| Geanin a întrebat:

Psihologic vorbind, ce poate spune despre o persoana frica de concepte abstracte precum( frica de singurătate, de manipulare, de negasire, neajunsurile, frica de batranete, de lipsa a afecțiunii, ganditul excesiv legat de probleme etice și corectitudinea în viața), spre deosebire de persoanele cu fobii concrete, precum frica de anumite persoane sau grupuri sociale ori anumite obiecte?

1 răspuns:
| Cortex a răspuns:

Nu pot sa-ti dau un raspuns stiintific deoarece nu sunt psiholog,totusi eu imi spun parerea pentru ca probabil te va ajuta:primul tip de frica este construtiv daca nivelul acestuia este foarte mic pentru ca te motiveaza sa lupti, te face sa constientizezi ca nu iti vine nimic pe tava si nimeni nu munceste in locul tau pentru o viata mai buna, iar al doilea tip de fobie mi se pare mai putin constructiv, dar totusi din orice poti trage o concluzie pozitiva, acest tip de fobie este caracteristic persoanelor cu o stima de sine mai scazuta si le poate ajuta sa lucreze la increderea in sine pentru a scapa de aceste fobii.