Nu va lasati inselati de aparente:toti avem un Dumnezeu, chiar daca nu constientizam asta, si chiar daca ne declaram atei.Criminalul cel mai fioros si tot crede in ceva.Si nu este nicio fiinta omeneasca in totalitate rea, sau in totalitate buna.Toti suntem un amestec de bun si rau, si, daca veti privi in propriul suflet veti vedea ca e asa. Putem fi buni din alegere sau dintr-o mai mare inclinare fireasca, nativa, spre savarsirea binelui. Dumnezeu este dincolo de bine si de rau; el ne lasa liberul arbitru.
Sper ca nu esti credincios, fiindca ai scris Dumnezeu cu ''d'' mic.
Da, putem fi, cunosc atei care-s mai buni la suflet decat oameni cu frica lui Dumnezeu. Bunatatea nu se datoreaza Cuiva divin, fiindca atunci n-ar mai exista rautatea.
Bineinteles. Din fericire, inima si nu ratiunea ne indeamna sa fim buni.Si nu de dragul de a prinde un loc la clasa DeLuxe in trenul spre Rai ci pentru ca pur si simplu uneori pentru a fi fericit e nevoie sa aduci un zambet pe fata altui om
Bunatatea din mine, cel putin, e independenta de credinta in divinitate. Tine de moralitate, de propria constiinta.
Lol mai are un rost intrebarea asta aici o sa se contrazica multe lume uni spun ca da alti ca nu eu cred ca putem fi buni si fara dumnezeu. o seara buna
Eu cred ca putem incerca sa fim buni si fara dumnezeu atata vreme cat principiile care stau la baza celor 10 porunci si a tuturor legilor umane nu sunt incalcate.
Nu stiu daca omul este bun de frica cuiva - in speta a lui Dumnezeu, de teama de a nu fi pedepsit in viata de apoi. Cred ca oamenii sunt buni si faptele lor bune atrag binele, asa cum rautatea si faptele rele dezumanizeaza si atrag tot ce e negativ. Sau mai bine zis - avand in vedere ca omul este atat bun cat si rau - adica are liberul arbitru si isi alege calea pe care o urmeaza - isi dezvaluie prin faptele sale aceea parte a fiintei si in timp una din parti invinge cealalta parte. Nu suntem, in schimb, nici sfinti, nici ingeri. Suntem supusi greselii si nu suntem perfecti. Putem incerca sa fim buni, dar nu suntem buni tot timpul, nu putem sa stim care din faptele noastre, chiar foarte bine intentionate, paveaza asa zisul "iad" al altora.
Sigur ca putem! Altfel, s-ar intelege ca toti ateii sau cei care cred in altceva sau altcineva, sunt rai! Pana la urma poti socoti ca Dumnezeu este in fiecare din noi! Unii sunt buni, altii sunt rai!
Tocmai aici este secretul.Sa fi bun prin liberul arbitru.Prin alegerile tale sa te apropi de Dumnezeu. Daca nu am putea sa fim buni fara el nu am fi demni sa speram la mantuire. Dumnezeu iti da posibilitatea sa fi bun, dar alegerea, liberul arbitru e a ta.
Da si nu.can vb de Dumnezeu vb de bunatate. daca vrei sa vb mai multe despre asta te astept maine pe la 20; 30 pe adresa mea de mess magicianul_19
Nu ai cum sa fi bun fara Dumnezeu. Dca nu ai avea in suflet credinta, atunci nu te-ai mai teme sa faci rau caci il vei supara pe Dumnezeu, ai fi propriul stapan si atunci faci rau doar pentru ca sa-ti fie tie bine, de altfel, cei care nu cred in El poate ai observat ca sunt mai egoisti si ingamfati pentru catotul se reduce doar la ei insisi
Dumnezeu inseamna iubire
trebuie sa crezi in ceva divin pentru a fi bun , indiferent ca se numeste dumnezeu, allah, budha sau altceva