| Theo94 a întrebat:

Sa facem un exercitiu de imaginatie.
Unde v-ati vedea in prezent daca regimul comunist nu cadea in Romania sau in europa de est?
Nu conteaza daca nu ati prins acele vremuri.
Gen ce meserii sau cariere ati avea in prezent?

34 răspunsuri:
| vodka020202020 a răspuns:

Dacă ar fi continuat regimul comunist, probabil m-aș fi găsit într-un rol legat de inginerie, cercetare științifică sau învățământ. Poate aș fi fost programator, artist vizual, profesor universitar, medic, traducător, jurnalist, arhitect sau chiar diplomat?

| ReddY25 a răspuns:

Translator

| Violleta2022 a răspuns:

Unde in alta parte decat in Romania?
Granitele erau inchise si daca incercai sa fugi, riscai sa fii prins isi sa cazi in puscarie.

| MrAM a răspuns:

Probabil ajungeam una dintre cele mai bogate țari din europa sau in extrema o copie a Coreei de Nord.

| Seba2013 a răspuns:

Pleci de la premise/baze/fundamente/ipoteze create de demiurg. Ceausescu si comunismul apar dupa razboiul mondial. Deci este pus tot de ei. Studiaza Istoria Romaniei daca vrei sa intelegi bine.

Chomsky spune ca strategia demiurgului este sa creeze probleme dupa aceea sa aduca tot el solutia.
Vezi Cele 10 strategii de manipulare a maselor in special a doua.
https://www.cotidianul.ro/cele-10-strategii-de-manipulare-a-maselor/
Ei bine Ceausescu era un jucator de-al demiurgului (cu ajutorul lui o ajuns la putere). Rolul lui era sa joace un nationalism extremism ca sa pregateasca terenul occidentului. El era toata ziua mintit de ideologii rusilor comunisti ca trebuie sa fie cat mai autoritar si sever ca sa ajunga la idealul comunist sovietic. El vroia sa ajute Romania insa cum era pus de ei (de comunisti) avea multe pacte. Era intr-o dilema in care trebuia sa se imparta. Cand a ales sa dea pasul lateral a fost inghitit. Deci nu pleca de la premisa comunismului pentru ca ala o fost doar pregatires imperiului viitor. Ei gandesc pe termen lung. Si Bin Laden tot asa o facut. Ca sa apara pe scena o fost imprumutat si finantat de ei, iar cand a ales sa dea pasul lateral a fost inamic.


Ceea ce numim democratie si comunism este o constructie venita dupa razboiul mondial. Ei democratia+comunismul nu este Romania. Romania a strigat libertate de frica nu de la Logos. Una este libertatea spiritului si alta libertatea construita dupa ce au bagat frica in oameni. Nu iti mi vorbesc ce smecherii fac atat occidentalii cat si comunistii cu tarile care vor sa aiba vericalitate si crestere.

Romania este inconjurata de unguri (occidentalii) cat si de rusi. Ei bine securistii astia sunt bine organizati. Securitatea nu mai vine cu pistoale ci programatori care iti induc anumite comportamente din intuneric. Tu te crezi liber insa ei sunt pe tine. Ei in loc sa iti produca securitatea se cred demiurgici si toata ziua le sta gandul la castig necinstit si cum sa faca capcante. Aceste fete dure o sa le vedeti cand veti vrea sa va integrati in societate. Nu cand stati conformi si exclusi social.

Un om care nu va vorbeste cu patima ci autoritar vine din randul lor. El este prea mandru sa vada suferinta altora ci doar vine sa isi faca programul. Deci cand vorbesti de un anumit regim nu vorbesti doar de un presedinte ci de tot mecanismul. Pe actualul guvern ii intereseaza sa demonizeze doar un om ca sa nu se inteleaga structura. Dar ar lovi structura ar da in ei insisi pentru ca si-ar pierde imagina nu actualul guvern ci constructia lor.

| GandaIf a răspuns:

Arhitect

| Theo94 explică (pentru Seba2013):

Karl Marx impreuna cu Friedrich Engels a scris "manifestul partidului comunist" in 1848, iar variante mai primitive au aparut cu mult inainte deci cu mult inainte de cele doua razboaie mondiale la fel si cu democratia, demos kratos =puterea poporului, din Grecia antica. Bine inteles ca democratia de azi este o varianta imbunatatita, updated version fata de ce se credea in antichitate.

Oricum nu despre asta este intrebarea.
Intrebarea este : unde te-ai vede in prezent daca regimul comunist nu cadea in Romania sau in europa de est in 1989 (urss 1991 dar asta nu conteaza) referitor la job cariera, etc?

| Theo94 explică (pentru Violleta2022):

Stiu asta, e evident.
Ma refer la job sau cariera. Adica ce meserie, job, cariera ai crede ca ai avea in prezent?

| Violleta2022 a răspuns (pentru Theo94):

Aceeasi meserie pe care o am si acum si pe care o practic de peste 30 de ani cu pasiune.

| Theo94 explică (pentru MrAM):

M-am referit la ce job, cariera ai crede ca ai avea in prezent daca nu cadea regimul.

| Theo94 explică (pentru Violleta2022):

Frumos. Si ce job ai daca nu te superi?
Daca vrei raspunzi.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Theo94):

Ti-am spus deja happy

| Seba2013 a răspuns (pentru Theo94):

Karl Marx a scris impotriva capitalistilor pentru ca nu putea sa scrie impotriva socialistilor (daca a scris impotriva economiei este pentru ca il interesa tema económiei). Din cauza lui astazi economía pozitivista vrea sa fie separata de stat si fara norme morale (el a crezut ca burghezul/comerciantul este o víctima a statului si ca nu face parte din societate).
El intelege ca socialismul (statul) controleaza clasa muncitoreasca. De fapt el a dat puterea burghezilor si a crezut ca capitalismul/burghezia nu are nevoie de stat (feudalism). De fapt Rusia si SUA sunt tot aceeasi branza. Napoleón le-a infratit ca sa conduca lumea. Rusii isi fac vacanta prin occident ca regii. Doar ziarele cred in jocul ala ca ele se lupta. Ele o fac doar la superficie ca sa reguleze stanga si dreapta (cand vezi un ziar ca un occidental contra unui rus este ceva premeditat). Este un fals dualism. Dupa razboi nu doar ca si-au impartit lumea ci razboaiele sa fac doar atunci cand ai un plan ca sa conduci lumea. Ei in vremea razboiul faceau renovari si toate straturile sociale. Altii mureau, ei cresteau.

Suveranitatea Poporului este idealism. Ei s-au luptat cu vechiul regim ca sa isi faca STAT ei. Tot administratorii si functionarii conduc lumea. Un functionar nu te ataca ca un soldat ci din umbra. Iti da pedepse te da afara, te urmareste, creeaza agitatie, etc. Are o strategie mai subtila si gandeste pe termen lung. El vrea sa creeze scenariul nu sa vina frontal.

Aici nu vorbim de termeni ci de evenimente istorice. Si Ceausescu credea in libérate insa nu si cea occidentala. Termenul socialist nu inseamna ingradirea liberatilor si egalitate. Deci termenii sunt confiscati. Socialistul spune ca bogatii nu trebuie sa devina lacomi iar Capitalismul spune ca bogatii au dreptul la asa ceva. Deci vorbim libertatea specificata in termenii astia nu de vreo libertate ca virtute. Asa mai bine vorbim de mana libera a corporatiilor peste expolatatea saracilor. Messi si Ronaldo au plecat din motivele astea. Deci ori occidentalii sunt cu liberalismul si bogatii ori sunt versatili si au doua fete. Romanul vede in occidental un om mai pur decat din rasa lui. Insa nu stie ca occidentalul il studiaza de la departarea si ii stie toate punctele slabe. América este mai interesará si activa la alte popoare decat la cetatenii lor. De ce? Pentru ca au foame si putere sa controleze.

Ce cred eu despre occidentali? Ca ii baga pe romaní la lucru intens si ii imbolnavesc (fordism). Sunt vazuti ca evreii de Hitler. Ala care este lingau are ne castigat insa cel care ajunge o stea este doborit si invideat de el. Du-te in occident si vezi cati la suta din romaní au fata vesela. Aia cu democratia este pentru oamenii care vor sa fie sclavi. In occident poztiile cu demnitate sunt ocúpate de ei. Cand eu am ajuns acolo, ateistele mi-au aratat pumnul si adevaratul rasism. Daca te duci acolo vezi rasism nu democratie. Aia este doar sa dea bine pentru comert si interesele lor. Cand incepi sa te integrezi, vor striga ca le ei puterea si locul. Cand vad cate un roman se gandesc la un animal care aduce statistica bunicica. La cate judecati am avut cu ei imi vine acrul. Nici dupa trei ani nu mi-au platit ceea ce punea in contract.

Iar ca sa iti vorbec de meseria mea, eu nu am meserie. Eu sunt zeul industriei. La toti tehnicii, administratoare si comeciali le-am dar statisticile peste cap. Ma cunosc si din alte orase. Cand vedeti tehnologii noi, sa nu credeti ca le inventeaza ei, pentru ca mecanismul este acelasi, doar aparenta se schimba. Nu vor sa stiti sa va ridicati blocuri, sa va reparati lucrurile in casa, pentru ca vor sa ascunda si sa isi pastreze puterea. Eu an inceput de la 18 ani cu particular sa lucrez. Iar cand am ajuns in industriile lor incercau sa ma controleze. Au vazut dintr-o data pe Tesla si se imteau inferiori (pentru maestrii si industrialesti este o desamagire) cand un individ se ridica peste ei. Cand vad asta incep sa dea cu virusi. Eu am stiut ca asa o sa faca pentru ca bateau apropouri ca am ajuns la un nivel inalt.

Răspuns utilizator avertizat
suntserios
| suntserios a răspuns (pentru MrAM):

Că așa a funcționat comunismul in toate tarile, le au dezvoltat până au ajuns cele mai puternice. Hahaha

suntserios
| suntserios a răspuns:

Vreun ingineraș pe undeva pe la stat

| sabin89 a răspuns:

Șeful Direcției de Informații Externe

| darrio2007 a răspuns:

Tot in Romania. Pe atunci nu puteai pleca din țară.
Se vede ca nu stii mai nimic despre acele vremuri.
Meseria ar fi fost aceeasi. Poate mai bănoasă.

| StoicAnalysis a răspuns:

30 de ani de munca de jos pentru oamenii de rand. Functiile de conducere pentru pupincuristi si turnatori. Cam asa stau lucrurile in comunism. Alta intrebare.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dar tu?

| Theo94 explică (pentru darrio2007):

Stiu despre acea perioada stiu ca nu puteai sa parasesti tara, puteai doar daca aveai anumite functii si CUNOSC MAI MULTA ISTORIE decat tine si probabil sunt si mai tanar!
M-am REFERIT LA JOB, CARIERE UNDE TE-AI VEDE!

CITESTE intrebarea bine data viitoare!
P.S. : nici macar nu era comunism, era socialism, era o dictatura socialista, partidul era comunist.

| Theo94 explică (pentru sadrian46):

Probabil in armata ori la o asociatie agricola la mine in localitatea natala, nu cred ca puteam sa imi permit sa ma mut cum am facut-o acum cativa ani sau faceam un curs sa invat o anumita meserie si ma angajam in domeniu.

| Theo94 explică (pentru StoicAnalysis):

Ai dreptate dar de fapt era dictatura socialista, partidul era comunist PCR.
Se spune ca, comunismul este etapa finala.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu aș fi încercat sa plec! Nu ma interesa de faptul ca puteam sa fiu împușcată sau închisă! Nu puteam sa rămân toată viața intr-un singur loc! Probabil la început aș fi lucrat la profesoara undeva dar ma plictiseam repede! Și nu puteai sa îți schimbi slujba atunci!

| darrio2007 a răspuns (pentru Theo94):

Stii despre acea perioada dar nu ai trait-o. Punct.

| ALM2000RO a răspuns:

M-aș vedea traducător de germană și engleză într-un birou din centrul Clujului (oraș în care trăiesc în prezent) happy

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Seba2013):

Bati cimpii atit de elaborat incit chiar pare ca ai avea habar despre ce discuti, cand esti complet la furat. Democratie? Demos + kratos, Grecia antica?

| EestiSodalane a răspuns:

Probabil aceeasi profesie pe care am ales o

| Xena20 a răspuns:

Ori reușeam să fug din tara ori pe lumea cealalta, nu se poate trăi în dictatura!

| Seba2013 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Omul nu intreaba despre etimología termenului (are multe sensuri) ci despre sistemul politic.

Aristotel vorbeste despre 6 tipuri de SISTEME POLITICE. Democratia este o forma corupta pentru el.

Nu exista exista GUVERNUL POPORULUI pentru ca nubse pot lua decizii unánime. Vorbim de o anarhie contra monarhiei.

MATERIALISMUL DIALECTIC afirma clar ca apar CONTRADICTIILE. De aceea aveam clasele sociale ca proba, ca sa vedem ca exista o ierarhie (straturi sociale).

Decat democratia voastra mai buna este scena din gladiator atunci cand el este pe dealul cu floricele. Nu exista libertate ci sunteti represori. Nu credeti in ordine si lege ci sunteti materialisti si calcati pe cadávre

Deci nu mai puneti in fata tot timpul falsul dualism democratie-comunism. Lucrurile nu se invart in área asta ci se duc mai incolo. Trebuie sa ajungem la Regi. Dupa aceea la Patrie. Dupa aceea la dealul din spatele bunecei melé pe care mergem si simteam libertatea. Deci libertatea nu este democratia. Cand esti cinstit si moral iti cauta nod in papura democrátici. Democratii nu au morala ci doar inteligenta. Un pirat nu accepta autoritatea statului pentru a ajunge el dominator. Si sa stii ca avem multi pirati (manipulatori) cu dezvoltarea de anul 2050. Gandesc de 10 ori mai mult decat tine si nu stiu cum sa te faca obedient si fara resurse.