Pentru mine e clar ca intr-o lume materiala, unde totul este cursiv si explicabil, nu au ce cauta fantome(spirite, suflete ce animeaza) sau minuni, totul trebuie sa se lege, sa formeze un intreg, sa ofere o explicatie completa. Fantomele si minunile s-ar abate de la aceste reguli, ar sfida totul, ar intrerupe lantul, ar impiedica cursul normal al lucrurulor. Poate ca ar exista fantome si minuni, dar doar intr-o alta lume, unde haosul este la el acasa, in aceasta lume, in universul "asta", nu au loc.
In concluzie, vazand totul in ansamblu, sunt de acord cu tine, doar ca imi lipsesc raspunsurile la "miliarde" de intrebari care trebuie sa explice si lege totul.
Ce fericit trebuie sa fii tu, ca ti-ai clarificat toate intrebarile care au bantuit celulele nervoase ale atator generatii...
Ma bucur sa vad ca ai simtul umorului
"Altii ne sunt asa de apropiati, ca au decis sa traiasca chiar cu noi, ma refer la tigani."
Apropo, eu cred ca doar spre moarte mergem.
Wow, nu stiam ca dintr-o data am ramas fara mistere
Cred ca ar fi foarte periculos sa cadem in capcana asta si sa credem ca deja stim tot. Am fi mult prea siguri pe noi, si am sta relaxati pana la prima mare surpriza, care ne-ar lua prin surprindere asa de tare, incat s-ar putea sa fie si ultima.
Nu mai exista niciun mister in afara de originea Universului, care e tot ce exista. Deci putem sta linistiti
Sa lamurim doua chestii : nu suport nici posturile kilometrice si nici maimutele.
Intrebarea este : Nu cumva, din pura intamplare, stramosul acela comun este un omulet verde care a venit cu farfuria zburatoare?
"Nu cumva...un omulet verde" - Nu, in niciun caz. Ce, te indoiesti de stramosu'?
"Sistemul tau nervos esti tu"
Bullshit.
Cand incepe constienta? Cand se termina? Care sunt conditiile necesare pentru ea? Cum se explica perceptii despre lumea inconjuratoare, cand creierul este in pozitia de "off" (nu mai are oxigen)?
Cum, te opui stiintei? Eu nu am mai scris niste detalii, pentru ca si asa scrisesem cam mult. Mult si prost:-W Se mai explica acolo ca oamenii de stiinta sunt in masura acum sa "chart the workings of the brain and the rest of the nervous system" si sa explice cum neuronii, sinapsele si diferite procese biologice produc toate experientele noastre de viata de zi cu zi. De la cresterea spectaculoasa a creierului "in infancy to the act of learning a skill, falling in love, getting a joke, or even forgetting a name. De asemenea sunt explicate fenomene precum memoria, vointa, religia si spirituallitatea... Mai zi ceva daca mai poti.
Tot nu mi se pare plauzibil ca omul se trage din maimuta. Dupa cum vezi, parerile sunt impartite.Alphawolf mi-a spus ceva total diferit.Si se pare ca ce mi-a spus el este sustinut de asemenea de oamenii de stiinta...
In dezvoltarea tehnologiei omul a uitat o etapa importanta in evolutia lui : Dezvoltarea sociala.
Intrebare : Esti fericit?
Da, e neclar cum ti-ar sta tie rostind live propria intrebare de fata. Ar fi show.
Mi-ar sta bine. As sti sa o prezint, am talent oratoric.
Nu ma indoiesc o clipa
Felicitari, ai facut rezumatul discutiilor de la S&F si Religie in cateva randuri.
Nu mai avem intrebari, gata! Ne stergem toti conturile?
Nu mai avem intrebari filosofice, in schimb avem destule altele: cum se face mamaliga? ce credeti ma place? s.a.
De acord cu tine.Nu mai sunt asa multe lucruri de aflat.Dar la faza ca omul se trage din maimuta te contrazic.Maimutele de ce nu au evoluat si ele in oameni?
"Maimutele de ce nu au evoluat si ele in oameni?"
Din "acelasi motiv" din care s-a creat diferente dintre europeni si asiatici. Adica de chichi si de michi.
Oamenii nu s-au tras din maimuta, "ruperea" a fost inainte, adica din "crocobaur" au iesit doua specimene, maimuta si omul. Conditiile l-au determinat pe "crocobaur" sa dea "nastere" la doua specii diferite, sa mearga pe drumuri diferite.
"...te contrazic" - Ai vreo varianta de pus in loc?