| Alphawolf a întrebat:

Privită-n forma colectivă,
Prostia este relativă,
Dar individual văzută,
Prostia este absolută!
Cum comentati aceasta epigrama de Corneliu Berbente, credeti asa este adevarat sau ar putea fi exact invers?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu ma voi rezuma doar la a comenta asa cum ai zis nu a mai adauga sau infirma fraza
Privită-n forma colectivă,

Prostia este relativă, nu toata lumea este proasta unii pot fi mai mult sau mai putin prosti de aceea cand studiem prostia intr-un colectiv nu intram prin toate 'cotloanele' ca sa masuram exact.

Dar individual văzută,

Prostia este absolută!

cand studiezi individul in sine pana in maduva oaselor descoperi toata prostia si o aduci la rangul de absoluta eu zic ca asa e

11 răspunsuri:
| Alphawolf explică:

Eu cind am intrebat daca ar putea exact invers m-am referit la demonstratia facuta de patologia socială, că cel mai bezmetic animal este mulţimea dezlănţuită. Mulţimea te sfâşie, pentru un gol din ofsaid, pentru o idee religioasă, pentru o siglă electorală.

| Bacemi a răspuns:

Prostia este relativa atunci cand o folosesti ca fatada si absoluta cand crezi in ea. Referitor la epigrama lui Corneliu Berbente, prostia in forma colectiva este relativa deoarece este regula a societatii sau a unei micro-societati pe cand atunci cand este individual vazuta este univers individual si autoimpus.

| remus a răspuns:

Daca prostia ar durea, cred ca ar trebui sa purtam antifoane zi si noapte, sa nu mai spun ca am auzi numai urlete, crying pacat

| remus a răspuns:

Oktavian, fiecare boala, afectiune, smtome, sunt relative, prostia este absoluta, nu se poate trata.

| Victoria a răspuns:

Sunt de acord. Atunci cand un grup de oameni dovedeste incultura, intotdeauna exista si cineva mai inteligent care-i scoate din incurcatura si astfel nu se evidentiaza incultura pe deplin. In schimb, daca-l iei pe unul incult la intrebari, de exemplu un elev scos la tabla, nu mai are cine sa-l scoata din incurcatura si in acest mod iese in evidenta gradul sau de inteligenta.

| Oktavian a răspuns:

Depinde in ce situatie in una poate sa fie reletiva in alta absoluta.

| danutzsan a răspuns:

Și mai adaug eu : prostia este la rang de virtute , astăzi din păcate .

| danutzsan a răspuns:

Și mai adaug eu : prostia este la rang de virtute, astăzi din păcate.

| Instinkt a răspuns:

Daca stai printre prosti(oameni) ti se pare ceva firesc daca insa il iei pe fiecare imp[arte iti dai seama cati de prosti pot fii unele pers

| kally a răspuns:

E cat se poate de adevarata si de actuala! e de ajuns doar sa deschizi televizorul si sa vezi prostia in cantitati enorme, primita din pacate cu mare placere de oameni, parca o savureaza si cer mai mult!
Cand prostia e colectiva, se trece cu vederea peste, se accepta orice fel de manifestare posibila, de la certuri, jigniri, nesimtire, la destrabalari, dansuri pe masa si emisiuni dintr-o garsoniera. Dar cand e luata individual da, parca socheaza, iti vine sa-l critici, desi noi suntem obisnuiti cu prostia.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde de individ. Firesc.