Religia ii uneste si pe oameni ca cei din gruparea Hamas. Asta se intampla atunci cand identitatea iti este definita de elemente fantastice.
*Sigur ca exista si cazuri in care religia este o forta a binelui.
Dar in loc sa jucam la loteria religiei, in speranta ca ne nastem intr-o religie pacifista iar nu una jihadista, ar fi mai intelept sa gasim o alta sursa pentru elementele mentionate de tine.
Si exista nenumarate alternative care nu implica deconctarea de la realitate.
Religia islamica, spre exemplu, nu poate uni oameni decat cum sunt cei din gruparea Hamas.
Motivul pentru care exista islamici pasnici, care sunt in numar mai mare decat cei din Hamas, este faptul ca pe langa elementul religios s-au mai suprapus si alti factori non-religiosi care au dus la interpretarea fortata a textelor religioase cu scopul de a elimina barbarismul nejustificat din coran.
Motivul pentru care acele miliarde de oameni din marile religii nu sunt ca cei din grupare Hamas este, in mare parte, cauzat de valori non-religioase impuse de lumea moderna asupra religiei.
Tot ce ai afirmat despre religie este complet fals,atât exprimarea,cât și contextul. Nu există nicio religie care să corespundă descrierilor tale, decât referitor poate la unele aspecte ce pot fi interpretate sau folosite greșit ori tendențios, adică EXCEPȚII. Spre exemplu, Creștinismul și Budismul, ce învață rău, sau în ce mod afectează negativ?! Răspunsurile la această întrebare sunt de la începuturile Forumului cam aceleași : dezinformări intenționate sau divagații absurde legate de stereotipuri și excepții.
"Domeniul științific care ne poate oferi o alternativă la religie este neuroștiința. Este studiul creierului și al sistemului nervos, care sunt responsabili pentru toate aspectele experienței noastre: gândirea, simțirea, acțiunea, conștiința etc."
Răspuns : eu consider că o cercetarea și explicarea unui Fenomen, nu poate înlocui acea trăire specifică, nici nu-i poate anula utilitatea. Tocmai că neuroștiința ( dar și medicii, psihologii, psihiatrii ) explică științific și atestă efectele benefice ( mental, fizic și emoțional) ale religiei în viața credincioșilor onești și echilibrați ( deci nu cei care reprezintă EXCEPȚII NEGATIVE ).
Lilith33 întreabă: