| Inferno a întrebat:

Andrei, Matei si Ion se joaca un joc.
Ei arunca cu un zar.
De fiecare daca cand pica fata cu numarul "3" castig 100 lei. Cand pica orice alta fata, pierd 100 lei.
Pot arunca de oricate ori doresc, dar minim o singura data. Dupa ce au ales numarul de aruncari dorit nu il mai pot schimba.

Logica lui Andrei: Jocul asta este clar impotriva mea. Cu cat il joc mai mult cu atat devine o certitudine faptul ca voi pierde bani. Daca joc o singura data, in cel mai rau caz voi pierde doar 100 de lei. Daca joc de mai multe ori risc sa pierd mult mai mult. Voi juca deci o singura data si asa nu doar ca minimizez riscul dar am si o sansa de 1/6 sa castig 100 de lei.

Logica lui Matei: Daca joc jocul o singura data exista o sansa mare sa pierd 100 de lei. Daca il joc insa de un numar foarte mare de ori, atunci ma voi apropia de medie si voi pierde doar 66 de lei. Voi salva deci garantat 34 de lei.

Logica lui Ion: Daca joc o data am 85% sanse sa pierd bani. Daca joc de la 3 ori sau mai mult e aproape garantat ca voi pierde bani >90%.
Dar daca joc doar de doua ori, probabilitatea sa pierd bani va fi minima: 69% Deci voi juca de doar 2 ori.

Cine are dreptate?
Credeti ca mai exista si alte perspective?

3 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Toți.

| 1onur a răspuns (pentru gabicoo):

Gabicoo haide la revoluție! ia băieții cu tine frate! Adună câți poți.

| Delliae a răspuns:

Nu se fac teme pe TPU!