| BeyondTheDarkSun a întrebat:

Rautatea este indispensabila omului?

53 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Rautatea exista in fiecare dintre noi.
Adesea avem toate raspunsurile corecte, dar traim vieti nu tocmai corecte.Citim Biblia, mergem la biserica, si chiar avem partasie personala zilnica, si totusi nimic din aceasta intelepciune divina nu ne atinge inimile si nu ne schimba vietile.In natura noastra umana nu putem sa facem binele celor ce ne fac rau, insa cu ajutorul lui Dumnezeu putem sa fim schimbati si transformati. Duhul Sfant este Cel care rodeste in noi fapte bune.

| Alphawolf a răspuns:

Rautatea este relativa si subiectiva. Omul nu poate fi multumit, multumirea lui este efemera.

Apache
| Apache a răspuns:

Daca ai trai intr-o lume perfecta unde ingerasii canta balade printre nori...nu
Dar in lumea reala un om care nu da dovada de rautate e un om calcat in picioare...si nu prea cred ca vrea cineva asta

| WhatheWow a răspuns:

Cu siguranță! Sunt N factori care pot determina un om să devină rău.

| BeyondTheDarkSun explică (pentru WhatheWow):

Dar eu nu am intrebat ce factori determina aparitia rautatii omului.Este nevoie de rautate, pentru a supravietui, ca si rasa umana?

| anca442 a răspuns (pentru BeyondTheDarkSun):

Eu nu cred ca este nevoie

| DianaIsHere123 a răspuns (pentru BeyondTheDarkSun):

Pai de ce nu ai spus asa de la inceput...Ca am un raspuns si la asta.
Este nevoie de rautate pentru a supravietui rasa umana deoarece ia imagineaza-ti ce s-ar intampla daca nu ar fi rautate pe pamant.Toti oamenii ar trai pasnic si cate altele. Dumnezeu ne-a creeat cu putina rautate in suflet.El, prin faptele noastre, vede cat de bine putem sa o stapanim. Daca nu reusim, acea putina rautate s-ar raspandi.

| WhatheWow a răspuns (pentru BeyondTheDarkSun):

Ai întrebat dacă răul e indispensabil omului și eu m-am referit la faptul că Omenirea nu poate trăi într-o lume fără rău deci e indispensabil.
Dacă te referi la supraviețuire, răspunsul rămâne neschimbat! laughing Și să vin cu o completare, spun că în această lume Omenirea nu poate supraviețui fără Rău; poate intr-o lume fantastică.
P.S Te-am dezamăgit? laughing

De fapt, sunt multumit de completare.laughing

| Hombre a răspuns (pentru WhatheWow):

Te inseli, in lumea de dincolo a lui Ema nu exista rau, numai iubire, chiar obligatorie cica.

| EmaS a răspuns (pentru Hombre):

Ai tu dreptate, in rai va fi numai iubire, dar in iad va fi suferinta.

| floresdemayo a răspuns (pentru Hombre):

Există iubire, pur si simplu, fără "cică", măi aghiuță laughing!

| floresdemayo a răspuns (pentru WhatheWow):

Într-o lume fantastică? Crezi că Zmeul Zmeilor, Balaurul cu șapte capete, monstruleții s-au pensionat și acolo e numai veselie? Să nu-mi spui că au devenit, între timp, personaje pozitive big grin! Ori poate s-au ambiționat să treacă printr-un "portal" al timpului și să se integreze printre noi? Vorba poetului, "răstălmăcită" puțin... alte măști, aceiași monștri laughing.

| Hombre a răspuns (pentru floresdemayo):

Poate vrei sa spui fara "obligatorie" stafie. laughing

| WhatheWow a răspuns (pentru floresdemayo):

Se pare că ai citit multe basme când ai fost mică...sau citești și acum? laughing Mie mi-au plăcut Poveşti nemuritoare.
Draga mea, că-mi place tare fata din avatar, happy tot ceea ce e imaginar și nu are legătură cu realitatea poate fi " fantezie ". Un beso dulce!

Mă rezum la a mai citi (dacă nu "a citi", măcar "a-mi aminti") doar "Capra cu trei iezi" fiindcă-mi "păstrează" o legătura strânsă cu Hombre laughing. Mă întreb care ieduț o fi fost el dintre cei trei laughing

| floresdemayo a răspuns (pentru Hombre):

big grin!

Oooo, el era al patrulea din cei trei dar locuia cu ţapu', adică tat'su... de aceea nu apare în poveste. laughing
Poate că asta-i câteodată cauza frustrărilor lui... sau poate că ar fi vrut să sugă laptele de la capră? laughing

Ce imaginatie bogată ai! L-ai fi făcut gelos până și pe Creangă laughing

Cred că mai geloasă decât Creangă ar fi nevastă-mea dacă ar vedea ce bine ne împăcăm noi...și că ți-am transmis și un beso dulce. laughing

Voi fi martor la divort.laughing

| WhatheWow a răspuns (pentru Hombre):

rolling on the floor

Pai sigur ca sunt frustrat, mai ales cand am aflat ca floresdemayo era capra, eu fiind al patrulea ied n-am avut parte de laptic m-a dat taticu (tapu') direct pe vodka.sad

Pe mine să nu te superi Hombre, că nu-mi asum responsabilitatea cuvintelor! Am fost manipulat de Flori de Mai, de ieri a început să mă hipnotizeze. laughing
Dar poți să te superi pe o asemenea frumusețe de avatar? Nu, nu poți; mai ales că ești și bărbat! ...sau nu-ţi plac femeile? laughing

Cel mai mult si mai mult imi place caprele...dar dupa femei.laughing

Acum sincer să fiu și mie îmi "place" caprele dar doar când se transformă-n virşli. laughing

FlorideMai! Unde ai dispărut drăguţo; s-a sunat și-ai intrat la oră? Hai că și eu și Hombre îţi simțim lipsa! laughing

Da auzi bre Ho, aia cu jumătatea de porc și miliţienii, o știi?

E la ora, preda elevilor capra si foloasele ei, si are in plan sa puna in scena drama "Recuperarea iedului pierdut" ala care era intarcat cu "iarba" si vodka. laughing

Măi să fie, a sunat clopoțelul (a nu se confunda cu talanga lui Hombre) și a trebuit să vă părăsesc. Aș fi pus în aplicare sceneta marelui dramaturg Hombres, dar mi-a lipsit macheta... iedului pierdut :'(

De mai vede nevastă-mea și inimioara aia roșie ...chiar că gelozia lui Creangă pălește! laughing

Am încurcat emoticonul laughing, iar de nevasta-ta păzește-te, că de vrea să se răzbune pe tine, îl va curta pe Hombre rolling on the floor!

Nu-mi fac griji, nu-i plac căprarii! Poate martor la divorț... laughing

Chiar ai șters emoticoul? laughing Ți-e frică de nevastă-mea, nu? laughing Am glumit; stai liniștită că nu intră ea pe aici, n-are "avatar" de TPU ...mai frumos e pe Facebook! Ăla are și poze, știi tot timpul ce năzbâtii mai fac plozii prietenilor, nu duci lupte din condei cu nimeni...și dacă stau să mă gândesc bine, ea a învățat să dea like-uri nu răspunsuri. laughing

Jur că nu mai stiu semnul emoticonului care am vrut sa-l postez si a iesit altă minune (vezi ce inseamna să riști fără să faci proba? laughing ), macar daca iesea pupicul kiss kiss kiss kiss kiss kiss
Mai vrei? Virtuale-s gratuite laughing Altele nu-ți dau.

Sa-ti fie rusine, Filosoficus, esti cu fetita langa tine si saruti alte femei? Poi ce exemplu de parinte mai esti tu? laughing

| WhatheWow a răspuns (pentru BeyondTheDarkSun):

E, desene animate!

| floresdemayo a răspuns (pentru BeyondTheDarkSun):

Ești geloswinking? Ce-i dacă mai trimite fetelor câte un beso dulce, doar nu-i părinte din ăla cu sutană să n-o facă. Las' să le pupe broken heart!

| BeyondTheDarkSun explică (pentru floresdemayo):

Eh,glumeam,faceti-va de cap laughing

| floresdemayo a răspuns (pentru BeyondTheDarkSun):

Dar noi ce crezi că făceam laughing? Glumeam. Nu stiu pe ce naiba tot apăs greșit că iar mi-a apărut inima lui Filosoficus rolling on the floor

| Delicacy a răspuns:

Da,asemeni oxigenului.Bine,acum depinde ce înţelegi tu prin răutate...

| BeyondTheDarkSun explică (pentru Delicacy):

Ce l-am intrebat pe Filosoficus mai sus.

| Alexandru0007 a răspuns:

Nu,nu este.

| usuk a răspuns:

Absolut

| DianaIsHere123 a răspuns:

Rautatea nu este indispensabila omului.In fiecare din noi este rautate, dar putem sa o tinem acolo. Facem o inchisoare zavorata ca sa nu poata iesi de acolo prea usor(daca vrea). Tentatia de a face rau este mai mare decat cea de a face bine, dar nu trebuie sa intram in capcana raului. Sper ca ti-am fost de ajutor cu acest raspunswinking

| roxystomp a răspuns (pentru DianaIsHere123):

Ai un raspuns interesant, dar dupa mine nu ar fi o idee buna sa o tii inchisa acolo. Pentru ca ea se va strange incet incet, se va face prea mare si la un moment dat va iesi toata deodata. "Smecheria" de a o tine sub este sa o eliberezi putin cate putin, dar intr-un mod constructiv. De exemplu daca esti un artist, un pictor sa zicem ai putea sa-ti arunci rautatea, furia si supararea(pentru ca toate acestea au o legatura stransa) pe panza unui sevalet.

| DianaIsHere123 a răspuns (pentru roxystomp):

Mersi...Fiecare cu parerea luiwinking

| wrath007 a răspuns:

Da este indinspensabila

| DigiMind a răspuns:

Da, este cu siguranta un factor indispensabil omului.

| gabytza2013 a răspuns:

Da.oricat de buni ne-am da in fiecare exista cate putina rautate

| Mafiotu50 a răspuns:

Nu neaparat.dar eu cred ca fiecare are macar un firisor acolo de rautate.da nu de stie:*

| anca442 a răspuns:

Nu cred

Întrebări similare