| Inferno a întrebat:

Putem afirma ca remarca: "A face pe desteptul." este o remarca folosita doar de incompetenti?

Răspuns Câştigător
| BeyondTheDarkSun a răspuns:

Avantajul omului inteligent este că poate face pe prostul ori de câte ori are chef. Woody Allen

18 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

O folosesc toti, numai ca doar cei destepti stiu cand sa o foloseasca.

| Alphawolf a răspuns:

Nu, sunt destui incompetenti pe aici care fac pe desteptii folosind jocuri de cuvinte... mai mult pe langa subiect.

| harciog a răspuns:

Am impresia ca o fac pe desteptul de cite ori particip la intrebari din astea.Asa ca ma abtin.

| harciog a răspuns:

Pot spune doar ca, pina acum, sintem o mina de destepti autentici.Mi-e greata de atita timpenie.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Remarca poate fi folosita de catre oricine si nu cred ca este folosita mai des de catre incompetenti sau competenti. Si mai exista si destule trepte intre cele doua categorii.

| totElodia a răspuns:

In nici un caz.

De obicei, da.
Dar, poti spune unui incompetent sa se lase pagubas si sa nu faca pe desteptul.Deci,poate fi folosita si pentru incompetenti, nu numai de catre ei.

| Inferno explică (pentru BeyondTheDarkSun):

Eu nu cred ca exista "a face pe desteptul". Exista oameni care fac afirmatii adevarate si oameni care fac afirmatii eronate. Nu exista cale de mijloc. Daca ai facut afirmatii adevarate nu ti se poate reprosa nimic, aici vad ca nu se respecta aceasta regula.
Daca un om face afirmatii adevarate, atunci acesta nu poate face pe desteptul, el doar expune lucruri in conformitate cu realitatea.
Daca un om face afirmatii eronate, cu atat mai putin putem sa-i reprosam ca face pe desteptul, caci afirmatiile eronate nu te fac sa pari mai destept.
Si atunci cui ii este destinata aceasta remarca?

| BeyondTheDarkSun a răspuns (pentru Inferno):

Asa este.
In plus, inteligenta poate sa imite prostia, dar invers, ba.
Sau vechea afirmatie : Un destept poate sa faca pe prostul, dar un prost nu poate niciodata sa faca pe desteptul.

"Marele avantaj al inteligentului este ca oricand poate sa faca pe prostul." nu mai stiu cine spunea asta.

Da,el era.

| Duucu a răspuns (pentru BeyondTheDarkSun):

laughing Mi-a placut.

| BeyondTheDarkSun a răspuns (pentru Inferno):

Avantajul omului inteligent este că poate face pe prostul ori de câte ori are chef. Woody Allen

Si daca vrei sa faci pe desteptul, atunci iti iese intreaga prostie la suprafata.

| WhatheWow a răspuns:

Fiind o afirmatie gratuita, e folosita mai des de incompempetenti; mai greu e atunci cand te costa ceva timp sa gandesti o replica sau un raspuns original si intr-adevar inteligent.

| TheStory a răspuns:

Nimeni nu e prost, nimeni nu e destept.
Uneori prosti stiu lucruri pe care destepti nu le stiu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

În mare parte, da.
Dar se mai folosește, justificat, zic eu, atunci când se discută la un nivel normal, caterincă, superficial, și se trezește unul să facă filosofie, doar ca să epateze. Sunt momente când poți să-ți ții pentru tine cunoștințele și viziunile.

| Inferno explică (pentru anonim_4396):

"...și se trezește unul să facă filosofie,..."
In filosofie nu exista afirmatii eronate si adevarate, din cauza aceasta acolo merge expresia.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu întotdeauna.
Unii spun pur și simplu chestii eronate, aberante, dar sub forma unui limbaj academic, atunci zic eu că persoana respectivă este cel mult cultă, dar cultă cum nu trebuie și face pe deșteptul.
Mai sunt și alte situații, când îmbraci o idee simplă în cuvinte foarte complexe, când te puteai rezuma o propoziție simplă, asta cu intenția de a părea inteligent și atâta tot, nu pentru că ar fi felul tău.
Consider că cineva care vrea să pară deștept are totuși puțină minte, sau doar are noroc că a fost mai inspirat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Umila mea parere este ca TU esti cel mai in masura a da un raspuns competent.

Da? Ce amuzant, eu credeam ca tu esti acela.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu. suntem 7 miliarde de oameni si fiecare vedem lumea in felul lui, deci putem spune ca exista 7 miliarde de adevaruri. este foarte pueril sa consideri ca doar tu esti cel care spune adevarul. adevarul meu este altfel decat al tau si in acelasi timp nu mai putin adevarat decat al tau. neconsiderand adevarul celorlalti cand faci afirmaii de genul asta inseamna ca o faci intr-adevar pe desteptul.

Pot exista adevaruri contradictorii si simultan sa fie si valabile?
"este foarte pueril sa consideri ca doar tu esti cel care spune adevarul."
Nu vad relevanta, ce treaba am eu aici? Intrebarea este la modul general.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Inferno):

Da, pot exista. sigur ca da, intrebarea este la modul general, dar tu esti cel care a postat-o. celorlalti, de fapt, li se rupe de remarca asta a ta (cred).

Pot exista,dar nu pot fi si adevarate simultan. Daca eu spun ca pamantul este rotund, iar tu ca este plat, sunt doua adevarur i a doi indivizi diferiti. Dar nu pot fi ambele adevarate, cel putin nu in realitatea asta. Vorbim de aceasta realitate, nu?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Inferno):

Nu, vorbesc de realitatea mea si realitatea ta. poate eu traiesc in jungla, nu am acces la tv si internet si mi se rupe in general de toate astea. tot ce stiu e ca, in fata ochilor, vad pamantu plat. asta nu inseamna ca adevarul meu nu este valabil. pana la urma nici tu nu ai fost pe luna sa il vezi cu ochii tai. iar omul ala din jungla nu este deloc mai prost decat tine, pentru ca el in lumea ta ar putea trai foarte bine, dar tu in lumea lui ma indoiesc ca ai face-o.

| 3xfemeie a răspuns:

Cineva te acuza ca esti Filosoficus si ai spus ca da. Ar fi interesant sa fie adevarat, mai ales cand ti-ai raspunde la propriile intrebari. Deci, esti sau nu?

| Kozbinski a răspuns (pentru 3xfemeie):

Ati dau dreptate, greseala lui a fost numele ales.

| Inferno explică (pentru 3xfemeie):

Dap,eu sunt. Imi raspund singur la intrebari pentru ca eu stiu sa raspund cel mai bine la ele.

| 3xfemeie a răspuns (pentru Inferno):

Atunci, ce zic? Felicitari! Ai reusit in timp scurt sa cuprinzi atat cunoastere, incat nu mai ai nimic de invatat. Si cand te gandesti ca altora nu le ajunge o viata! Bravo!
ps cel mai simpatic esti cand faci pe victima

| LoveToHate a răspuns (pentru Inferno):

Ce-ti mai place sa fii ironic.

| DedeeAndreea a răspuns:

Da!

| ciufuliiciii a răspuns:

Clar laughing

| CcIiNnEeVvAa a răspuns:

Da, asa este!

Întrebări similare