anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Rasismul este genetic nouă? Specia noastră de când se ştie a fost rasistă.Am fost rasisti cu celelalte specii de homo,rasisti cu ce-i de pe alte continente,rasisti cu ce-i din alte ţări,cu ce-i de culoare diferită,la noi cum e cazul,rasisti in funcţie de regiunea în care s-a născut un anumit individ,fără să conteze că suntem din aceeaşi ţară(Cum este la noi cu moldoveni,ardeleni etc.)
Până la urmă o să ajungem rasisti şi cu ce-i care sunt din alt cartier faţă de noi, rasisti cu ce-i care nu au aceleaşi idei ca şi noi.

9 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Rasismul este înrădăcinat în societate, ca un cancer, ca un virus...și cum crești un pic și începi să pricepi câte ceva și să preiei obiceiurile și ideile celor din jur, cum începe să-ți atace mintea fragedă, încă în formare, până devine o parte din tine.

Puțini sunt cei care scapă nevirusați...sau reușesc să se trateze.

| mgtow a răspuns:

E de moda veche de cand romanii puneau la munca dura sclavii sau germanii omorau evrei in camera cu gaze.

| Shammal a răspuns:

Observa faptul ca rasismul incepe sa dispara

| RazvanStefan a răspuns:

Unii sunt, altii nu. Mie sincer nu imi pasa ce culoare ai, nationalatatea, religia ta. Daca esti o persoana buna si imi placi asta e. Nu am ideii gen "nu vorbii ca ala ca e catolic sau ca e tigan". (scuze in caz ca am scris ceva gresit)

| TiffanyღBJ a răspuns:

Rasismul nu are nici o legatura cu genetica. Oamenii inteligenti si educati nu sunt rasisti, ei isi dau seama ca toti am fost lasati de Dumnezeu pe aceasta lume si ca trebuie sa ne acceptam unii pe altii; ca nu poti sa judeci un om dupa culoarea pielii, dupa limba pe care o vorbeste sau dupa locul in care s-a nascut si traieste.

| guardian18angel a răspuns:

Suntem un pic rasisti genetic. Suntem programati, la fel ca si animalele, sa avem grija de cei asemeni noua, pe cat se poate de mult, si sa nu ne batem capul, ba chiar sa respingem pe cei care sunt un pic prea diferiti de noi.

In regnul animalelor, animalele ce se nasc diferit, in cadrul unui cuib, sau asa ceva, sunt alungate sau ucise, ceea ce-i un pic trist.

Insa daca stai sa-ti folosesti un pic mintea, dupa cum se presupune ca ar trebui, find om, poti sa fi mai mult decat atat, mai bun, mai... oricum iti doresti. (vorbesc la general)

Mind over mather.

Răspuns utilizator avertizat
| Accero a răspuns:

Sti eu vad rasismul altfel ...nu il vad dupa culoarea pieli, nationalitate sau chiar provenienta .Nu.Eu vad rasismul dupa Caracter si persoanlitate, pentru ca e mai important un Caracter de Piatra si O personalitate de Fier decat o piele cinestie cum si o nationalitate PUR maidaneza.

| allex20n a răspuns:

Eu cred ca rasismul nu e nativ. Probabil din cauza faptelor, comportamentul, caracterului unui individ care face parte dintr-o rasa straina, duce la asa numitul rasism. Un om ''cu caracter '' e mereu apreciat indiferent de rasa din care face parte.