| Steregoi a întrebat:

S-au obtinut atomi stabili mai grei prin fuziune nucleara?

10 răspunsuri:
| MihaiNicu23 a răspuns:

Da s-au obtinut atomi stabili mai grei pentru ca in cazul fuziunii nucleare doi atomi (de obicei izotopi de hidrogen) se unesc dând nastere unuia nou, mai greu (heliu).

| Steregoi explică (pentru MihaiNicu23):

Un link ai sa-mi trimiti? Bomba cu Hidrogen a imprastiat Hidrogen si nu Heliu.

| Steregoi explică (pentru MihaiNicu23):

Multumesc. Am citit.

Heliul ala obtinut nu este stabil. Si daca este stabil pentru scurt timp devine iarasi hidrogen prin scindare. Daca ar fi stabil ar putea fi controlat. Nu este stabil pentru ca tinde sa devina inapoi hidrogen. La fisiune la fel, rezulta atomi instabili sau radioactivi nocivi pentru aparitia si mentinerea vietii.

Povesti pentru copii mici. Nu o sa reuseasca sa construiasca o centrala cu fuziune niciodata. Numai Dumnezeu poate. Centralele cu fisiune nucleara sunt nocive pentru mediu si multe tari cauta sa renunte la ele.

Deseurile radioactive ce contin atomi mai usori din centralele cu fisiune sunt nocive pentru ca atomii rezultati cauta sa se recompuna in atomi de uraniu.

http://www.feandft.com/the-nuclear-fusion-fraud/

| Steregoi explică (pentru MihaiNicu23):

Atomul ala de Heliu nu este mai greu ci mai usor. Fiind mai usor e cat se poate de clar ca nu este stabil sau nu este un atom de Heliu obisnuit. Restul de masa este convertita in energie. Am zis eu in intrebare ca ar fi mai grei dar nu sunt.

Ma leg mai ales de stabilitatea atomilor rezultati in urma fuziunii.

Citez din cartea ce mi-ai trimis-o: "În momentul in care doi atomi mai uşori fuzionează dând naştere unuia
mai greu, mai masiv, atomul rezultant are masa mai mică decât suma maselor celor doi
atomi care i-au dat naştere. Conform ecuatiei lui Einstein, E=mc2, care exprimă echivalenta
masă-energie, şi asemenea cazului fisiunii nucleare, masa lipsă se transformă în energie în
cadrul procesului de fuziune nucleară."

Conform tabelului din acest link reiese clar masa atomica a unui atom de Heliu normal sau stabil fata de un atom de Hidrogen normal sau stabil.

https://www.lenntech.com/periodic/mass/atomic-mass.htm

Dupa tabel, un atom de Heliu stabil cuprinde masa a PATRU ( NU doi ) atomi de Hidrogen luandu-ne dupa diferentele de mase.

| Steregoi explică (pentru MihaiNicu23):

La temperaturi din ce in ce mai ridicate materia tinde sa se descompuna pana la nivel de particule elementare si nicidecum sa fuzioneze producand atomi mai grei. De aceea Hidrogenul este mai stabil decat Heliul la temperaturi ridicate.
Mai simplu, cu cat un material este incalzit cu atat devine mai imprastiat transformandu-se treptat din solid apoi in lichid apoi in gaz si apoi in plasma si asa mai departe. Si deci, nu este nici vorba de fuziune la temperaturi foarte ridicate.

| Nilsson a răspuns:

Aveam impresia ca da, insa am cautat si nu am gasit nimic, cele mai stabile elemente obtinute in acceleratoarele de particule au avut "uimitoarea" durata de viata de 10 secunde ( incredibil de mult comparativ cu elementele care se dezintegrau in cateva miimi de secunda happy )

| Steregoi explică (pentru Nilsson):

Ma asteptam sa se bage mai multi atei la intrebarea asta DAR se pare ca nu-i intereseaza stiinta asa cum ei pretind. Au fugit ca potarnichile de intrebarea asta sau in marea lor mandrie au crezut ca e o intrebare fara sens sau putin importanta si se lasa in continuare dusi de val cu "parful de stele" cu tot si cu idiotenia de teorie evolutionista si cu big-bang cu tot. Stii cum e: mandria merge inaintea prostiei. happy

| Nilsson a răspuns (pentru Steregoi):

Poate e si din cauza ca postezi prea multe intrebari iar de asta si-au pierdut interesul si nu le mai urmaresc pe toate.
Mai putin e mai eficient. laughing

| Steregoi explică (pentru Nilsson):

Pun intrebari cand imi apar in minte.