| Denistf a întrebat:

Prin ce fel de energie comunica celulele la distanta?

2 răspunsuri:
| Seba2013 a răspuns:

Sistemul senzorial, nervos, tact, etc., se comunica prin electroni, ioni, cationi, etc. Acestia ca sa circule au nevoie de structura (nervi, vene, receptori).

Daca dau cu paleta in fata ta si fac vant aceasta energíe cinética iti activeaza sistemul senzorial si inchizi ochii. Aceasta energíe (electricistate statica) raspunde ca un magnet celorlalte energii. Raspunsul, excitabilitatea, etc., depinde de structura.

Limbajul, cuvantul, unitatea lexica, sunt doar o carcasa exterioara la ceea ce se intampla pe dinauntru (mai profund). Realitatea poate sa fie diferita de cuvant. Limbajul interior poate sa nu corespunda cu limbajul literar. Empiristii vorbesc de reprezentaré, simbol, semiótica, semne, experienta, etc.

Am spus si eu ceva interesant dar nu ma baga in seama ca am citit o data. In cartile despre neurostiinte cognitive sau la Chimie se gaesc aceste teme. Eu am dat si 50 euro pe ele dar le-am aruncat ca nu sunt medic sau stiintific.

Sper sa te fi ajutat ca aia de la scoala vorbesc despre lucrurile astea ca zici ca vorbesc de nu stiu ce institutie a extracterestilor, mai putin despre tine. Protagonismul este institutia nu tu. Ceea scrie in cartea aceea nu ceea ce esti tu.

Este bine sa judecam si lucrurile astea ca poporul vede doar izolatoarele, cápsula, carcasa si rezultatul exterior (vede ce izbeste ochiul insa exista si inima, partea interioara). Iar aceasta parte interioara vorbeste si ea prin adieri si furtuni. Una este senzorialitatea, senzitivitatea si alta senzualitatea. Gramática culturii actuale le-au impletit atunci cand au inceput sa formeze categoriile/elementele acestui sistem care orbeste oamenii. Trebuie descompuse aceste elemente si sisteme.

| doctorandus a răspuns:

Semnal nervos, hormoni, etc.