| Steregoi a întrebat:

Propun o teorie in cele ce urmeaza.

Spatiul ocupat de materie nu se mareste. Universul se afla intr-o expansiune doar aparenta. Spatiul rezervat materiei are o marime fixa.

Spatiul este alcatuit din puncte de coordonate tridimensionale care vibreaza potrivit energiei din fiecare punct intrucat stim ca E=h*f. h e constanta Plank iar f e frecventa si E e energia.

Deplasarea e transfer de energie din aproape in aproape. Cel mai rapid transfer de energie este cu viteza luminii intre doua puncte vecine.

Deplasarea e doar transfer de energie din aproape in aproape.

Spatiul este de fapt static si de fapt nu se misca nimic pentru ca deplasarea sau miscarea e doar transfer de energie din aproape in aproape.

Ar fi corecta teoria asta?

Răspuns Câştigător
| NGheorghe a răspuns:

Nu, nu este corectă.
"Spatiul — matematicii— este alcatuit din puncte de coordonate tridimensionale"
Spatiul —fizic— este ocupat (nicidecum "alcatuit") de materie in diferitele ei forme (solidă, lichidă, gazoasă, plasmatică)

E=h*f este formula după care se calculează energia fotonilor (caz special deoarece fotonii nu au masă)... energia tuturor celorlalte particole este mc²
h*f - nu este energia unor "puncte", sau invers: "punctele" (chiar și din 3d) nu au energie!

4 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

"Propun o teorie..."
Si eu pot propune o teorie, ca celulele organismului nostru nu se mai indreapta implacabil spre moarte. Si pot sa iti aduc si argumente happy.
Ceea ce conteaza insa nu e teoria, sau propunerea. Ci doar realitatea. Ca sa propui o teorie, trebuie sa ai dovezi solide in favoarea ei.

| Steregoi explică (pentru cristi202):

O teorie senzationala. Lumea stiintifica e plina de teorii senzationale precum: spatiul si timpul curbat, evolutia, big-bang, etc. rolling on the floor

Bula
| Bula a răspuns:

Nu.
La viteza luminii materia se transforma in energie si se deplaseaza cu aceea viteza.
Cand incetineste din ceva motiv, atunci se re-transforma in materie.

| Steregoi explică (pentru Bula):

Interesant.

Omul ca sa calatoreasca cu viteza luminii trebuie sa devina foton.