| Woody111 a întrebat:

Puteti sa-mi spuneti va rog ce inseamna piramida aia cu ochi de pe bancnota de dolar?

4 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Piramida e un corp geometric (poliedru) în care toate fețele (triunghiulare) se întâlnesc într-un vârf comun. Iar ochi cred că știi ce înseamnă, un ochi așa cum am și eu, și tu, și oricare altul...

| dannyel86 a răspuns:

E simbolul Masoneriei, dar are si semnificatia "Ochiul Providentei" ("Ochiul lui Dumnezeu"). Sunt multe discutii pe tema asta, dar a doua varianta e mai des acceptata.

| Theo94 a răspuns:

Cel mai notabil simbol o piramidă la baza căreia este înscris anul 1776 (anul Independeţei SUA )cu cifre romane, după care urmează 13 straturi de cărămizi. Semnificaţia „ochiului" care pluteşte deasupra este interpretabilă: unii o văd ca un simbol masonic, în timp ce alţii văd ochiul ca Providenţa Divină.

Deasupra piramidei este inscripţionat „El a favorizat acţiunile noastre", iar dedesubt scrie „Noua ordine mondială a veacurilor"

http://www.zf.ro/......a-12028364

| LostInPark a răspuns:

Diferite teorii ale conspiratiei zic de Ochiul Providentei.Eu cand am vazut piramida prima data, m-am gandit la Ochiul lui Raa.Acum fiecare cu ai lui pitici happy