocul vietii o sa afli ca am dreptate. Daca mai sunt si repetate neintelegeri, acestea, in timp, vor sapa la temelia acestei prietenii, pana cand ceea ce lega pe acei prieteni (prietenia care ar putea prezenta chiar o aparenta de monolit) se fluidizeaza pana la disparitie. Ce mai ramane atunci? Raman entitatiile care isi cauta compensari pentru probleme diferite in relatii diferite, altele decat cele initiale, pentru ca, nu-i asa, pe acelea bine stiute, cu nenumaratele lor frecusuri, cine le-ar mai putea dori?! Au devenit destul de obositoare pentru a mai putea fi dorite.
Intr-adevar...prietenia este un diamant scump si daca il ai nu trebuie' sa-l pierzi! Si stiind ca aceasta se bazeaza pe comprensivitate si sinceritate, atunci asa este... ea rezista dincolo de toate neintelegirile si neplacerile!