Asa ca o idee-, in prezent, exista multi factori care determina atitudinile politice. Religia influenteaza, dar nu determina atitudinile politice.
Cum devine o anumita cale pe care ar trebui s-o traiasca credinciosul in adincurile, in tacerea si singuratatea lui, un pion principal in modificarea fetei politice.Ptiu drace ce tembelism cronic.Nu spun ca ne e adevarat totusi dar cred ca nu trebuia sa se ajunga aici.Nu mai este credinta ci politica manipulatoare.
Da, teoria formelor fara fond este de actualitate. Te refereai la intrebarea ta, nu?
P.S. Romania, Bulgaria, Grecia (si altele) sunt tari-anexa, iar anexarea lor (pe cat de neoficializata, pe atat de evidenta) nu s-a facut pe criterii religioase.
Vechiul dirlai-dirlai cu religia. Cand Grecia prospera numai din turism, nu se freca nimeni sa invinuiasca religia, nici cand Imperiul Bizantin era cea mai bogata tara din lume, ravnita si de apuseni si de asiatici. Statele Unite au fost number one de vreo 80 de ani iar acum sunt in pragul haosului; e de vina religia? Inainte de criza din anii 30 Romania era una din tarile considerate bogate, iar Bucurestiul era numit Micul Paris; freca pe cineva religia? Acum s-au gasit tot felul de filozofi si analisti de cvartale care sa caute bube in fund. Ai auzit cumva de "hedge funds"? Stii cum s-a declansat criza din State si cum a inceput caderea in Grecia? Iti pasa cat sunt de interesate noile generatii de politicieni de protectia sociala si de prosperitatea economiei? Stii ca tarile pe care le-ai enumerat au fost stoarse de turci timp de 500 de ani?
Ai descoperit marea vinovata, religia. Felicitari.