Pe meteoriti poate in afara atmosferei pamantului. Cometele contine apa sub forma de ghiata.
Oare cat timp le-o fi luat savantilor sa realizeze ca apa de pe Pamant provine din spatiu? Si ce microscop superperformant folosesc de reusesc sa isi dea seama ca pe un meteorit au ramas particule de apa dupa ce a traversat o atmosfera plina de vapori si apoi a cazut intr-o baltoaca?
Da, pe asteroizi (meteoriti sunt doar dupa ce intra in atmosfera Pamantului): http://news.nationalgeographic.com/......st-themis/
Din cate stiu eu nu.Meteoritii, datorita frecarii la intrarea in atmosfera se autoaprind.Deci nu poate exista apa. Ce stiu eu este ca pe comete exista apa sub forma de gheata!
Pe meteoriti ce se prabusesc pe pamant se poate descoperi apa deoarece acestie in momentul contactului cu pamantul din cauza frecarii acestia ard si daca ar fi apa pe ei aceasta se evapora dar exista gheata pe comete.
DE fapt nici-un om nu a ajuns vreodata pe un meteorit in timp ce acesta se deplasa prin cosmos. Cand meteoritul intra in atmosfera, datorita frecarii apa se evapora insa formele de la suprafata meteoritului dovedesc existenta apei. Exista chiar si o teorie ce sustine ca apa oceanului planetar este apa meteoritilor care acum 4. 5 miliarde de ani(la formarea Terrei) erau cu mult mai numerosi si de dimensiuni mult mai mari.
anonim_4396 întreabă: