| pababiba a întrebat:

Religia este o forta de manipulare in masa, sau chiar exista asa ceva?
Dumnezeu, sfinti si tot asa? Adica de ce sa nu credem ce spun savantii referitor la creearea pamantului cu Big Bang-ul?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fiecare parte are o doza de adevar ceata sau nu de oameni care vor manipularea oamenilor... uite in cazul sfintilor avem:placile cu cele 10Porunci, picuri cu chiul lui Iisus, icoanele ce lacrimeaza.in cazul al doilea avem:teoria darwinista, planetele si meteoritii de milioane de ani, si inca nu am aflat inca totul despre ele...am2 se bat cap-in-cap... e alegerea noastra de ce parte trecem sau credemhappy

31 răspunsuri:
| Snicker a răspuns:

Buna,
Sky, spui ca Bing-Bangul este un fenomen presupus de unii savanti, ca nu stim daca a fost sau nu, nu l-a vazut nimeni(ca oricum nu aveam cum sa-l vedem pentru ca dupa producerea Bing_Bangului am aparut noi) dar nici pe Dumnezeu nu l-a vazut nimeni cand l-a creat pe adam si pe eva, nu scrie nicaieri, sigur, ca pe noi ne-a creat Dumnezeu.
Adica, pana la urma Biblia de cine a fost scrisa.Credeti ca intr-adevar aceasta carte tradusa in toate limbile, in care daca un cuvant este tradus anapoda se schimba tot intelesul frazei, este cuvantul lui Dumnezeu?
Dca chiar exista dumnezeu, de ce alte popoare cred in Alah si alte chestii? De ce nu toata lumea crede intr-un singur Dumnezeu?

Eu cred ce spun savantii:ca pamantul s-a format prin Bing-Bang, ca noi am aparut odata distapritia dinozaurilor, care au murit cand o cometa a lovit pamantul si am aparut noi, dupa foarte multi ani de dezvoltare a maimutelor.
Nu stiu...asta e parerea mea. Fiecare este liber sa creada ce vreawinking

| sky_4538 a răspuns:

BigBangul este un fenomen presupus de unii savanti!
Nu stim daca a fost sau nu a fost, nu l-a vazut nimeni!
De ce sa nu cautam sa ne cunoastem pe noi insine.De ce sa nu ne studiem obiectiv?
Ne aruncam in polemici pronuntandu-ne despre BigBang, teoria relativitatii, evolutia omului, ne zbatem in argumente logice ca sa sustinem o teorie sau alta si de fapt nu suntem cercetorii renumiti.
Religia nu e norma de manipulare in masa.NU te obliga nimeni sa crezi in Dumnezeu. Orcum nu poti face asta fara sa cunosti doctrina religioasa.Religia e mai mult decat o filozofie de viata, ea presupune si traire din partea celui care intelege valorile sale morale.
Foarte multi din cei care isi gasesc mangaiere sufleteasca in credinta (si este si cazul meu) nu au crezut in iubirea de oameni si bunatatea lui Dumnezeu, pentu ca i-a manipulat cineva, ci pentru ca ei l-au cautat atunci cand au vrut sa se trateze de :mandrie, ura, invidie, vorbire de rau, judecarea celor din jur, lacomie, lene, zgarcenie, viclenie, iubirea de sine si nu in ultimul rand desfranare.