| Pamanteanul a întrebat:

Puteți sa îmi explicați și mie teorie evoluției sa o înțeleg mai clar?

8 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

Avand in vedere cat de limitata este capacitatea ta de intelegere (asa cum rezulta din intrebarile pe care le pui), daca ar incerca cineva sa-ti explice teoria evolutiei ar fi ca si cum ar incerca sa instaleze Windows 10 pe un computer cu procesor Intel 80286.

| Zuzu1991 a răspuns:

Pe scurt, fiecare planta si animal au evoluat dintr-o planta si un animal care apoi a disparut (ca specie)

spre deosebire de teoria creationista, exista dovezi categorice in forma de fosile si studierea ADN-ului
du-te la muzeul Grigore Antipa daca vrei sa vezi fosile

| StrongHeart a răspuns:

Organismele evolueaza ca sa se adapteze mediului, de la unicelular la primate.
Orice organism transmite informatii cheie urmaşilor pentru a se adapta conditiilor de viata.
Asa "stie" albina sa separe polenul din flori si sa il transforme in miere, asa "stie" ursul polar sa se camufleze cu ajutorul blanii albe pentru a nu fi vazut de prada si de aia are girafa gatul asa de lung ca sa ajunga la frunzele arborilor foarte inalti.
E impropriu spus "stie", dar informatia din ADN dicteaza ce trasaturi(nu doar fizice) va avea un organism.
Evolutia este mult mai complexa de atat, dar ti-am dat aceste exemple ca sa iti faci o idee.
Aceasta teorie a fost publicata in 1859 in lucrarea "originea speciilor" de Charles Darwin.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce chestie...chiar adineauri mă gândeam la această teorie. Știu că este falsă, întrucât prezintă o grămadă de lacune, însă cred că ar fi de bun simț să știu măcar ce presupune cu adevărat. Pare-mi-se că ea enunță că omul și maimuța ar avea un strămoș comun...sau ceva de genul.

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Sa zicem ca stiinta ar demonstra ca exista Dumnezeu si ca Isus este Dumnezeu. Stii ce ar insemna asta? Moartea religiei revelate, moartea teologiei. La ce bun sa-l mai citesti pe Staniloae cand poti face experimente stiintifice pentru a determina religia corecta stiintific? Religiile incorecte stiintific ar fi interzise de stat, iar printre ele s-ar putea numara BOR sau taman secta din care faci parte.

| Cksihja a răspuns:

Deoarece în timpurile noastre viața fiind mai ușoară a dispărut necesitatea unui creier mai inteligent și oamenii au devenit mai proști. Acest proces se numește evoluție și reprezintă adaptarea unui individ la un anumit mediu.

| SociopatuI a răspuns:

Ti-as explica acest adevar al trecutului si al originii noastre cu mare placere insa avand in vedere ce intrebari si ce raspunsuri ai dat pana acum nu vei intelege nici macar o boaba din ce am sa-ti spun.

Răspuns utilizator avertizat