Ventila-mi-as si n-am ce ca mintea-i lipsa.In materie de muzica nu pot spune mare lucru decit ca ma deschid sau ma deschidea Ea si cad in tacere si traiesc odata cu vibratiile muzicii primind cu bratele deschise ce a simtit si transmis compozitorul.As putea spune ca e traire.Nu m-am gindit la minte.De fapt trebuie sa ai si cu ce sa gindesti iar, la mine, slabe sperante ca voi avea vreodata.
Pe mine,unul, ma ajuta la concentrare, orice fel de muzica inteligent, cu putine cuvinte, sau care n-are deloc cuvinte.Si post-rock-ul sau atmospheric black metal-ul ajuta foarte mult la concentrare.La invatat,serveste,coane,niste liniste,ca nu prinzi ideea, chiar daca pui cea mai inteligenta si profunda muzica ce-o poti gasi.Dar, ca sa scoti ideile mai bine din tine, da, pune muzica.Neaparat profunda.
Muzica instrumentală te ajută de fiecare dată să te ventilezi emoţional.Ea stimulează producţia de endorfine din organism, adică hormonii fericiriii şi ai armoniei.De aceea, mulţi psihologi folosesc muzica instrumentală în timpul şedinţelor cu pacienţii lor şi chiar şi unii medici chirurgi.
Am auzit de un anume psiholog care foloseste muzica asta pentru ca elevii sa invete cum spui mai usor.Parerea mea e ca ar putea exista o realitate in spatele acestei teorii. Teoria nu e una noua.In india folosesc se foloseste un termen, mai precis satsang.Asta inseamna ca un elev sa se inconjoare de maestri iluminati pentru a dobandi la randul sau intelepciunea.O realitate exista.Dar asta nu inseamna neaparat ca daca ii plimb cainele lui Einstein devin si eu un bun fizician.Sunt mai multe aspecte. Exista si teoria undelor alfa.Dar parerea mea e ca ne diluam prea mult in ratiune gandind asa.Cel mai bine ar fi sa se dovedeasca empiric ca muzica aceea e buna pentru concentrare pentru ca de multe ori lucrurile logice s-au dovedit eronate.
Nu este adevarat nimica. Nu influenteaza muzica invatatul de vreme ce poti invata oricum in liniste.