| harciog a întrebat:

"Rasele si clasele sociale care sint prea slabe ca sa se adapteze la noile conditii de viata trebuie eliminate.Acestea trebuie sa piara in holocaustul revolutionar"Karl Marx. Iata creatorul genocidului politic modern.In spatele indemnului ce vedem? Fiara sau binefacatorul omenirii?

9 răspunsuri:
| PhaseMorphXR a răspuns:

Nici una nici alta... de la Marx au pașit înainte alții, care au constatat ca o rasă/clasă/ființă incapabilă de adaptare la mediu (sau la schimbările din cadrul acestuia), e automat eradicată de către selecția naturală, (cunoscută acum ca operând nu doar pe platoul biologic/genetic, ci și pe planul social/politic/neurobiologic/psihologic/etc.), nemaifiind nevoie de nicio interventie a omului in acest proces... În spatele genocidului s-a aflat si se află in continuare, prostia umană, egoismul, intoleranța, efectul "de orbire" cauzat de surplusul de putere politică si abuzul de aceasta.
O părere...

| MMihai a răspuns:

Eu am citit mai mult din clasicii marxismului că așa era epoca, și se tot dădeau citate din prostiile scrise de ei dar nu am auzit nici o dată despre așa ceva!
Terminologia „ holocaustul revoluționar", cred că a apărut în timpul războiului rece și nu era în o expresie utilizată în timpul lui Marx și când citești tâmpenii, este bine să le citești cu discernământ!
http://translate.google.ro/....../translate
http://forum.axishistory.com/viewtopic.php?f=6&t=154676&start=0

| Klepto a răspuns:

Cate ceva din fiecare, oleaca de legea junglei, lant trofic, "cel puternic mananca pe cel slab", o viziunea prea mare asupra evolutiei omenirii.Dorea o evolutie gen "calci peste cadavre", pacat ca este prea drastica.
Daca i-ar fi reusit chestia asta, lumea l-ar fi condamnat pentru genocid, dar sigur ca unii oameni ar spune ca a fost un pas inainte mai fortat.Ca si experimentele doctorului Mengele, care au avansat medicina cu mult, dar a fost condamant pentru faptele facute.
Mai mult o fiara emancipata cu o viziunea prea de Evul Mediu, cu intentii bune, metode nebune.
Si doctorul mengele a fost un fel de binefacator, deci jumate fiara jumate binefacator, deci binefiarator sau fiaracator.

| AlxMro a răspuns:

Este o fiara care vrea sa binefaca omenirii. De ce trebuie sa-i eliminam pe cei mai slabi cand putem sa-i ajutam sa ridice stacheta la noile conditii de viata?

| Amaya a răspuns:

Stiam ca este el. Nu Karl Marx este problema. Ci aceia care au luat in serios Manifestul lui. Karl Marx credea ca datoria lui de filosof este sa schimbe lumea, sa o faca mai buna. Indemnul lui a fost insa interpretat gresit. Cum si Hitler a interpretat gresit ideea "supraomului" nietzschenian. Eu cred ca Marx nu este nici binefacator nici fiara pentru oameni. Ci este un om care a avut o parere, care a propus o schimbare. O schimbare care a omorat insa milioane de oameni pentru ca a fost inteleasa superficial de comunisti.

| venusdoom a răspuns:

De fapt...din cele mai vechi timpuri chiar si in ziua de azi majoritatea oamenilor traiesc dupa legea junglei : cel puternic supravietuieste. Karl Marx o inflorit o putin

| alecsa91 a răspuns:

Fiara, clar!

| AloneQsFini a răspuns:

Binefacatorul omenirii... optimisul oamenilor inca mai exista.

| SparklingAngel a răspuns:

Binefacatorul omenirii.Eu imbratisez marxismul sa zic asa

Întrebări similare