Avand in vedere cat de limitata este capacitatea ta de intelegere (asa cum rezulta din intrebarile pe care le pui), daca ar incerca cineva sa-ti explice teoria evolutiei ar fi ca si cum ar incerca sa instaleze Windows 10 pe un computer cu procesor Intel 80286.
Pe scurt, fiecare planta si animal au evoluat dintr-o planta si un animal care apoi a disparut (ca specie)
spre deosebire de teoria creationista, exista dovezi categorice in forma de fosile si studierea ADN-ului
du-te la muzeul Grigore Antipa daca vrei sa vezi fosile
Organismele evolueaza ca sa se adapteze mediului, de la unicelular la primate.
Orice organism transmite informatii cheie urmaşilor pentru a se adapta conditiilor de viata.
Asa "stie" albina sa separe polenul din flori si sa il transforme in miere, asa "stie" ursul polar sa se camufleze cu ajutorul blanii albe pentru a nu fi vazut de prada si de aia are girafa gatul asa de lung ca sa ajunga la frunzele arborilor foarte inalti.
E impropriu spus "stie", dar informatia din ADN dicteaza ce trasaturi(nu doar fizice) va avea un organism.
Evolutia este mult mai complexa de atat, dar ti-am dat aceste exemple ca sa iti faci o idee.
Aceasta teorie a fost publicata in 1859 in lucrarea "originea speciilor" de Charles Darwin.
Ce chestie...chiar adineauri mă gândeam la această teorie. Știu că este falsă, întrucât prezintă o grămadă de lacune, însă cred că ar fi de bun simț să știu măcar ce presupune cu adevărat. Pare-mi-se că ea enunță că omul și maimuța ar avea un strămoș comun...sau ceva de genul.
Sa zicem ca stiinta ar demonstra ca exista Dumnezeu si ca Isus este Dumnezeu. Stii ce ar insemna asta? Moartea religiei revelate, moartea teologiei. La ce bun sa-l mai citesti pe Staniloae cand poti face experimente stiintifice pentru a determina religia corecta stiintific? Religiile incorecte stiintific ar fi interzise de stat, iar printre ele s-ar putea numara BOR sau taman secta din care faci parte.
Deoarece în timpurile noastre viața fiind mai ușoară a dispărut necesitatea unui creier mai inteligent și oamenii au devenit mai proști. Acest proces se numește evoluție și reprezintă adaptarea unui individ la un anumit mediu.
Ti-as explica acest adevar al trecutului si al originii noastre cu mare placere insa avand in vedere ce intrebari si ce raspunsuri ai dat pana acum nu vei intelege nici macar o boaba din ce am sa-ti spun.
ღღღ întreabă:
anonimus65 întreabă: