| CostinAlamariu a întrebat:

Propun o dezbatere:
Conformism vs autenticitate.

Care credeti ca ar trebui sa fie atitudinea unui individ față de societate: să fie cat mai asemanator cu ceilalti ca sa se poata integra sau să pună mai degrabă preț pe autenticitate?

Dau ca exemplu îmbrăcămintea. E mai important să avem un stil vestimentar cât mai "normal" care nu sare deloc în evidenta sau să avem propriul stil vestimentar cu riscul de a atrage priviri dar cu avantajul de a fi autentici?

12 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Totul e relativ. Ai pus o intrebare prea generala. Nu are un raspuns adevarat obiectiv si general valabil.

Atitudinea lui fata de societate va fi cea care crede el ca il avantajeaza mai mult.
Nu vad sensul dezbaterii daca nu se definesc bine datele problemei, nu se definesc scenariile de lucru, ipotezele initiale. Fara astea, nu e o dezbatere ci un dialog al surzilor, fiecare doar isi va exprima parerea.



Personal mi se potriveste cel mai bine echilibrul. Nici sa fi o copie fidela a anonimului dar nici intaiul avangardist-nonconformist.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu ce sa zic laughing
Nu mi se pare o chestie atat de importanta sau esentiala ca sa conteze atat de mult daca esti sau nu ca restul.
Dar atata timp cat starnesti reactii din ce in ce mai diverse prin modul in care te imbraci nu cred ca e ok. Personal nu imi place sa atrag atentia si in general nu imi place sa vad ca oamenii fac lucruri doar ca sa atraga atentia. Daca o faci fiindca asa simti, sa te imbraci cumva, poate nu e atat de grav, atata timp cat e si decent cat de cat. Ca ar fi ciudat totusi sa ne imbracam in costum de baie pe strada zilnic, doar fiindca asa ne simtim bine. Nu?
Depinde ce intelegi tu prin autentic. Poti detalia? Daca prin autentic intelegi costume populare, de exemplu, eu as zice da, de ce nu? Ca sunt ceva mai vesele decat blugii in care ne imbracam de obicei.

| Kiran a răspuns:

Depinde pentru ce sau cine doresti sa arati autenticitate sau normal. De exemplu, daca te angajezi la o companie destul de prestigioasa si cunoscuta in oras, un stil autentic te-ar dezavantaja enorm pentru ca nu te-ai incadra in stilul companiei, desigur ca conteaza si functie, dar in esenta si facand o generalizare, normalitatea conteaza la majoritatea companiilor.
Daca doresti sa atragi priviri, autenticitatea e cam 50-50, pentru ca oamenii vad intr-un mod enigmatic lumea. Unii oameni le place normalitatea in combinatie cu alte aspecte, altor oameni le place autenticitatea.

| CostinAlamariu explică (pentru Kiran):

Când mă gândesc la autenticitate mă gândesc că nu ești autentic pentru ca încerci să atragi priviri. Dacă te îmbraci ciudat doar ca să atragi priviri într-un fel tot comformist esti, doar că pe dos...
Înțelegi ce zic?
Adică a fi autentic cu adevarat, după părerea mea, înseamnă să nu-ți pese deloc nici dacă atragi priviri nici dacă nu atragi. Pur și simplu să fii tu însuți ignorând complet opinia celorlalti despre tine

| Allemando a răspuns:

Eu optez pentru conformism.

| CostinAlamariu explică (pentru Allemando):

Sincer, ăsta e unul dintre cele mai interesante răspunsuri pe care le-am primit până acum. De curiozitate, optezi pentru conformism deoarece îl vezi ca fiind mai util?

| Allemando a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Privesc conformismul ca experiență a oamenilor de-a lungul mileniilor, și aceasta e cea mai bună variantă la care s-a ajuns până în prezent. Asta e părerea mea happy

| Sorinelz1 a răspuns:

Bun simț asta este răspunsul.

Adaptează totul la bun simt.

Vrei educație pură?
Vrei sa fi un om de referinta?


Citește Biblia!
Va ieși din tine un adevărat om societate.


Vrei sa fi un ciudat al mentalității de azi? Emo /rocker etc?

Atunci asculta tot ce se propagă pe rețelele de socializare + TV.

Asta e rețeta perfecta pentru faliment.

| Woodsz a răspuns:

Sa urmezi reguli si sa te porti ca o oaie e cel ma usor lucru din lume. Cred ca ar trebui sa se puna accent pe autenticitate pentru ca asta ne face mai creativi, mai indrazneti si mai nepasatori la ce spune lumea. Lumea e rea si oricum comenteaza, ca sa te modelezi dupa ea trebuie sa fii un om fara personalitate. Un om semi-mort.

| sabin89 a răspuns (pentru Woodsz):

"Lumea e rea..."
Cum? Era rea în epoca primitivă, când se băteau ca chiorii. Erau şi canibali pe atunci. Acum suntem civilizaţi, ne respectăm unii pe alţii, ne ajutăm reciproc. Chiar şi pe site-ul ăsta - nu vezi? - sărim toţi pentru unul, dacă e nevoie, să-l ajutăm.

| Woodsz a răspuns (pentru sabin89):

Unde traiesti?
Intr-o lume in care INCA exista trafic de carne vie, mutilare genitala la nastere, razboaie, violuri, pedofilie, incest, p. ornografie infantila, violenta domestica si discriminare de orice fel, nu poti spune ca nu e primitiva.
Acum 3 zile a fost un val de sinucideri, toate in cauza hartuirilor. Acum o saptamana si-a injunghiat unu fosta nevasta in fata gradinitei. Canibali? Inca exista. Documenteaza-te.
Cat despre batut ca chiorii, ai condus o zi prin Bucuresti?
Am vazut bataie cu TOPOARE in mijlocul orasului.

Daca tu vrei sa traiesti deconectat de lume, treaba ta, dar nu imi spune mie asa ceva ca eu traiesc in realitate, lucrez cu victime si asemenea afirmatii ma scarbesc.
Lumea e foarte rea, nu rea.
Sper ca ai fost sarcastic si nu m-am prins eu.

| sabin89 a răspuns (pentru Woodsz):

Exact. Am fost sarcastic.