Poate cineva da o definitie exacta a prostiei? Nu cred. Nu avem niciun standard de referinta. Subiectivismul omului il determina sa considere prost pe altul. Einstein putea sa considere prosti 99% din populatie. Deci, daca privim din punctul asta de vedere prostia este relativa si subiectiva. Nu consider prostia relativa, eu o vad in lipsa de interes si in fapte. Interesul omului reprezinta evolutia, o viata mai buna.
Mereu au fost diferente de capacitati intre oameni, dar odata cu trecerea timpului(a numarului de generatii) acele diferentele cresc. De ce? Din diferenta de interes dintre oameni.
Erau mai puțini oameni, deci mai puțini proști.Acum suntem mai mulți oameni, crește și prostia direct proporțional.
Se spune ca :
"Dumnezeu sigur iubeste prostii.Altfel nu ar fi creat atat de multi."
Prostia a fost din totdeauna si va exista mereu.
In privinta capabilitatii de a o intelege, nici acum nu stam mai bine.
Uite un citat care m-a amuzat: "Cantitatea de inteligenta la nivel planetar e fixa. Populatia e in continua crestere."
Eu consider ca toti oamenii s`au nascut destepti, dar absolut toti ( in afara de cei cu dizabilitati care n`au nici o vina ) dar in timp n`au vrut sa mai mearga pe calea cea buna, cea inteleapta, luand`o pe un drum gresit si se poate spune ca au devenit prosti, dar se poate schimba, niciodata nu este prea tarziu. Sper ca raspunsul meu ti-a fost de folos
anonim_4396 întreabă: