| Sixx_Klaw_1997 a întrebat:

Sa fie iadul sau raiul in functie de perceptia fiecaruia? Adica orice persoana in parte sa aiba propriul rai sau iad, creat in functie de asteptarile fiecaruia? Sa tina totul doar de gandire?

Răspuns Câştigător
| drutzix a răspuns:

Dovedeste ca exista iadul si raiul si dupa vom putea discuta despre proprietatile acestora.

| dolceromania a răspuns (pentru drutzix):

Culoarea albastra, sau rosie, sau altele le poti deosebi si le vezi, ansa spune-mi de ce albastru e albastru, rosu rosu etc?

| drutzix a răspuns (pentru dolceromania):

Albastru e albastru pentru ca asa am invatat de mici ca se numeste lumina cu lungimea de unda respectiva.

15 răspunsuri:
| Shammal a răspuns:

E prima oara cand aud acesti termeni, ce inseamna iad si ce inseamna rai?

| TrăieşteClipa a răspuns:

Raiul si Iadul sunt inventii ale crestinismului.
Evreii nu au aceste concepte.
Si crestinii au furat cartile sfinte si dumnezeul de la evrei.

| dolceromania a răspuns:

Cred că este un singur iad și un singur rai.Gandeste-te cate iaduri ar exista pentru fiecare și câte raiuri! Filozofic fiecare avem iadul și raiul nostru și nici atunci când o duc rău nu spun că alții,, o duc can iad"!

| Jimtheghost a răspuns:

Sunt atatea planuri de constiinta si taramuri si insule imaginare plus alte teorii ridicole si bla bla bla incat cred ca mai bine astepti mori si afli atunci. Dar raiul si iadul trebuie sa "existe" (sau macar sa le fie presupusa existenta) pentru ca daca nu ar "exista", ceea ce s-ar intampla pe planeta asta ar fi un dezastru. Imagineaza-ti cum ar fi sa stii ca nu se aplica nici o lege care sa te impiedica sa-i iei pe toti la macelarit. Daca lumea nu s-ar mai teme de iad, atunci legea ar fi ignorata in 0, 3 secunde. Deci trebuie sa fim tinuti in frau de conceptele de rai si iad.

| suntsuper a răspuns:

Exista o teorie care sustine ca iadul, respectiv raiul ni le imaginam dupa cum ne conditionam, si ca tot ceea ce facem va fi judecat de noi insine si nu de Dumnezeu, iar pentru ce ne simtim rau ori vinovati, pentru aia vom suferi. Dar e doar o teorie, are goluri si nu are o acoperire atat de vasta

| T0T a răspuns (pentru suntsuper):

Iliescu nu se simte vinovat de nimic după cum a afirmat, deci va avea un rai frumos.

| anonim_4396 a răspuns (pentru T0T):

Sigur are si el alte chestii de care sa se simta vinovat : ))

| drutzix a răspuns (pentru suntsuper):

Dupa ipoteza asta Hitler credea ca a facut bine ca a omorat evrei deci Hitler ajunge in rai laughing
Sau ajung in iad si imi imaginez ca sunt pedepsit pe o plaja din Maldive cu fata visurilor mele laughing

| lovecats123 a răspuns:

Intr-o fel îți dau dreptate. Iadul și Raiul exista, însă doar in subconștientul nostru. Nu știu dacă gândul omului poate fii in măsură să creeze un alt Univers paralel. E greu însă, să ne gândim că există viață după moarte. Ce îți amintești de dinainte sa te naști?! Ei bine, asta ți se va întâmpla și după moarte. Practic toată organele ți se opresc, insa (DA, e un însă) acea energie căreia îi spunem suflet de duce undeva. Se contopește cu Universul. La fel cum corpul nostru de contopește cu Pământul. Oare suntem doar niște etape în ciclul naturii? Ne-am născut să devenim hrană pentru insecte?

| AdrianTzar a răspuns:

Raiul e rai, nu e percepția fiecăruia. Bucuria e bucurie, și plăcerea e plăcere. Bucuria o dă Dumnezeu, și o primim la fel, doar în măsura în care noi dispunem spre ea, încât să nu ne ardem să ne fie mai rău pe urmă. Pentru unul bucuria e în curvie... dar aia nu e nici o bucurie...

| TotulSAUnik a răspuns:

Da ai dreptae, e vorba de perceptia fiecaruia din subconstient in timpul "tranzactiei" sa zis asa- si daca intelegi si cv engleza-asta e axact ce cauti :https://www.youtube.com/watch?v=-msKe68zObQ

| Ionute2018 a răspuns:

Un singur iad.Un singur rai.asa cum un singur Dumnezeu vede atatia oameni pe fiecare in parte.Pe.fiecare in parte Raiul sau Iadul îi va astepta.dar nu a existat nimeni sa ne spuna ce este acolo.

| Evitdar a răspuns:

Există un singur rai si un singur iad..nu tine totul doar de gandire, totul e real...

Întrebări similare