| lizzy01 a întrebat:

Rromii au constituit mereu un subiect "controversat" de discutie, deoarece in esenta, majoritatea ii discriminam... Ce credeti despre ei, merita vreun ajutor din partea statului, sau li se dau prea multe? Ar trebui sa ne dam mai mare silinta sa-i integram? (personal, nu prea cred ca merita ceva din partea noastra, din moment ce oricum vor sa ne ia totul)

Răspuns Câştigător
| Gizăz a răspuns:

Îi discriminăm? Discriminarea înseamnă o flegmă în nas, o palmă la fiecare colț de stradă și pietre aruncate după ei ca-n Ungaria sau Slovacia. Noi nu îi discriminăm; o înjurătură pe la spate că ne e prea frică să le-o spunem în față nu e discriminare. Se face o discriminare pozitivă chiar. Spune-mi tu orice țară din Europa dezvoltată unde cineva are un loc garantat la facultate cu o notă mai mică ca mine DOAR ȘI DOAR că e din altă etnie! Asta e discriminare la adresa mea și a ta ca cetățeni și etnici români. Ăștia trebuie educați cu forța sau expulzați. Sunt niște animale odioase în majoritate. Dacă-s singuri sau chiar doi sunt de-o lașitate fără cusur; numai în grup au tupeu. Țiganul înțelege numai de frică, până și animalele pot fi luate cu vorba bună. Odată am trecut pe lângă doi și unul a pălmuit-o pe prietenă-mea la fund, asta acum vreo 2 ani. I-am cerut socoteală și a început să mă amenințe. Sunt niște jeguri. Fără doi pumni și-un picior în gură nu s-a liniștit. Să-i integreze alții și să le spună țigani, nu rromi că nu vreau să fiu asociat cu putorile alea.
Unii pot spune ca nu sunt toți așa. Eu am crescut într-un oraș unde-s destui și numai de animale odioase am dat. Sunt darnic și zic că poate 5% sunt altfel. Merită o pădure uscată să nu fie arsă că are câteva fire verzi?
Reamintesc ipocrizia UE. Înainte să intrăm în Uniune toți săreau pe noi că ce avem cu ei(că parcă erau tratați rău, ce să-ți zic)! Acum toți vor să îi trimită înapoi confundându-i adesea cu românii. Să îi păstreze ei și să îi integreze că deh, noi nu putem. Antonescu trebuia să înceapă cu ei, nu cu evreii.

15 răspunsuri:
Apache
| Apache a răspuns:

Sa moara toti da-i dracu!
nu imi pasa ca sunt rasist...m-am saturat sa ne considere toti ca creaturile alea!

| cristi202 a răspuns:

Se ajuta ei singuri cersind, furind, inselind, si facind alte chestii de genul asta. Sau vrei sa se pateasca ca in Timisoara, dupa revoluite cind au venit niste francezi si li s-a facut mila de ei ca erau desculti, si le-au adus tiruri de pantofi, papuci, adidasi, etc, si ei tot desculti au ramas, pentru ca au vindut totul la piata? Tiganul tot rrom ramine, orice ai face, el va cauta sa faca ceva ca sa cistige de pe urma a ceea ce ii faci tu. Sau, vorba unui amic al meu: "Tiganul nu-i rrom pina ce nu iti ia macar un leu. Sa stie el ca ti-a luat un leu, si atunci va fi fericit."

| MeScorpion a răspuns:

Sa-i ia dracu pe toti!

| MeScorpion a răspuns:

Intr-o zi Ceausescu se dusese in vizita pe la rromi.
- Hai noroc, bine v-am gasit!
- Sa traiasca Tovarasu'.
- Ma ce ati zice voi daca v-as da la toti case!
- O pupati-as talpile, ia un pahar de vin sa bem.
- Dar ce a-ti zice daca v-as oferi cele mai tari masini din lume?
- Ce bine ar fi!
- Mai ia un pahar de vin de, ca tare ne bucuram.
- Si va voi gasi la toti locuri de munca!
Tiganu' ii lua paharul din mana si zise:
- Ce ai tovarase, te-mbatasi?

| DorelSudoru a răspuns:

Li se fac totusi niste favoruri cred ca le convine sa fie discriminatilaughing

| ania a răspuns:

In primul rand sa-i consideram oameni, poate si asteptarile noastre negative ii influenteaza.

Răspuns utilizator avertizat
| elasexygagica a răspuns:

Jos tiganii, nu ii suport angry sunt niste ciori ordinareangry sa le fie rusine, n-au ce cauta in tara noastra, ar trebui scosi afara din Romania angry

| Minnie a răspuns:

La facultate au locuri asigurate, in timp ce romanii dau examen si invata din greu. Ajutoare pentru plozii iau, daca ii injuri te dau in judecata pentru discriminare si au sanse sa castige, au aur si banet si nimeni nu-i intreaba de unde, fura curent la greu si eu daca nu platesc factura imi taie nenea lumina, eu platesc bilete la tramvai pe ei nu-i intreaba nimeni ce cauta in autobuz si toti controlorii ii ocolesc. Ce zici? Cine este discriminatul? Romanul in tara lui sau tiganul care ne-a invadat?

| simf a răspuns:

Eu cred ca "rromii" sunt discriminati pozitiv in Romania. ar trebui integrati in timp prin educatia obligatorie macar a copiilor, e unicul mod prin care societatea ii poate accepta. merita ajutor, ca orice om de alt fel, si din partea statului, si a societatii. dar trebuie sa si munceasca.

| DrDeath a răspuns:

Ii urasc pe romi.Adica ei nu muncesc, nu merg la scoala, si se mai inmultesc si ca purecii pentru alocatie.Ei nu merg la munca ci stau cu mana intinsa la cersit.Ma pis pe ei ca is urati si ca draq.M-au furat un telefon mobil cacatii.Mai precis un Motorola Rokr.Ar trebuii omorati sau sa fie inchisi fara mancare si apa.Singura solutie de a scapa de ei. Fura, injura si mai iasa si scandal pe strazi din vina lor.Deci eu nu ii suport si de aceea am sa plec din romania.Mai bine ma risc cu mafia decat sa mai ii vad pe romii din Romanialaughing.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

ce sa merite ajutati? n-ai vazut pe cumatrul lui Basinescu, Behercea Mondialu' cat de destept este? ajunge ca s-au desteptat prea mult si cand tiganu' ajunge imparat (scuzati expresia ) f.e si pe mama lui

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Problema noastra este ca i-am invatat cu narav si tot le-am dat fara sa le cerem sa puna mina pe munca.Se pling intruna de toate; ca sint discriminati, cer azil politic in alte tari si speculeaza orice se vede-n zare a fi ceva de cistigat dar n-am vazut nici unul sa ceara sa munceasca.Greseala e a noastra si a statului.Esti cetatean roman? Te integrezi singur muncind din greu ca orice cetatean al statului respectiv.Noi sa-i integram? Hai sa zicem ca ar fi ceva normal dar ei refuza orice integrare de orice fel. Pierd privilegiul cistigat de secole;"Victimizarea si beneficiile aduse de ea".

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce sa cred despre ei? O au in sange din pacate, nu pot fi educati.
De exemplu, eu stau intr-un cartier cumparat recent de țigani (rromi). Acum cinci ani, cand nu vedeai unul singur plimbandu-se pe strazile noastre, era o curatenie incredibila, era liniste, nu era poluare de niciun fel, nu vedeai o bataie de tipul lor.
Era sa imi iau bataie de mai multe ori de la ei. Doar fiindca le-am zis pe nume (țigani). Cica a fost o jignire la adresa lor, ca ei se numesc rromi si ca sunt discriminati sad... ce sa spun!
Dar stai asa, in ce sens sunt ei discriminati? Datorita etniei, intra la cele mai bune licee si facultati si primesc ajutoare de tot felul (desi, o mare parte nu stie nici sa citeasca dar, na). Eu, ca romanca, muncind mult mai mult decat el, cu ce-s mai prejos?
Nu merita nimic in plus sau in minus fata de noi.
Oh, da, dar nu toti tiganii sunt asa. Sunt de respectat cei care incearca inca de mici sa iasa din mocirla si sa isi faca un viitor fara sa fure si sa insele, asa cum sunt ei cunoscuti. Cunosc o exceptie din asta si o admir. Se stie ca rromii dau muzica la maxim (manele, lautareasca, macar daca era ceva placut urechii), se cearta pe nu stiu ce, inseala cum pot ei mai mult si mai bine (ocultismul sau cersitul si multe altele) desi nici nu stiu sa citeasca si sa scrie.
In concluzie, o au in sange, nu avem ce sa le facem decat sa ii trimitem undeva sau sa ii omoram.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ofer acestei minoritati un sejur gratuit, cu tratament special in statiunea "Konzentrationslager Auschwitz-Birkenau". Bilet doar "dus"!