| deejay_3315 a întrebat:

Prostia domina in zilele noastre? Sau asa a fost din totdeauna dar oamenii nu erau capabili inca sa o inteleaga pe deplin? Voi ce credeti?

Răspuns Câştigător
| Alphawolf a răspuns:

Poate cineva da o definitie exacta a prostiei? Nu cred. Nu avem niciun standard de referinta. Subiectivismul omului il determina sa considere prost pe altul. Einstein putea sa considere prosti 99% din populatie. Deci, daca privim din punctul asta de vedere prostia este relativa si subiectiva. Nu consider prostia relativa, eu o vad in lipsa de interes si in fapte. Interesul omului reprezinta evolutia, o viata mai buna.
Mereu au fost diferente de capacitati intre oameni, dar odata cu trecerea timpului(a numarului de generatii) acele diferentele cresc. De ce? Din diferenta de interes dintre oameni.

6 răspunsuri:
| NoChanceForUs a răspuns:

Erau mai puțini oameni, deci mai puțini proști.Acum suntem mai mulți oameni, crește și prostia direct proporțional.

| georgesur a răspuns:

Se spune ca :
"Dumnezeu sigur iubeste prostii.Altfel nu ar fi creat atat de multi."
Prostia a fost din totdeauna si va exista mereu.
In privinta capabilitatii de a o intelege, nici acum nu stam mai bine.

| shadovv a răspuns:

Oamenii sunt, au fost si vor fi mereu imperfecti.

| WR104 a răspuns:

Nu exista prostie ci necunoastere.

| alexmircescu13 a răspuns:

Uite un citat care m-a amuzat: "Cantitatea de inteligenta la nivel planetar e fixa. Populatia e in continua crestere."

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu consider ca toti oamenii s`au nascut destepti, dar absolut toti ( in afara de cei cu dizabilitati care n`au nici o vina ) dar in timp n`au vrut sa mai mearga pe calea cea buna, cea inteleapta, luand`o pe un drum gresit si se poate spune ca au devenit prosti, dar se poate schimba, niciodata nu este prea tarziu. Sper ca raspunsul meu ti-a fost de foloswinking