| EfraimAshdothabediahKochBar a întrebat:

Religiozitatea paleoantropilor este discutabila in randul cercetatorilor. Un cercetator,"arheolog" disciplinat care s-a dezgroape pana la stratul subtire aproape imperceptibil, dar atat de important, depozitar al primelor idei, apoi credinte si sisteme religioase obtine rezultate la fel de roditoare precum cele din urma intepretarii viselor pana la Freud.Asteptandu-l pe urmatorul Freud, intreb: aparitia sacrului constituie un element in structura constiintei sau se confunda cu insusi geneza constiintei?
P. S:"Asteptandu-l pe urmatorul Freud" se refera la faptul ca (in opinia mea)paradigma lui Eliade de a prezenta morfologia si strucura religiozitatii "a la Darwin" e la fel de depasita ca si teoria zoologului britanic. Au napadit verigile lipsa, in ambele cazuri.sau nu?

5 răspunsuri:
| harciog a răspuns:

Megaconstructie,megaraspunsuri pe site de rahat.Ne marcheaza inteligenta, depozitul de cunostinte sau pur si simplu curiozitatea? Dreaku mai stie...Curios lucru este caci nu-mi dau seama daca, ca sa vezi toate astea, iti trebuie o minte goala(cazul meu) sau plina de deseuri depasite de vremuri pleaontropice sau neanderthaliene (neanderthalice? habar n-am). Cred ca unul cu mintea goala vede mult mai mult mai departe pentru ca el vede pur si simplu.

| EfraimAshdothabediahKochBar explică (pentru harciog):

Intuitiile fara concepte sunt goale, draga Harciog!

| harciog a răspuns:

Iar conceptele nepuse in practica valoreaza 3 banuti.Despre intuitie in schimb iti pot spune ca nu pot ajuta o omenire pentru ca oamenii cer logica dar in schimb pot ajuta fiecare individ in parte cu singura conditie sa fie in stare sa intuiasca.

| MMihai a răspuns:

Existența unor verigi lipsă, nu exclude chiar cu totul, valabilitatea unei asemenea teorii.

Întrebări similare