Bună.
Tentația este mare și onoarea la un pas să fie călcată în picioare!
Pa, pa.
Reformulez: Putem fi cinstiti printre oameni corupti?
Da. Putem! Si chiar e indicat.
Da, desigur. Sint cu mult mai multi oameni OK decit se vrea sa para. Invatati sa priviti cu adevarat in jur si veti vedea ca nu e dracul atit de negru. La urma urmei, schimbarea pleaca din fiecare dintre noi. Nu trebuie sa lasi lumea sa te schimbe, ci sa o schimbi tu.
Da.Eu îi respect şi îi admir pe cei care pot fi cinstiţi şi corecţi într-o lume plină de corupţie.
Da.Dar asa vom duce o viata nasoala.Dar daca mai crezi in Dumnezeu ar trebui sa faci si sacrificii si sa fi cinstit. Daca nu ai nici un Dumnezeu desigur ca nu te impiedica numic sa fi corupt..doar legea..care daca esti smecher sti cum sa faci sa nu ai probleme dar e riscant.
Da,insa e cam greu. avand in vedere cat de perversa e lumea din ziua de azi.
exista oameni cinstiti, insa sunt foarte putini.
stii ca e si o vorba "te faci frate cu dracu` pana treci puntea"...ei bine, exact asta se intampla in ziua de azi.
O greseala facuta de un grup mai mare de persoane, va ajunge, mai devreme sau mai tarziu, corecta.
Asadar, coruptii de azi vor fi cetatenii model de maine.
Doar daca am ce manca, ca pentru mancare fac si crima, iar apoi manac cadavru.
Eu da. am principiile mele, insa lumea ma crede naiva. multi imi spun ca traiesc intr-un glob de cristal si am impresia ca toate sunt bune si frumoase, insa nu e asa, realizez si sunt dezamagita de multi din jurul meu, de egoismul lor, oameni ipocriti. eu raman si voi ramane aceeasi. ajut cat pot, raman cinstita, muncesc pentru bani ( nu calc pe altii in picioare ), pana la urma dupa ce vom muri nu vom lua nimic din lucrurile materiale cu noi.
Ai mare dreptate, daca cei din jurul nostru sunt ipocriti nu inseamna ca trebuie sa devenim si noi la fel. trebuie sa ne pastram calitatile si sa dam un exemplu celorlalti. indiferent daca ei ne vor aprecia sau nu, nu conteaza caci ceea ce facem o facem pentru noi, nu pentru ei. nici nu putem acuza pe cineva. multi nu se multumesc cu ceea ce au si cauta diferite mijloace prin care sa obtina ceea ce vor prin cat mai putin efort. in viata intalnim multe necazuri, nu e usor sa traiesti cinstit, asa ca multi apeleaza la coruptie. macar de om fi influentati sa fim cinstiti atunci cred ca oamenii ar deveni mai onesti, dar de unde sa se intample asta pe cand lumea ii barfeste si pe cei mai perfecti? cand facem ceva bun si auzim vorbindu-se opusul parca ne vine sa facem intocmai ce am auzit, dar trebuie sa ne gandim ca numai cei cu minte putina barfesc si ca daca tramsformam barfa in realitate nu facem decat sa devenim la fel de prosti ca ei... of, oamenii astia oare o sa inteleaga vreodata cca nu au dreptul sa ii judece pe altii datorita faptului ca nu sunt in stare sa se judece pe ei insisi?
Exact cum a zis DannaK poti, si e ideal sa fim cinstiti, dar persoanele care reusesc sunt catalogate ca fiind (proaste / naive)
Eu zic asa celor care cred asta : lasati-ma pe mine sa fiu proasta si naiva daca asta credeti, insa voi nu cunoasteti fericirea, nu cunoasteti esenta vietii, simplitatea si armonia.
sincer am fost prostita, dar ma bucur, pentru ca altfel nu aveam cum sa invat oamenii. si ce daca am fost dezamagita? asta ma face sa fiu si mai cinstita, sa demonstrez ca nu toti oamenii sunt rai. imi plac banii, imi plac foarte mult, insa niciodata nu voi face rau ca sa castig eu mai multi si mai multi bani. pot munci si banii obtinuti din munca sunt cei mai frumosi. nu ma pot astepta ca la varsta mea (24) sa am vila si maybach, dar ma astept sa muncesc atat de mult incat la 30 de ani sa merg in maldive si la 40 sa am maybach si inainte de toate astea am o familie extrem de frumoasa, iar copilul meu nu ma opreste sa-mi indeplinesc visele, asa cum cred altii.