| ToKen a întrebat:

Reprimarea sentimentelor, furiei, durerii este buna/rea pentru ca?

Răspuns Câştigător
| DanAmarandei a răspuns:

Reprimarea sentimentelor in general este foarte nociva, in special a celor negative. A nu descarca un anumit volum de furie atunci cand ai nevoie (/cand te infurii dintr-o cearta sau ceva de genul) a similar unui cancer. Furia aceea nu se "evapora" ci se va manifesta intr-o forma sau alta, fie asupra oamenilor din jur, fie asupra propriei tale persoane. Nu ti s-a intamplat niciodata sa te trezesti urland la un om desi acesta nu a facut nimic grav? Totodata, un gand/sentiment bun pentru cineva trebuie exprimat pentru ca daca ii provoci acelei persoane un mic bine apreciind-o, acea persoana iti va intoarce sentimente pozitive. Deci da, sentimentele trebuie exprimate, indiferent de natura lor.

7 răspunsuri:
| Sentinel a răspuns:

Cand o sa prezinti tema profului sa specifici faptul ca te-au ajutat colegii de pe TPU.ro in timp ce tu frecai menta si te uitai la Tom&Jerry Kids.

Reprimarea emotiilor negative este echivalent cu durerea. La inceput psihica apoi fizica. Durerea neexprimata se acumuleaza sub forma unui camp energetic in celulele intregului corp blocand curgerea normala a energiei vitale prin meridianele energetice. Acest lucru duce la o imbatranire prematura, degradare a procesului natural de regenerare a corpului, scaderea eficientei sistemului imunitar.

| ToKen explică (pentru Sentinel):

Este pura curiozitate, prieten de pe TPU.
Asa ca nu iti mai da cu presupusul.
Multumesc!

| shadovv a răspuns:

Nu stiam ca merge sa "reprimi" sentimente. Eu in mare parte gandesc logic. Ce nu e logic e instinc.

| AdyutzZz a răspuns:

Pai ca sa nu ii omori pa aia din jurlaughingdar nu prea ii recomandat ca daca tii in tine o sa fii deprimat, nervos, artagos, iritat si o sa te razbuni pe cei din jurwinkingcrede-ma stiulaughing

| ToKen explică:

Vezi ca-i 22:16.
Marmotele dorm la ora asta.

| ComatoseWine a răspuns:

Rea deorece creeaza dezechilibru emotional si o vulnerabilitate marita in cazul unor socuri emotionale.Ea creeaza tendinte sinucigase si/sau autovatamatoare sau violente de orice natura asupra persoanelor din jur.Se manifesta prin nervozitate si iritabilitate.

| docica a răspuns:

Tu nu ai nevoie de un raspuns, ci de un eseu! Reprimarea sentimentelor este buna/rea in fiecare caz in parte. Un singur exemplu: Bun: poti fi indragostit de sotia celui mai bun prieten. Mai bine nu-i spui! Rau: cand nu-ti dezvalui sentimentele e ca si cum ai minti. Stiu, toata lumea minte. Dar pune-ti intrebarea daca tie iti convine mai mult atitudinea celorlalti generata de "minciuna" ta sau ai prefera o atitudine generata de starea ta reala. In functie de raspuns, alegi si valorizarea reprimarii. Apoi furia nu e totuna cu durerea. E bine sa-ti reprimi furia pentru o atitudine civilizata in societate. Totusi asta dauneaza pe termen lung. Mai bine nu o reprimi, ci o transformi in altceva: cand esti nervos te duci si bati un sac de box. E reconfortant. Iar durerea e si mai complicata din cauza complexelor culturale. Daca esti baiat e umilitor sa-ti arati durerea. Dar depinde cat esti de curajos. de obicei niciun fel de reprimare nu e sanatoasa. Cel mai bine ar fi sa fie doar canalizate si valorizate pozitiv.