Stii ce e mai amuzant? Sa mori
Se spune ca totul isi are scopul, de ce moartea noastra nu ar avea unul?
Intotdeaua m-am gandit ca spatiul in care ne aflam este doar un univers de tranzitie dintre viata si moarte. Toata lumea isi lasa lucrurile materiale si spirituale aici, de parca ar fi o groapa de gunoi a societatii. E amuzant, nu? O groapa cu sentimente aruncate, folosite degeaba. Totul pluteste in eter, in popria-si lumina, sau propriul intuneric.
Cand ne vom duce la bau bau acolo sub pamant nu vom putea lua nimic cu noi din acest univers, deci nici macar sentimente. Le vom lasa tot aici, totul e aici si in acelasi timp ..nu e nimic aici. Absolutul nu e aici.
Pana si trecutul isi are rostul...cu toate ca nici macar trecut nu putem sa luam cu noi cand ne-om duce. Iti dai seama..sa ajungi acolo gol de interior si exterior. Si eu imi pun intrebarea...tu cum o sa fii tu acolo daca esti dezbracat de tine? Asta ne individualizeaza pe noi..trecutul, pentru ca prin trecut este trecut totul. Nu spun ca noi am fi cine stie ce expresii ale unei personalitati, as you know, suntem formati din cuvintele celorlalti.
Acum vin si te intreb Ciorane (sau Ciorape, cum il alinta profesoara mea de latina) daca noi nu ne avem pe noi...ce aghiuta mai avem? Nici macar moartea nu e a noastra...are si ea copii si sotie. Asa ca de ce sa radem de ceva ce nu este al nostru?
Noi nu avem nimic si totusi avem un scop. Atat avem.un scop. Cuvantul asta mic fara atat de multa relevanta uneori si uneori fiind exact ceea ce ne defineste.
Eu rad in continuare, nu stiu daca traiesc sau daca mor dar stiu ca sunt prietena buna cu nefericirea.
Tu ai ras cand ai murit nascandu-te sau vei rade cant te vei naste murind?
And btw, dedicatie: Blood - In this moment
"Suferinta... iti da un impuls de a privi lumea in forma ei cea mai proasta" - Si de ce mi-as dori un asemenea impuls? Pentru ca asa vrea Cioran? Lasa-l pe el sa se hraneasca cu astfel de ganduri. Nu trebuie sa mi le vanda si mie. Cioran a fost un individ in preajma caruia cred ca nimanui nu i-ar fi placut sa traiasca. Si cred ca niciun parinte nu ar fi tentat sa-i dea fiului sau cartile lui Cioran sa le citeasca.
Cu asta cred ca am spus destul.
Citatul ala semnifica altceva, ceva cu care si tu presupun ca ai fi de acord.Este vorba de claritate, de perceptia clara asupra realitatii...cum putem noi observa lumina, daca nu stim ce-i intunericul?
Scuze daca nu am prins sensul corect. Imi place ce ai scris la urma. Plangem la inceput, plangem la sfarsit si radem intre ele. Char asa, de ce oare plangem cand ne nastem? Simtim cumva ca nu este locul nostru in aceasta lume? De ce plangem cand murim? Am lasat ceva neimplinit, ori nerezolvat? Si de ce radem intre ele? Facem haz de necaz, radem si de noi insine, ne plac grozav bancurile, mai ales alea politice, savuram cate o comedie, la teatru sau la film...E chiar asa ridicola lumea asta de suntem tentati tot mereu sa o luam in ras?
Nu ray, doar mi-a spus ca vom fi prieteni, in eternitate.
Ce frumos, ce romantic, e femela moartea?
Este neutra, si asa vom fi cu totii, cand vom muri.
E de origine extraterestra?
""Se poate poezie fara filosofie dar nu se poate filosifie fara poezie""
Nu imi aduc aminte cine a spus asta.
Exista poezie fara filosofie, dar nu exista filosofie fara poezie - Tudor Vianu.
Da, se poate.
Suntem ceea ce suntem, prin nastere, sau prin devenire in timpul vietii.
Totul este sa... razi! Sa razi cu pofta, sa transpiri razand. Greu de facut, dar nu imposibil. Sa radem de orice, oricand si oriunde!