| Lili_4370 a întrebat:

Ratiunea noastra este produsul ratiunii altora. Ceea ce simtim si traim prin experienta, ne face unici.
Ce simte un ateu? Referitor la viata, la creatie, pe care care le percepe si explica rational.

Răspuns Câştigător
| AndrogynBeauty a răspuns:

Spiritualitatea există şi în afara dogmelor religioase. Pe oameni îi uneşte, în primul rând, apartenenţa la rasa umană, abia apoi invenţiile materialiste (aici includ şi religia, ca formă de manipulare). Am experimentat trăiri mult mai intense chiar decât iubirea pură, prin meditaţie (şi nu, n-am avut nevoie de nimic altceva decât de linişte şi deschidere spirituală); am ajuns să simt acea conexiune cu întreaga Umanitate, acel sentiment mi-a invadat sufletul şi m-a făcut să înţeleg că nu există condiţionalitate pentru a face parte din această familie iubitoare. E un concept greu de înţeles, acela de apartenenţă în deplină libertate - modelul materialist implicând (auto)cenzură şi luptă pentru a accede şi a rămâne, luptă ce aduce anxietate şi, printre cei mai slabi, perversitate. Prefer, din acest motiv, să rămân departe de tot ceea ce implică conexiunea spirituală pe acest plan, rezervându-mi dreptul (fundamental) de a mă bucura de ea în lumea de dincolo, cea însorită şi iubitoare, accesibilă doar celor fără prejudecăţi lumeşti.

12 răspunsuri:
| Vizitiul a răspuns:

Un ateu se simte liber in comparatie cu un crestin, iar libertate nu inseamna neaparat pierdere, precum nici credinta nu inseamna neaparat regasire.

| Angel0 a răspuns:

Un învăţător ateu se adresează micilor elevi: Cine este ateu să ridice mâna în sus!
Învăţătorul primul a ridicat mâna, iar după el toţi elevii cu excepţia unuia. De aceea îl întreabă:
- Tu de ce nu ridici mâna sus?
- Eu sunt credincios!
- Dar de ce?
- Pentru că părinţii mei sunt credincioşi!
- Dar dacă părinţii tăi ar fi fost idioţi, tu ce ai fi fost?
- Ateu!

| Angel0 a răspuns:

IceShadow
Mai ne descretim si noi fruntile, doar nu ai pretentia sa fim seriosi cu asemenea intrebari si cu anumiti useri atei.
Iar anecdotele au in general un simbure de adevar.
Nu am nimic impotriva ateilor. Ii consider chiar cei mai buni prieteni ai omului. Fara ei cum am putea aprecia privilegiul de a fi credinciosi.

| thealchemist a răspuns:

Ateul se vede pe sine insusi Dumnezeu.

| thealchemist a răspuns:

@lili: mult ego, nu-i asa? tu il intregesti pe Dumnezeu? ce se facea saracu Dumnezeu fara tine? daca tu faci perfectiunea perfecta, inseamna ca esti perfecta in tine insati, deci ce nevoie ai de Dumnezeu? cred ca ar trebui sa-ti sarutam tie picioarele, nu sa ne rugam la Dumnezeu, tu esti cea care ne faci perfecti pe noi cei ce nici nu meritam sa te cunoastem pe tine. Amen Lili, tu esti Dumnezeul nostru!

| Pomar a răspuns:

Un ateu simte la fel de multe ca un credincios...Ateii nu sunt pietre umblatoare sunt si ei oameni si au sentimente...

| Pomar a răspuns:

Dmne @larix da prost mai esti...sau te prefaci? (cel putin cu raspunsu asta... )

| Pomar a răspuns:

@larix bine spus nici atei nu si-ar da seama cat de liberi sunt daca nu ar fi credinciosii din jurul lor si nici credinciosi nu si-ar da seama cat de norocosi(?) ( nu stiu cum se simte un crestin...) sunt daca nu ar exista ateii.
Contrastul asat e bun fiindca ii face si pe crestini si pe atei sa realizeze cat de bine e sa fii ateu/crestin. Totusi cred sincer ca e mai bine sa fii ateu si sa nu fi injosit si condus de o doctrina in care crezi orbeste...

| Lora a răspuns:

Nu cred ca simte vreo ceva, cred c merge precum calul inainte fara a privi in stanga si indreapta si a observa frumusetile ce-l inconjoara.

| Lili_4370 explică:

Am gasit intelepciune in toate raspunsurile voastre. Dar parca trebuie sa dau niste detalii.
@Ourano. Intrebarea a fost pusa dupa o afirmatie, legata strict de felul in care a fost creata lumea. In ideea in care un ateu nu crede in Dumnezeu ca si creator. Si din punctul meu de vedere, Dumnezeu se simte, nu se explica prin rational. Insa orice om, indiferent de credinta sa, este capabil sa traiasca si sa simta. Pe mine ma interesa ce simte el fata de actul creativ. Oricare ar fi el.
@ harciog: ateismul se refera la necredinta intr-o forma superioara capabila sa creeze viata. Nu are nici o legatura cu moralitatea sau religia. Eu cred in Dumnezeu/Univers/Fizica cuantica, sau orice alt nume ar avea. Nu cred in religie. E o mare diferenta. Asta nu inseamna ca sunt atee.
@the alchemist: se crede Dumnezeu unic, sau parte din El? Nici eu nu cred ca sunt in afara lui. Nu sunt El, dar il intregesc.
@androgyn beauty: ai inteles exact ce am vrut sa spun.
Dar vreau parerea unui ateu declarat.

| Lili_4370 explică:

@ Kronstadt - daca ai chef de jignit pe http://apologeticum.wordpress.com/ ai material destul. Zi-le ca vii din partea mea.

| Lili_4370 explică:

@the alchemist
Pe langa faptul ca nu stii sa scrii, nici la citit nu te prea pricepi. Ce sa mai vorbim de intelegerea subtilitatilor.
1. Cum se face ca esti singurul care a inteles ce a vrut el din intrebarea si explicatiile mele?
2. Tot nu mi-ai raspuns la intrebare.
3. Conform ideilor tale, din ce ai scris reiese o blasfemie. O sa te bata Domnul tau.
4. Nu am spus cu nici un cuvant ca sunt Dumnezeu. Iar prin intregire (din cate stiu eu cuvantul are mai multe semnificatii, cumpara-ti un Dex, come's in handy) m-am referit la faptul ca eu, tu, toti, facem parte din El. Nu Il completam. E o mare diferenta. Iar daca pare dubios, intreaba. Cum am procedat si eu.
5. Da, sunt perfecta. Ai vreo problema cu asta?
6. Descarca-ti frustrarile in alta parte.
7. Morile de vant stau pe camp. Daca te retragi acolo, ii scutesti pe altii de nervii si timp pierdut, degeaba. (Oare ce vei intelege din asta?)
8. Am ras pentru toata ziua dupa ce am citit raspunsul tau.