| unul1 a întrebat:

Probabil toti au auzit ca muzica de Mozart in special cea de bach (daca nu ma insel) ajuta la invatat (memorie, concentrare ). Voi ce parere aveti? As dori daca se poate sa face o legatura dintre stiinta si probabilitate. Oricum cine are pretentie sa asculte Mozart si nu manele are rezultate mai bune la invatatura big grin.

12 răspunsuri:
| harciog a răspuns:

Ventila-mi-as si n-am ce ca mintea-i lipsa.In materie de muzica nu pot spune mare lucru decit ca ma deschid sau ma deschidea Ea si cad in tacere si traiesc odata cu vibratiile muzicii primind cu bratele deschise ce a simtit si transmis compozitorul.As putea spune ca e traire.Nu m-am gindit la minte.De fapt trebuie sa ai si cu ce sa gindesti iar, la mine, slabe sperante ca voi avea vreodata.

| Hombre a răspuns (pentru harciog):

Pai e firesc sa ai habar, schimba dracu' capul ala de magar si pune unu' mai in firea lui, de tap ca exemplu, macar cu marlitu' sa te alegi daca muzica canci.

| harciog a răspuns (pentru Hombre):

Mi-a soptit o Keat ca si mirlitul este tot o traire. Dreacu mai stie...

| Delicacy a răspuns (pentru harciog):

Nu te mai subaprecia.Văd că te duce mintea. thinking

| harciog a răspuns (pentru Delicacy):

Asa se vede de afara dar inauntru e viscol, bate vintul urit.

| Delicacy a răspuns (pentru harciog):

De multe ori, viscolul aduce multe informaţii utile.

| Dumnezău a răspuns:

Pe mine,unul, ma ajuta la concentrare, orice fel de muzica inteligent, cu putine cuvinte, sau care n-are deloc cuvinte.Si post-rock-ul sau atmospheric black metal-ul ajuta foarte mult la concentrare.La invatat,serveste,coane,niste liniste,ca nu prinzi ideea, chiar daca pui cea mai inteligenta si profunda muzica ce-o poti gasi.Dar, ca sa scoti ideile mai bine din tine, da, pune muzica.Neaparat profunda.

| Delicacy a răspuns:

Muzica instrumentală te ajută de fiecare dată să te ventilezi emoţional.Ea stimulează producţia de endorfine din organism, adică hormonii fericiriii şi ai armoniei.De aceea, mulţi psihologi folosesc muzica instrumentală în timpul şedinţelor cu pacienţii lor şi chiar şi unii medici chirurgi.

Răspuns utilizator avertizat
| sousabo a răspuns:

Am auzit de un anume psiholog care foloseste muzica asta pentru ca elevii sa invete cum spui mai usor.Parerea mea e ca ar putea exista o realitate in spatele acestei teorii. Teoria nu e una noua.In india folosesc se foloseste un termen, mai precis satsang.Asta inseamna ca un elev sa se inconjoare de maestri iluminati pentru a dobandi la randul sau intelepciunea.O realitate exista.Dar asta nu inseamna neaparat ca daca ii plimb cainele lui Einstein devin si eu un bun fizician.Sunt mai multe aspecte. Exista si teoria undelor alfa.Dar parerea mea e ca ne diluam prea mult in ratiune gandind asa.Cel mai bine ar fi sa se dovedeasca empiric ca muzica aceea e buna pentru concentrare pentru ca de multe ori lucrurile logice s-au dovedit eronate.

| unul1 explică (pentru sousabo):

Eu am citit mai mult despre astfel de teorii dar am citit si ca in anii 70 parca in SUA s-au vandut sute de mii de carti si cd-uri cu muzica care ii face mai "destepti" pe copii.

| mozartconcertono20romance a răspuns:

Nu este adevarat nimica. Nu influenteaza muzica invatatul de vreme ce poti invata oricum in liniste.

Întrebări similare