anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

"Proştii se însoară totdeauna, nebunii câteodată, înţeleptul nicicând." Mihai Eminescu

Care este punctul vostru de vedere in legatura cu mesajul lui Eminescu in acest citat? E o referire la ideea de precautie si premeditare, sau este vorba de faptul ca mediocritatea plaseaza erotica pe o treapta a superioara a valorilor?

9 răspunsuri:
| Vizitiul a răspuns:

Eu ma declar femeie.

| harciog a răspuns:

Prost,dobitoc,inteligent,nebun,intelept eu cred ca omul trebuie sa treaca prin n experiente in viata. Eminescu era tinar, ii fugeau ochii dupa toate "ciumele"doar nu era s-o dea in casatorie...

| CoquineNoire a răspuns:

Sunt de parere ca citatele nu ar trebui sa impiedice cititorul sa faca ceea ce vrea in viata, sa experimenteze.
nu exista adevar absolut in citate, evenimentele in viata au influenta diferita asupra tuturor, nu ne potrivim din punct d vedere noroc, ghinion, s.a.m.d.
inteleptii nicicand nu cred in citate, ci in ei insisi, asta e parerea mea.

| KyraW a răspuns:

Casatoria e un punct important in viata oamenilor,pentru ca viata lor se invarteste in jurul ei. Poate citatul are putina dreptate,ca in fond,cei care nu se casatoresc e clar sa pot traii singuri (sau sunt prea "ne-buni" pentru a se casatorii.).Un intelept adevarat (si am intalnit astfel de oameni in multe din cartile citite) e prea prins in ganduri,in citit,in a se cultiva prea mult, si eventual familia devine ceva plictisitor, nu simte nevoia de a intemeia una.Cum sunt rari oamenii necasatoriti dupa o varsta, si ce e rar e mai bun, prababil ca si singuratatea semnifica ceva.BIne,aici nu vorbesc de izolare, ci de un echilibru. Poate ca (virgula) casatoria face omul sa treaca linia inspre prea aproape de oameni.Cand iti investesti timpul in persoane, timpul moare...

| KyraW a răspuns:

Sti bancul ala?(Nu puteam sa te las fara raspuns, nu? \/ )
O tanara domnita primea scrisori pentru cereri in casatorie de la diferiti barbati.La un moment dat,aceasta trimite scrisoare inapoi unuia spunand:
"Domnule, daca dorirti sa fiti sotul meu trebuie sa respectati niste cerinte: Sa aveti cel un Porche, o vila la mare cu 15 camere,un cont in la BRD, cu cel putin platinum card-uri, si sa aveti un buget pe luna de 75.000 euro si un penis de 17 centimetri.Pana imi scrieti inapoi, e u sunt luata pentru ca stiu ca nu puteti respecta toate aceste cerinte.Cu dragoste,Georgeta."La care aceasta primeste un raspuns:"Draga Georgeta,v-am citit conditiile si trebuie sa mentionez urmatoarele: pot sa vand unul dintre Ferarri-urile mele sa cumpar un Porsche, pot sa mai daram cateva camere ca vila sa ajunga la 15, apoi sa o mut de la ocean la mare, pot sa renunt la celelalte carduri sa fie doar 2 si pot sa donez saracilor 75. 000euro ca sa fie venitul fix, dar in niciun caz nu o sa tai 4 centimetrii din penis. Puteti sa ramaneti luata.Cu drag, Ahmir!

| SweetSecrets a răspuns:

Este vorba de faptul ca mediocritatea plaseaza erotica pe o treapta superioara a valorilor,in timp ce eminenta o plaseaza pe o treapta inferioara, considerand-o doar o simpla greseala prosteasca, pe care nu ar comite-o ''nicicand''.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eminescu (să mă ierte dacă-l supăr prin ce zic) a jignit destui oameni cu afirmația asta și s-a ridicat în slăvi pe el.Iau însurătoarea ca pe ceva suplimentar, pe care o faci dacă o dorești.Nu trebuie să te însori ca să iubești.

Răspuns utilizator avertizat
| anonim_4396 explică (pentru StOcea):

Stocea, atmosfera de după revelion nu prea ți-a priit.M-am documentat din 7 surse? laughing Merci, m-ai făcut să râd azi.N-ai înțeles nimic din răspunsul meu.Nu-i bai, noi să fim sănătoși.