Este interzis prin lege comercializarea lui la liber, se incadreaza la substante periculoase. Stai potoit ca raspunzi penal in fata legii.
Multumesc pentru raspunsuri ; bine ca nu a facut nimeni misto de mine.
Cunosc o persoana care a facut rost, ma rog acum multi ani ianinte de `89 si mi-a povestit cum a introdus de exemplu o bucata de cauciuc care dupaceea s-a spart ca sticla cand l-a lovit, etc...
M-a facut foarte curios dar daca spuneti ca este asa de greu de obtinut probabil ca nu am sanse In legatura cu riscurile oricum nu as umbla cu el de cat in prezenta unei persoane care se pricepe in domeniu deci riscul unui accident ar fi destul de scazut; ma rog doar daca nu ma apuc gandurile sinucigase...
Oxigenul se lichefiaza la temperatura de -183 grade Celsius, asa ca slabe sanse sa "poti face rost" de asa ceva, sunt conditii tehnice speciale pentru obtinerea si stocarea lui. Un strop de oxigen lichid (presupunand ca ai ajunge cumva intr-o fabrica de oxigen) poate produce degeraturi grave sau arsura criogenica. Anumite obiecte, cum spui tu, in contact cu oxigenul lichid... eu cred ca devin instantaneu casante. Asta daca nu are loc si o reactie chimica, care poate sa fie foarte imprevizibila.
Ca persoana fizica, nu poti lucra cu oxigenul lichid decat ca angajat cu experienta al unei companii de profil (de exemplu "Linde"). Riscul unui dezastru este extraordinar de mare. Citeste!
http://www.airliquide.ro/......c20763.pdf
Eu lucrez cu gaze sub presiune, si te sfatuiesc sa-ti gasesti alt hobby;)
anonim_4396 întreabă: