Pentru a supraviețui și a dezvolta o comunitate într-o astfel de situație, ar fi important să alegi oameni cu cunoștințe și experiență într-o varietate de domenii, dar și cu calități personale puternice. Iată câteva tipuri de oameni pe care i-aș alege și de ce:
Ingineri: Oameni cu experiență și cunoștințe în domenii precum construcții, energie, alimentație, apă potabilă și igienă. Aceștia ar fi capabili să proiecteze și să construiască infrastructura necesară pentru supraviețuirea și dezvoltarea comunității.
Agricultori: Oameni cu cunoștințe despre agricultură și creșterea animalelor, care ar fi capabili să producă alimente pentru comunitate. Ar fi important să alegem oameni cu experiență în agricultura sustenabilă și ecologică, pentru a ne asigura că putem produce alimente pe termen lung fără să afectăm mediul înconjurător.
Medici și asistenți medicali: Oameni cu cunoștințe despre sănătate și medicină, care ar fi capabili să ofere îngrijire medicală pentru membrii comunității. Ar fi important să alegem oameni cu experiență în medicina de urgență și în gestionarea epidemiilor, în cazul în care acestea ar deveni o amenințare.
Profesori și educatorii: Oameni cu experiență în educație, care ar fi capabili să instruiască membrii comunității într-o varietate de domenii. Ar fi important să alegem oameni cu abilități de comunicare și predare puternice, astfel încât aceștia să poată transmite cunoștințele lor cu succes.
Lideri și negociatori: Oameni cu abilități puternice de lider și negociere, care ar fi capabili să coordoneze activitățile comunității și să gestioneze relațiile cu alte comunități. Aceștia ar trebui să fie capabili să ia decizii rapide și eficiente în situații de criză, dar și să gestioneze conflicte și să construiască relații constructive cu alte comunități.
În general, ar fi important să alegi oameni cu abilități variate, dar și cu valori puternice și respect față de ceilalți membri ai comunității. Dacă ar fi să aleg un singur atribut important, acesta ar fi capacitatea de adaptare la schimbare, deoarece ar trebui să ne așteptăm la o serie de provocări neașteptate într-o astfel de situație.
Eu as alege oameni meserias, care sa stie cum se construieste, se lucreaza in agricultura, respectiv lucru de mana.
Ar mai fi nevoie de medici cu experienta (generalisti, chirurgi ortopezi etc.) si/sau asistenti medicali cu experienta.
M-aș orienta mai întâi spre Becali. Ăla om. Sau spre Ovidiu Vântu. Oameni de ăștia cu inițiativă și care știu să se descurce.
Medici, multi medici.
De construit, plantat si crescut animale invatam totii repede. Medicina mai greu
Ce să facă un medic fără materiale, medicamente, substanțe, etc?
(să nu mai zic de ustensile, aparatură, energie electrică și altele.)
Pai nu a zis ca dispar si lucrurile materiale.
Da, dispar lucrurile materiale, dar datorită uzurii și distrugerii, și nu ar fi oameni să producă altele. Acum se produc la nivelul unei afaceri de producție, dar într-o astfel de situație imposibilă, ar fi mai greu să găsești pe cineva să facă astfel de materiale și aparatură medicală. Mai important, materialele și utilajele care produc produsele farmaceutice și/sau medicale.
Deci, ar fi nevoie și oameni care produc produse farmaceutice, dar și oamenii care produc materiale, utilaje și substanțe de fabricare.
Doar cu medicii, nu ai fi mai departe în istorie decât prin 1500-1800, probabil.
Bun atunci iau mai multe de fiecare, medici, ingineri, chimisti samd si am rezolvat dilema. Iau o societate deja formata. Un oras
Oameni? De ce oameni? Ce să fac cu oamenii, în afară de sex?
"considerând educația superioară -licență, master, doctorat"
Prin categoria asta sunt majoritari oamenii inutili sau care chiar te trag în jos, din cauza lipsei de experiențe și a paralelismului lor cu realitatea.
Comunitatea mea ar reconstrui civilizația, într-o democrație normală. Adică aș reveni la ceea ce avem acum.
Nu sunt încuiat și nici visător, să am impresia că nu am evoluat, că nu au supraviețuit cele mai bune idei, iar civilizația nu ne ușurează traiul.
Ca lider, aș extermina categoria aia de oameni care vede evoluția ca pe un dușman, și consideră că "înainte era mai bine", "apa de izvor nu are atâtea prostii în ea", "medicii ne omoară", etc.
Ok, ai putea spune din ce oameni este formată societatea ta, atât în educație, cât și în experiență. Având în vedere ce tipuri de oameni alegi, din perspectiva profesiei și abilităților, te-ai clasa într-o perioadă istorică, un interval de 100 de ani, de exemplu 1700-1800; 800-900, etc).
Să zicem că aș prefera antreprenorii și persoanele cu cunoștințe în legi, politică și istorie. Precum și inginerii care cunosc domeniul de la A la Z, nu pechinezii care știu doar hârțogăraie și 0 informații aplicabile.
Ca perioadă, m-aș plasa în prezent. Poate chiar în viitor, dacă aș ști că dispare rasa simpatizanților AUR și BOR.
As alege din fiecare câte unul, ca ai nevoie și de muncitori, si de doctori.O singura caracteristica as avea nevoie sa îndeplinească.Sa fie puternici ca oameni (mental, sulfetesc) și se poate face orce.
Players are able to craft one-of-a-cand characters with the help of Basketball Stars' customization tools. On the court, you may show off your unique sense of style with a wide variety of amazing apparel and accessories. https://basketballstars-game.io
Bogdan2304 întreabă: