As oferi celui cu creier de geniu, pentru ca, chiar daca nu are constructia naturala de a avea un suflet de copil, poate gandi asmenea unuia care are un suflet de copil si ar putea intelege mult mai bine ceea ce il inconjoara. Iar exemplele in acest sens sunt foarte edificatoare: Einstein, Eminescu, Mark Twain. Cu toate ca ei sunt genii din punct de vedere al creierului, pot cu usurinta, zic eu, sa inteleaga perspectiva aceluia cu suflet de copil sau sa si-o poata imagina...
Un plus as oferi doar celui care gandeste cu creierul sufletului.
Vestita polemica dintre ratiune si inima, astea doua sunt cunoscute pentru dezamagirea pe care si-o aduce una alteia, nu prea ai ce sa le faci ca sa le impaci.
Ce sa faci cu creierul daca nu ai suflet...prapad,si nici cu sufletul nu prea ai ce face daca nu gandesti indeajuns de mult. Trebuie sa existe un echilibru intre suflet si creier, o armonie.
I would go 50/50. Degeaba ai vaste cunostinte despre viata daca uiti sa o si traiesti...
Celui cu suflet de copil fiindca stie sa se bucure de viata cu adevarat si te face sa simti ac traiesti viata la maxim alaturi de el
Stim ca omul are ratiune, sentiment si vointa.Eu as alege ca sa existe un raport intre toate acestea.Acestea dicteaza modul de comportament si procesele decizionale.La ce mi-ar folosi sa fie un geniu, cu o inima de gheata?
Un om cu un creier de geniu o sa fie mereu o persoana trista ...care realizeaza problemele lumii si nu se poate bucura de viata asa cum o face un om cu suflet de copil
...cel din urma nu gandeste la fel de mult ca si cel cu creier de geniu.dar se bucura 100 % de fiecare moment, si in pricina tuturor greutatilor.este fericit!
acum stai si ma gandesc. cine este geniul, si cine este prostul?
Nu esti cumva prost daca stai sa analizezi fiecare parte negativa a acestei lumi si sa nu te bucuri de ea?
Si in primul rand.nu esti cumva geniu daca reusesti sa te bucuri de viata in pofida tuturor sanselor, si reusesti sa traiesti aceasta viata scurta cu zambetul pe buze?
uneori stau si ma gandesc ...destul de serios. cine sunt mai prosti,noi sau animalele :?
un animal se bucura de fiecare clipa, este liber.isi traieste viata din plin cu toate greutatile ei.si nu renunta nicioadata
in schimb un om se inchide in cladiri din care nu mai iese decat foarte rar,isi distruge sanatatea pe niste chestii numite bani, niste chestii care nu ii ajung nicioadata si pentru ca este lacom si vrea cat mai multe lucruri. si vrea si mai multi bani, si renunta la viata de fiecare data cand viata ii da o greutate ...etc!
Pana la urma cine este geniul si cine este cel cu suflet de copil :? poti sa raspunzi cu adevarat la asta?
Pai in conceptia mea, sufletul nu exista. Deci.nu pot sa.ti ofer un raspuns complet. Sper ca nu gresesc, un geniu nua re numai un creier briliant, dar are si o capacitate mai mica de a se integra in societate. Astfel, marile genii ale lumi, au fost autisti, si nu puteau lega 10 cuvinte cu o persoana necunoscuta. MA refer in special la matematicieni, fizicieni, chimsti etc. Pe partea de filozofie, lucrurile nu stau mult diferit. Oricum, poate exista om destept care sa iubeasca? oamenii destepti, nu iubesc, ci doar se gandesc cum s.o faca, de ce s.o faca, pentru cine s.o faca, si multe alte intrebari fara raspuns, si, uita sa iubeasca. Numai prostii pot iubi, ei iubesc, nu sunt instare sa se gandeasca. Acum, cine o fi destept foc, si o iubi din toata inima, sa ma spanzure.
Dupa parerea mea este bine sa fii si destept si sa ai un suflet de copil.Le aplici atunci cand vine momentul in viata...
Ema, n-ai cum sa devii si tu la fel pentru ca vasele de gheata sunt necomunicante.
Un plus mare pentru creier de geniu. O singura persoana cu un creier de geniu poate schimba lumea- vezi Tesla (curent electric alternativ), Henri Coanda (motorul cu reactie- fara el avioane, masini, NASA=0), Leonardo da Vinci, Newton, etc
Cel cu un creier de geniu nu are nevoie de un "plus" de la mine. Pe când cel cu un suflet de copil, da.
Deci, nu ofer nimic nimănui.
Cred că atât creierul şi inima sunt foarte importante pentru o fiinţă umană, dar dacă ar fi să aleg între o persoană cu un nivel foarte ridicat de inteligenţă şi altul cu sufletul unui copil cred că aş prefera compania celei de-a doua persoane; aş prefera o persoana cu un IQ obişnuit, dar cu o inima mare decat un geniu, pentru că eu cred că viata este mult mai uşoara şi mai distractiva cu astfel de oameni, în timp ce geniile au personalitati foarte complexe si sunt mult mai dificil de înţeles şi de a trăit cu ei.