Nu gandim in cuvinte ci in concepte, de fapt vizualizam concepte, iar pentru a le putea expune trebuie sa le verbalizam. Cuvintele si in general limbajele sau dezvoltat urmarind nevoia de a comunica ceea ce gandim si nu invers. Faptul ca ti se pare ca gandesti in cuvinte este pentru ca, conceptualizarea presupune in primul rand stabilirea unei denumiri pentru conceptul respectiv, denumire ce ulterior devine cuvant ce te ajuta sa comunici idei cu privire la acel concept si care se suprapune peste concept in sine. Un exemplu elocvent este divinitatea, mai intai un nene s-a gandit la ea a structurat-o logic si apoi a incercat s-o comunice si altora, si pentru a se putea referi la ea i-a zis Dumnezeu.
Da, se poate!--- cu sau fara cuvinte.
GANDIREA RAPIDA nu foloseste cuvinte---este innascuta, este instanta, este irationala, este, intuitiva, este emotionala.Nu necesita efort voluntar si nici control.
De exemplu, un bebelus de 3 luni zambeste isi agita manutele cand aude vocea mamei chiar si daca maica-sa il cearta.
In schimb, GANDIREA LENTA necesita cuvinte. Este deliberativa, foloseste rationamente deductive care necesita efort. Este constienta.
De exemplu, pentru a rezolva o problema cum este operatiunea de inmultire a lui 15 cu 7 gandesti rezolvarea cu ajutorul cuvintelor.
Prin vizualizare si prin emotii de la + =dragoste la - frica. de la vibratii inalte la cele mai joase atragem ceea de oferim.
Intotdeauna. Totusi, mai ai o sansa. Poti sa vorbesti fara sa gandesti. Hm, deja ai facut-o...
AllForOne întreabă:
anonim_4396 întreabă: