A mers cu restul ce arati, pentru ca acele specii nu sau putut impotrivi naturii, sau la schimbarea conditiilor.
Omul de cand aparu, el nu sa daptat dupa conditii, a cautat sa modifice conditiile la nevoile lui
Sa apara modificari in anatomia, fiziologia unor specii, este nevoie de timp foarte lung, iar conditiile sa se schimbe foarte incet.
De exemplu de ce In Carbonifer existau plante si insecte uriase? Pentru ca nivelul oxigenului era foarte mare undeva la 35%, ce a permis plantelor si animalelor sa isi mareasca gabaritul.
Inainte de Carbonifer, atmosfera era saraca in Oxigen de aceea si plantele si animalele erau mai micute.
Trecerea de la Permian, sau cum sa numit etapa aia la Carbonifer nu s-a facut brusc, adica conditiile nu s-au schimbat brusc, ele s-au schimbat in milioane de ani usor usor, iar animalele si plantele care au putut, sau adapatat.
Daca am creste acum nivelul de oxigen brusc, sa il ducem la 30-35 % crapam toti
Sau daca scadem nivelul, la fel murim toti, nu mai poate nimeni sa se adapateze.
Dar daca cresti nivelul asa putin cate putin in milioane de ani, vei obtine organisme care or sa fie adapatate la acel nivel.
Dinozaurii si toate pe timpul ala, de ce crezi ca erau mari ca si garabarit? Acele animale asa au mers, din carbonifer au inceput sa tot se adapteze si dupa sa ajuns la Dinozauri.
Cel putin asa spue teoria, poate si testele, bine astea asa pe termen scurt, nu stim pe termen lung ce se intampla, adica daca doar creste gabaritul, sau se schimba acel organism total ca si aspect.
Este posibil ca unele organisme micute in timp sa creasca, odata cu cresterea treptata, daca se tot lungeste timpul de adaptare, sa isi schimbe definitiv infatisarea, aspectul fizic.
Cei care au programe sofisticate ar putea sa stie asa in mare, desi chiar si cu asa programe tot nu poti estima in ce directie ar luao un organism, daca conditiile s-ar schimba lent.
Pe timpul dinozaurile nivelul de oxigen sa mentinut ridicat, poate ceva mai scazut ca in Carbonifer dar era ridicat 30-35%.
Chiar ma gandeam la una din cauzele disparitie dinozaurilor sa fi fost cauza oxigenul, dar nu prea se potriveste, ar fi trebuit sa scanda nivelul brusc, ceea ce nu s-a intamplat, din ce se stie, sau sa studiat, plus ca daca nivelul scadea brusc, cum am spus crapa toti si toate, poate ceva ciuperci bacterii sa mai ramana.
Daca o conditie se schimba, omu va incerca sa mentina conditia initiala, asa sa procedat cel putin pana acum. Dar cum tehnologia avanseaza, cunostintele se acumuleaza si intelegem mai bine ce se intampla si cum, ppoate cindva o sa se stie de ce se intampla si o sa lasam natura sa, sau mai bine spus, o sa ne lasam noi sa putem sa ne adapatam, dar asta cand o sa se inteleaga si o sa se si observe ca sunt aschimbari alea conditiilor in care traim.
Ce tu spui daca omul cum ar arata, sau daca s-ar schimba, este foarte posibil sa se intimple, iar noi sa ramamnem stramosul, sau unul din stramosii celor care vor veni peste milioane de ani, daca vom mai ramane
Desi eu nu prea is adeptul evoluitie, totusi aceste informatii, sau aceasta gandire, este ceva mai aproape de ce s-ar fi intimplat sau se poate intampla.
De asta teoria asta a evolutiei este mai acceptata, pentru ca teoretic se poate.
Dupa era dinozaurile, nivelul de oxigen a scazut la ce vedem astazi si rezultatul ar fi aparitia mamiferlor si animalelor mai micute, care au trebuit sa se adapteze la nivelul de 20-21 % oxigen.
Pe de alta parte, daca e sa mergem pe stiu si eu observatii, vedem crocodili, astia nu sau aschimbat deloc, ma refer sub aspectul fizic, doar gabaritul li s-a micsorat, poate nici asta nu-i sigur, desi au existat crocdili foarte mari in perioada cand oxigenul era mai mult.
Asa si omul, ar putea sa ramana la fel ca si aspect, doar gabaritul sa se modifice, datorita conditiilor noi care o sa apara, dea lungul timpului, ori doar sa isi schimbe ceva interior, sau sa se modifice interior.
O alta observatie, ar fi ca cele mai mari animale care au trait vreodata pe pamint, traiesc acum astazi, nu au trait in Carbonifer sau pe timpul dinozaurilor, aceste balene care au aparut culmea dupa dinozauri cand artmosfera a devenit cum o vedem astazi.
Chestia asta ma face sa fiu ceva mai retinut cand vine vorba de evolutie, poate ca nici nu stim noi toate mecanismele prin care are loc aceasta evolutie.
Mai degraba eu asa cred, sunt chestii ce nu le stim acum, de aia unia spun ceva, altii altceva, cum apar speciile cum se adapteaza si asa mai departe.
Dupa teorii, asa sar parea, desi sunt si exceptii, cum am arata cu balenele, deci neam putea modifica, dar nu se stie sub ce aspect, in ce directie.
Am putea foarte bine sa ramanem exact la fel, si doar sa ne adapatam fiziologic, daca cumva se schimpa ceva chimic in atmosfera, ori fizic.
Asa cum a fost cazul crocodililor care is de cand pamintul si asa au si ramas, poate ca doar siau adaptat fiziologia la schimbari nu si aspectul.
De regula aspectul fizic, se schimba doar daca nu ar fi suficient de specializat, iar noi oamenii, eu asa cred ca suntem specializati la maxim, nu vad ce mai bine am putea sa fim fizic,
Mergem in 2 picoare, avem mani cu care aiucam si manevram foarte bine orice, avem ochi, urechi, vedem, auzim exact ce trebuie, nu vad acele conditii sa ne schimbe fizic sa nu mai aratam a om.
De aia aparitia de specii noi, dupa mine nu functioneaza asa cum spune teoria.
Așa cum dinozaurii au fost ultima verigă din linia lor evolutivă (a reptilelor), tot așa și omul va fi ultima verigă din actuala linie evolutivă (a mamiferelor)!
Diferența este că linia evolutivă a reptilelor a fost întreruptă acum 64 milioane de ani de căderea unui asteroid, în timp ce liniei evolutive a mamiferelor îi vom pune capăt noi oamenii - fie brusc printr-un război nuclear fie lent prin consumarea resurselor naturale ale planetei, plouare și distrugerea mediului.
"fie brusc printr-un război nuclear fie lent prin consumarea resurselor naturale ale planetei, plouare și distrugerea mediului."
Chiar așa iresponsabil îl vezi pe om? să se autodistrugă? Omul e înțelept, nu e ca găina. De la găină la om e o diferență mare. Când va simți tentația de a apăsa pe butonul nuclear, se va gândi de două ori; va realiza că, deși îi distruge pe alții, va fi distrus și el împreună cu toată țara lui. Iar cu consumarea resurselor, la fel. Când va vedea că s-a dus prea departe, că se apropie de fundul sacului, se va opri și va căuta căi alternative. E înțelept, are rațiune. Te rog să-ți revizuiești părerile
Foarte fals. Dinozauri încă mai exista și sunt cu duiumul. Exista unul inclusiv în poza ta de profil. Dacă noi consideram dinozaurii reptile, atunci și păsările ar trebui considerate asa. Și, bineînțeles, după cum se poate observa, linia lor evolutiva clar nu este nici pe departe sa se fi terminat.
Functioneaza, dar omul se adapteaza la situatii noi cultural. O modificare in cultura rezolva orice problema din cele care au aparut pana acum. Culturi sunt multe, tot apar culturi noi, iar cultura mai eficienta in anumite conditii e favorizata, purtatorii ei sunt avantajati, ba mai adera si oamenii din alte culturi la ea, si influenteaza celelalte culturi, care ii vad succesul. Eu nu zic ca nu va aparea o specie noua, nu ma uit in globul de cristal, dar o adaptare culturala e mult mai eficace decat o schimbare morfologica.
Faptul ca pui asemenea întrebare dovedește clar ca nu înțelegi cum funcționează evoluția. Ea nu este liniara. Nu a fost scopul ei sa be creeze pe noi. Ea este ca un arbore. Și oamenii sunt doar o ramura dintre cele enorm de multe. Suntem mai inteligenți decât un urangutan sau un tigru, categoric, dar aceste specii nu sunt "mai puțin evoluate" decât noi. Sunt doar diferit evoluate. Inteligenta este doar o adaptare la mediul natural, atât, cum sunt multe altele. Nu este scopul ultim al evoluției sa o creeze. Evoluția nu are niciun scop ultim. Cat despre viitorul homo sapiens...ei bine, cât timp exista schimbări în mediu, mereu va fi evoluție. Totuși, cu puterea noastră magnifica de a manipula mediul prin inginerie, evoluția va avea loc intr-un ritm mult mai lent.
"Nu pare nimic" - Ce s-ar putea înțelege din propoziția asta?
Gigi777 întreabă: