Eu aș proceda altfel, și anume:
-pahar copii 3 lei
-pahar adulți 5 lei.
Un leu este doar paharul cu apă. Deci aș începe de la 3 lei. Eu aș fugi de comerciantul care ridică prețul în mai puțin de un an, chiar dacă îl ridică cu puțin. Prețul trebuie menținut pecât posibil, și nu trebuie să cedeze prea ușor din pricina inflației și să fie ridicat. Așadar, nu aș începe cu un preț prea mic, dar nici unul prea mare. Două tipuri de pahare ar ține cont și de salariul minim și de cel mediu. Eu nu aș ține cont de profit mare, ci de o susținere de durată.
Profit nu inseamna cat vinzi, ci cu ce ramai dupa ce scazi toate cheltuielile. Numarul de pahare, respectiv pretul cu care vinzi, pentru a obtine profitul maxim depinde de cat ai cheltuieli pentru fiecare pahar vandut. Adica, un calcul este daca ai cheltuieli de 1 ban pe pahar, altul e daca ai 30 de bani, si altul daca ai 99 bani.
Strict matematic poti calcula singur. Din punct de vedere al afacerii, unde se iau in calcul mai multe variabile, atunci tot tu trebuie sa stii cel mai bine in functie de contextul afacerii pe care o derulezi! Vezi : piata cu cerere/oferta (tipul de clienti, vadul comercial, costurile implicate etc).