Dumnezeu e atotputernic
Matei 19:26
Dar Iisus, privind la ei, le-a zis: La oameni aceasta e cu neputinţă, la Dumnezeu însă toate sunt cu putinţă.
Dumnezeu nu este atotputernic
Judecatori 1:19
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n’a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentrucă aveau cară de fer.
Exista doar un singur Dumnezeu
Deuteronom 6:4
Ascultă, Israele! Domnul, Dumnezeul nostru, este singurul Domn.
Exista mai multi Dumnezei
Geneza 1:26
Apoi Dumnezeu a zis:,, Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpînească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pămîntul şi peste toate tîrîtoarele cari se mişcă pe pămînt.
Geneza 3:22
Domnul Dumnezeu a zis:,, Iată că omul a ajuns ca unul din Noi, cunoscînd binele şi răul. Să -l împedecăm dar acum ca nu cumva să-şi întindă mîna, să ia şi din pomul vieţii, să mănînce din el, şi să trăiască în veci.
Dumnezeu este vazut si auzit
Geneza 3:9, 10
Dar Domnul Dumnezeu a chemat pe om, şi i -a zis:,, Unde eşti?"
El a răspuns:,, Ţi-am auzit glasul în grădină; şi mi -a fost frică, pentrucă eram gol, şi m’am ascuns."
Dumnezeu este invizibil si nu poate fi auzit
Ioan 1:18
Nimeni n’a văzut vreodată pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este în sînul Tatălui, Acela L -a făcut cunoscut"
Ioan 5:37
Şi Tatăl, care M’a trimes, a mărturisit El însuş despre Mine. Voi nu I-aţi auzit niciodată glasul, nu I-aţi văzut deloc faţa;
Timotei 6:16
singurul care are nemurirea, care locuieşte într’o lumină, de care nu poţi să te apropii, pe care niciun om nu L -a văzut, nici nu -L poate vedea, şi care are cinstea şi puterea vecinică! Amin.
Vreau sa vad cum mai combate cineva acum faptul ca intr-un verest dumnezeu se scrie ca a fost vazut iar in altul ca nimeni nu l-a vazut niciodata. Vreau sa vad acum ce interpretari mai poate avea aceasta carte si cum trebuie citita, iata alte dovezi palpabile de contradictii, si sunt excesiv de multe pentru o carte sfanta unde nici macar una nu-si avea locul
Tot in biblie spune ca au trait sute de ani fiecare dintre, adam eva, cain, abel. nu se stie ce varsta aveau cand s-a produs crima. si cati au mai fost asa, chiar si dupa potop. la fel aceeasi intrebare ar fi si la, noe cu potopul. asemanator. noe a trait 800 de ani.si nu cred, ca era nici un incest. cand traiesti sute de ani, la asemenea distante adn-ul se schimba intre generatii si este diferit.