| Scarbo a întrebat:

[...] sa cauti fericirea in durere [...]. (Dostoievski). Pareri?

13 răspunsuri:
| 4b a răspuns:

Fericirea te face dulce iar durerea te face umanwinking

| Musique a răspuns:

Mulți găsesc fericirea în durere...

| Duucu a răspuns:

Să găsești fericirea în durerea ta sau în durerea altcuiva?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poate sa faci un pic de haz de necaz, altfel ne-am duce pe terenurile minate in hohote de fericire.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru mine e imposibil.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Adica sa fii MASOCHIST

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da,pentru ca adevarata fericire este ca o matrioshka ruseasca se ascunde sub multe masti ale fericirii false iar pentru a ajunge la ea trebuie sa te lupti cu toate exterioarele.pentru ca fericirea adevarata e ascunsa si trebuie eliberata.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa vezi partea buna in lucrurile rele.

| horansgang a răspuns:

E atunci când nu mai poţi răbda durerea aşa că înveţi să treci peste şi să zâmbeşti.

eu asta cred că vrea să spună

| Swan39 a răspuns:

Durerea nu e fericire, dar în acelaşi timp, fericirea nu poate exista fără durere. Totul e prin comparaţie: bunătate-răutate, lumină-întuneric etc... Nu poţi înţelege aceşti termeni dacă ei nu au şi o idee opusă, altfel nu ar exista, ar exista doar o stare constantă, o stare de normalitate. În plus, mai e vorba şi de raportul celor două, fericire şi durere, cantitatea în care au fost sau sunt prezente în tine. Cu cât ai căzut mai adânc în groapă, cu atât apreciezi mai mult momentul în care ieşi la suprafaţă (intensitatea sentimentului fiind mai puternică).

| rody5 a răspuns:

Fericire / durere = 2 poli opusi care nu pot exista unul fara celalalt.
Nu exista notiunea de fericire in absenta nefericirii pentru ca nu poti face diferenta.
Viata ar fi monotona si nu ti-ai pune intrebari> creier nefolosit in rezolvarea problemelor>dead brain.
Omu cat traieste-nvata si cand moare tot prost.
(Poate nu si-a canalizat energia in mod corect/risipa/parerea mea)

| KlawSixx a răspuns:

Melancolia este sentimentul ca nefericirea are sa te copleseasca chiar in mijlocul paradisului.

| Gehinnom a răspuns:

Interesant, eu interpretez citatul in felul urmator... Da! Exista fericire in durere, dar, cum si de ce? Prin durere ajungem la fericire, deoarece, omul prin durere invata cel mai bine. Asta nu inseamna ca trebuie sa fii un masochist laughing)...

Întrebări similare