| ViseleSmulgGratii a întrebat:

Propun o dezbatere in legatura cu zodiacul de orice fel(chinezesc, european).

Vreau argumente pro si contra, pareri personale, experiente, toate celea.

Incep eu:

Consider ca zodiacul se bazeaza pe autosugestie.

Sa zicem ca un individ cu personalitate x aude ani la rand(intamplator, voit) ca personalitatea sa trebuie sa fie de fapt y, deoarece este nascut pe data z. Datorita puterii de convingere a celor care afirma aceste lucruri(diplome, renume, halat alb si eprubeta), in subconstient i se fixeaza aceasta idee, transformandu-se, treptat, fara sa realizeze, din x in y, iar treaba cu pozitiile astrelor este doar coperta frumos colorata.

Răspuns Câştigător
| MVRARIVM a răspuns:

Cei cu mintea usoara sa nu citeasca. Solicita prea multe resurse mentale raspunsul meu. Eu l-am recitit inainte de publicare si deja ma doare capul. happy Tu, ViseleSmulgGratii - cel ce intrebi, vei citi tot. Am vazut ca digeri idei de tot felul. Si te admir pentru asta. Zodiacul pare sa fie un indicativ de personalitate ce se bazeaza pe relatia dintre campurile magnetice. Mai precis pe relatia dintre campul magnetic al planetelor sistemului nostru solar si campul magnetic al corpului fiecaruia. Fiecare din noi ne nastem intr-un timp in care planetele au o pozitie precisa si egala in fiecare an. Tind sa cred ca semnul zodiacal este stabilit in mod natural, NU cand are loc nasterea ci in momentul in care prima celula a unui individ ia fiinta in burta mamii lui. happy Atunci are loc interactiunea dintre campul magnetic (specific acelei perioade din an) generat de mediul astral, si campul magnetic nou infiintat al acelui suflet. Toti care s-au nascut de exemplu pe 2 aprilie au fost "bombardati" cu noua luni inainte, de aceeasi configuratie de camp magnetic ce se formeaza in fiecare an la aceeasi data (de 2 aprilie minus noua luni de gestatie). Mai departe nu ma intrebati cum te modeleaza la caracter un camp magnetic, ca daca as stii as avea un premiu Nobel asigurat. Ceva se intampla pe acolo prin cotloanele minuscule ale ADN-ului nostru. Eee, si de aia toti in zodia cutare se aseamana la caracter. De aia s-au gandit astrologii sa faca un catalog de 12 categorii in care putem fi toti prezenti. Nu cred ca este vorba de autosugestie in zodiac cum scrii tu. sad N-are nici un sens.

9 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

"Consider ca zodiacul se bazeaza pe autosugestie."
Cine e pentru?- Nimeni
Cine e impotriva-Nimeni
Se abtine cineva?- Nimeni
Si atunci de ce doar consideri?winking

| Kaℓi a răspuns:

Consider ca zodiacul de orice fel, chinezesc sau european, e o aiureala. Sunt atat de multe caracteristici pentru fiecare zodie incat e imposibil ca fiecare sa nu gaseasca ceva despre care sa poata spune "asta mi se potriveste". Cunosc oameni nascuti in aceeasi zi si acelasi an, complet diferiti din orice punct de vedere, care sunt de parere ca se regasesc in acelasi horoscop.
Eu personal nu iau in serios horoscoapele si zodiacele, cel mult mi se par amuzante happy

| Musique a răspuns:

Mie una nu mi se pare.
Nu "m-am modelat" după ce spune în zodiac.Sunt și am fost întotdeauna o fire sensibilă și retrasă, rezervată, care analizează sensul fiecărui cuvânt.Se întâmplă ca însușirile astea să se regăsească și în ceea ce spune zodiacul (la fecioară).

Nu mă influențează cu nimic data în care sunt născute persoanele din jur, și de ce zodie aparțin.Mi se pare o prostie să crezi în el și mai ales să faci (așa cum ai spus) orice ca însușirile de acolo să se potrivească cu tine.
Baftă!

| sublime89 a răspuns:

Astrologia e la fel de credibila ca si religia, adica deloc. E doar vechea speranta a oamenilor ca-si pot ghici viitorul, sau controla destinul. Sunt mult prea multe de spus despre cat de falsa e astrologia. Iti dau un link mai bine https://www.youtube.com/watch?v=ZB88HnlLgZ8

| ViseleSmulgGratii explică (pentru sublime89):

Mai degraba simt ca imi controlez destinul cand nu ma ghideaza nimic, decat cand pup o divinitate in fund sau cand stau cu telescopul sa-mi zica astrele daca sa ies din casa sau nu.

| Exilee a răspuns (pentru sublime89):

Permite-mi sa te contrazic: religia crestina ESTE IMPOTRIVA ASTROLOGIEI!

Pentru cel care a pus intrebarea, nu nu cred in niciun horoscop. De fapt, nici nu-mi pasa. u pot deduce decat ca oamenii asteapta niste incurajari,, un confort psihic cu privire la viitor, dar de ce oare sunt ei asa de sigur ca-l si vor obtine?

Suntem rspunzatori pentru actiunile noastre si astrologia nu face decat sa infrumuseteze intr-un fel afimatiile despre rezultatul fenomenelor ce se desfasoara in Unbivers, si nu cred deloc ca totul are loc intr-un mod stocastic, aleator.

| sublime89 a răspuns (pentru Exilee):

Am spus doar ca astrologia este la fel de credibila ca si religia, nu m-am referit deloc la compatibilitatea dintre cele doua.

| godge a răspuns:

Astrologie europeana:niste corpuri cosmice aflate(minim) la 1.000.000.000.000 de km departare iti influenteaza viata doar pentru ca tu si alti 5.000.000 de oameni v-ati nascut in aceiasi perioada din an.

| lollipops a răspuns:

Nici nu mai stiu ce sa zic, sunt lucruri care se potrivesc si lucruri care nu se potrivesc.
In zodiacul chinezesc eu sunt Cal si mi se potrivesc multe de tot. In celelalte nu prea stiu...