Ce sa se intample? Vom locui cu ele! Daca nu sunt ostile le putem si imblanzi, ne jucam cu ele, le facem animale de companie.
Am doar 12 ani. Asta e parerea mea.
Insectele au o capacitate craniana mult prea mica pentru a putea dezvolta inteligenta...DAR pentru ca ai inceput cu "sa presupunem"..."se va intampla": razboi.
Razboi, pe care nu se stie cine l-ar castiga.
Explic:
Daca pastrezi caracteristicile biologice proprii furnicilor: forta lor imensa in raport cu marimea, rata de inmultire, capacitatea de a comunica chimic prin feromoni, etc (fata de umanii care comunica total ineficient, "pe gaura gurii"), atunci o ipotetica civilizatie de furnici inzestrata cu inteligenta ar fi CU MULT mai dezvoltata decat civilizatia umana.
Deci: war.
Glumesti? Noi ne omoram zilnic intre noi pentru infinit mai putin si tu intrebi ce se va intampla cu niste organisme de pe o alta planeta in cazul in care existenta lor ar sta in calea obiectivelor noastre meschine? Trufia, ignoranta si setea de putere sunt infinite, atunci cand vorbim despre oameni. Nimic nu va sta in calea lor, nici macar noi insine.
Sau in istorie. Ai vazut ce le-am facut indienilor pentru aur si spatiu pentru locuit.
Sau cum e Africa si in momentul de fata