1. Da, dar nu este un simț, ci o proprietate a creierului.
2. Nu se explică existența. Este o definiție pentru o capacitate.
3. Acele informații vin de la creier, din interiorul lui, sunt o rezultantă a experienței noastre de viață.
Despre ceea ce susții d-ta că îți spune intuiția. Aceasta nu este intuiție. Este un cumul de afirmații, de date digitale, logice adică exprimate în cuvinte, cuvânt înseamnă logos.
Ca să fie intuție d-ta ai avea nevoie să ai o intuție, bazată pe experiența ta de viață despre
- cei foarte bogați
- despre intențiile celor foarte bogați.
Nu ai de unde așa ceva. Așa ceva nu poate veni din tine. Trebuie să vină din tine, ca să fie intuiție. Ca să fie intuiție, trebuie să fi cunoscut pe unii din cei foarte bogați. Ai cunoscut așa ceva, sau știi din auzite, sau informații scrise.
Care sunt cei foarte bogați? Cum îi separi de cei mai puțin bogați?
Pe cine să extermine? Pe cine noi, pe noi toți? De ce au nevoie să extermine, nu mai este loc în lume pentru ei, nu au destul loc?
Acestea nu ai cum să fie intuiții. Nu orice gând care îți vine din interior e intuiție.
Nu cred că o putem numi "simţ". Vezi că nici în dicţionar nu este menţionat acest termen (simţ). Definiţia începe cu "Capacitatea de a...". Dar cum de avem acestă capacitate nu cred că poate explica nimeni foarte clar. Omul nu este doar un simplu grupaj de cinci simţuri şi un creier. Este mult mai complex de atât. Noi nici comportamentul animalelor nu îl înţelegem în totalitate. Iar omul este mult mai complex decât animalele. Deocamdată să ne bucurăm că avem această capacitate. Dacă o putem explica sau nu este mai puţin important.
Eu cred ca acea intuitie vine din univers, asa cum avem undele radio de la routere cu fel de fel de informatii, asa si pentru om exista unele unde radio cu diferite informatii pe care omul le poate accesa, dar depinde si de starea lui, depinde de frecventa lui, asa cum ii este frecventa asa poate capta unele "unde radio".
Intuiția mea are ca cauza subconștientul meu, nu alt simt, de exemplu, anexitatea mea nu înseamnă CV paranormal și o frica, teama subconștienta
Parcă-l şi văd pe Bill Gates cu mânecile suflecate dând la târnăcop.
Aia nu e intuitie, e alarmism conspirationist. Tu te gindesti un pic cand debitezi astfel de enormitati? Toti astia bogati isi fac averile pe spinarea unora mici. Si multi. Si au nevoie de ei pentru a prospera in continuare. E ca si cum ai zice ca big pharma vrea sa te vaccineze ca sa mori sau ca patronul unui restaurant vrea sa isi otraveasca clientii ca sa scape de ei...
Nu neaparat exterminarea tuturor, ci doar o reducere importanta a populatiei. Eventual urmata de o scalvie tot mai mare.
N-as exclude scenariile fataliste, maximale. Pana la urma oricarui act de vatamare sau distrugere i se opune o anumita lege. Dar coruptia poate fi atat de puternica, incat legea practic sa nu mai existe. Iar cum nici constiinta nu exista in anumite cazuri, atunci se pot intampla lucruri abominabile.
Avem exemple chiar in secolul trecut. Daca am avea acces la datele serviciilor secrete, am vedea ca pana si in ziua de azi se intampla acte abominabile, in anumite tari corupte, cu legi mai permisive, in secret.
Nici macar atit. In urmatorul secol vom coloniza cel putin Luna si Marte, iar pamintul poate sustine inca vreo cateva miliarde fara probleme. Ca se arunca cu resurse inutil in timp ce un continent intreg efectiv moare de foame si sete, asta e partea a doua...
Foamea ca foamea, dar nu cred ca poti baga tu conducte de apa prin desert, pe unde a intarcat mutu' iapa.
Iar previziunile referitoare la incalzirea globala sunt foarte triste pentru Africa. De fapt, "meciurile" dintre palestinieni si israelieni se pot incheia definitiv din cauza climei.
Se poate alege haleti-buleti atat de Ierusalim cat si de Mecca.
Ei, nu poti baga conducte de apa prin desert. Pentru ca... ce? Vezi ce fac israelienii cu desertul ala. Daca noi am face agricultura la nivelul lor, am hrani 3 continente.
Ca se arunca cu resurse inutil. Pe ce te bazezi când susții că e inutil?
Care este continentul care moare de foame? Și presupunând că chiar ar muri, sunt de vină alții pentru asta? Au alții obligația de a hrăni acel continent muritor de foame?
Se arunca resurse inutil pe inarmare, supraveghere, justitie non-functionala, religie. Nu doar la noi. Africa cam face foamea. Da, e vina altora, ca ii exploateaza pe aia si ii tine in saracie ca sa o duca ei bine.
Se arunca resurse inutil pe inarmare.
O să comentez doar asta.
Ha să luăm pe care mare putere mondială din lumea asta, care vrei tu. Și să te pui în locul președintelui lor să o conduci tu. Ce s-ar întâmpla dacă renunți la înarmare, din acest considerent, că e inutilă. Poți să continui tu cu ce s-ar întâmpla imediat, dar imediat?
Renunt la inarmare si pastrez servicii, si ii fac pe ailalti sa se bata intre ei. Ideea ar fi sa se renunte la nivel PLANETAR. Uite, Noua Zeelanda avea niste tancuri pana acum ceva vreme. Si-au bagat picioarele ca dadeau bani aiurea pe mentenanta si pregatirea echipajelor, salarii, au renuntat la ele. Mai au cateva blindate pe la politie ca mai incepe cate un nebun sa traga in ei uneori si nah, e bine de avut. Altfel, au economisit o circa de bani. Hai sa luam toate puterile mondiale mici si mari si sa ne gindim mai bine cate MINUNI s-ar face pentru societate cu banii efectiv ARUNCATI pe inarmare.
Orice informatie,orice proces are loc in organism vine si este controlat de creier, constinet, ori inconstient, fara creier nu ai nici un simt esti un organism mort.
Referitor la cei bogati bla bla, cred ca nu stii ce spui.Sa ramana doar ei si cine o sa munceasca? Asa ziceam si eu
Intuitia imi spune ca nu stai sa analizezi, apoi sa intrebi ceva.
Nu ziceam sa dispara toti oamenii de rand... asta ai intuit tu ca gandesc Normal ca e nevoie sa mai ramana o masa, ca sa aiba cine lucra pentru cei bogati.
"Putem admite ca omul are in interior un simt numit intuitie?"
Nu.
"Mie imi zice asa: de ceva timp cei foarte bogati si-au pus in gand sa ne extermine.,"
Dupa cum vezi, imi dai si tu dreptate. Asta nu e intuitie, e prostie in forma pura.
De fapt toti cei care "intuiesc" fac apel la niste lucruri pe care le cunosc despre subiect, le coreleaza cu alte situatii mai mult sau mai putin similare, si creaza cel mai probabil scenariu.
Bine, mai exista si varianta prostului de "intuitie", adica isi da cu parerea despre orice, oricand, si uneori o nimereste. Dupa care i se pare ca are "intuitie".
Mersi ca ti-ai impartasit opinia. Si eu am una despre prostie, dar o tin pentru mine. Te rog sa faci si tu acelasi lucru pe viitor, cand iti mai impartasesti opiniile.
Ce crezi, nu am de gand sa ma abtin daca am de spus ceva, doar pentru ca nu-ti convine tie. Cand aberezi, asuma-ti ca ti-o poti lua peste bot. E simplu.
In cazul asta nu o sa ai de ales decat sa te abtii. Nu e aici locul pentru dejectii.
Intuitia e sa intuiesti... raspunsul corect, cu toate ca ai informatii insuficiente si/sau contradictorii
fetele/femeile sunt foarte bune la asta cand e vorba de un barbat (intuitie feminina) iar asta e din cauza ca sunt mai sensibile si/sau sunt obisnuite de tinere sa tot respinga avansuri, sau macar priviri... pofticioase
ce spui tu nu e intuitie, ci logica simpla, lucrul ala SE VA intampla, in momentul in care nu v-a mai fi nevoie de prostime (inlocuita de roboti de ex... si suntem acolo... foarte aproape), iar pana atunci pandemia, rusii si alte cioace sunt praf in ochi ca aia de sus sa poata tina piciorul pe gatul tigrului
Intuiția e o forma de ghidare revelatoare dominată de precizie și dorință. Persoanele inzestrate cu intuiție dețin agerimea în gândire și dezvoltă empatie ce ușurează comunicarea cu divinitatea. Întreg procesul declanșează răpirea la cer și de aici parcurgerea dimensiunilor pentru a știi dinainte ce are să urmeze. Prin intuiție anticipezi, nu presupui și nu ai în vedere neapărat deznodământul. ("fie așa, fie altfel").
In legatura cu ce ai spus tu imi spune ca nu prea gandesti.
In legatura cu ultima perioada, ma refer la cea cu pandemia, imi spune ca o parte din populatie nu vrea deloc sa gandeasca (mai ales in Romania) si isi merita soarta. Nu este vina guvernului, a presedintelui sau a Noii Ordini Mondiale, nu ai cum sa faci alegeri de toata jena si sa o duci bine.
In fine, daca voiau sa ne omoare, eram morti deja. Nu mai aveai tu timp sa visezi conspiratii.
Intuitia nu are de-a face cu gandirea, dupa cum au raspuns si alte persoane mai sus.
Iti respect opiniile - ca sunt conspiratii, ca nu iti vrea nimeni raul, ca daca nu s-a intamplat ceva fatal pana acum, nici nu se va intampla.
Iti dau un indiciu. Nu poti intelege lucrurile in profunzime daca asculti doar ceea ce se poate spune in mediul public. Acolo exista interese si cenzura.
Insa exista medii unde se poate vorbi sub protectia anonimatului, iar acolo exista persoane cu cele mai bune metode de a investiga. Sigur, fiecare poate crede ce doreste, pana la urma se rezuma la a crede sau nu.
Intuitia mea are de-a face cu gandirea. A ta, poate, nu are.
Atata vreme cat are de-a face cu conexiunile neuronale, iar acestea sunt formate SI prin procesul de gandire... Nu am citit raspunsurile dinainte, nu ma intereseaza. Nu ma intereseaza nici ce crezi tu de raspunsul meu. Tu ai intrebat, eu am raspuns. Nu astept niciun fel de reactie.
Si Mayasii au avut un om cu intuitie ca si tine, omul a intuit ca lumea se va sfarsii in 21 Decembrie 2012.
Daca cei bogati raman singur pe planeta, la ce ii ajuta banii?
Ce te faci sa crezi ca nu mai au loc pe planeta de noi? Ai vazut tu ca a ramas planeta fara locuri libere? Fara tehnologie care le permita sa inghesuie cu zecile de mii in "zgarie nori"?
Nu au tehnologia sa mute din oameni pe apa? ca 71% din suprafata pamantului e apa, baga cateva miliarde in submarine, cateva miliarde in barci, mai fac si niste rachete sa-i trimita pe luna eventual - chiar nu se descurca cu ei?
Intuitie bazata pe logica n-ai gasit?
Cred ca decat scenariile astea cu oamenii pe apa, sub apa, pe alte planete, e mai usor un mic genocid.
Intuitia nu stiu cate are in comun cu logica.
Intuiția îți vine din subconștient. Ai fost martor la diverse evenimente pe care mintea ta le-a corelat fără să fii conștient și le-a scos la înaintare într-un moment declanșator sau pur și simplu îți pot apărea în minte anumite gânduri pe care mintea ta le-a supus unor procese de „ruminare" internă.
Interesant ce zici. Da, cred ca asimilam informatii fara sa ne dam seama, apoi ele se coreleaza in interior si apare ca o idee parca din senin... mai mult sau mai putin adevarata.
anonim_4396 întreabă: