| chiftelutacrocanta a întrebat:

Sa presupunem ca o suta de copii traiesc intr-un loc lipsit de carti religioase si religii.Ce comportament credeti ca vor avea acei copii odata cu inaintarea in varsta? Cum credeti ca se vor intelege acei copii intre ei odata cu inaintarea in varsta?

21 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Mann ne nastem ateii cu toti ca apoi dobandim o religie e altceva, depinde de fiecare in parte, poate mai rational, imagineazati o lume fara religie =fara ura, violenta, dezbinare, crime in numele unei religii

Răspuns utilizator avertizat
| RAY a răspuns (pentru chiftelutacrocanta):

Rational vorbind mann fiecare are un loc pe lumea asta, dar cum sunt o fiinta emotionala recunosc ca sunt rasist de mult ori si ca fac generalizari, eu nu sunt patriot sunt om daca as putea as salva planeta de specia umana care e cancerul planetei

https://www.youtube.com/watch?v=DqRXahtDX7o

| Dariusuu a răspuns:

Nu vor fi asa spalati pe creier cum sunt altii, iar in rest pot avea un comportament perfect normal.
Ar avea mai mult de castigat oricum decat sa asculta basme nemuritoare.

| untu a răspuns:

Nu stim precis, dar cred ca fara credinta ar crea haos, comportament salbatic, canibalism, dar trebuie sa stie ca acesti copii ce-i binele si ce-i raul!

| Pool77 a răspuns (pentru untu):

Nu mai spune.
Hai sa facem acest test, nu-i invata nimeni nimic dar se vor tine doar ore de religia sau o ora in biserica in fiecare duminica.
Pe cat punem pariu ca din 100 nici unul nu va deveni religios iar si acela care ar devenii religios ar ucide s.a.m.d

| T0T a răspuns (pentru untu):

Și fără cărți religioase nu ar ști ce e bine și ce e rău? Tu când faci un lucru bun îl faci că simți sau că așa zice o carte?

| Julian_Mad_1995 a răspuns (pentru untu):

Cuvintele unui crestin fanatic... sau gresesc

| anonim_4396 a răspuns (pentru untu):

Sigur, capacitatea empatică nu e suficientă.

| WaterDrop a răspuns:

Nu ai mentionat daca traiesc impreuna cu parinti sau nu. Daca traiesc cu parintii, este irelevant restul, pentru ca nu religia este de vina ci parintii care le`o baga in cap.

Răspuns utilizator avertizat
| Doarunaltutilizator a răspuns:

Pai daca acei copii ar inainta in varsta ar avea un comportament negativ adolescentii sunt mai violenti din fire majoritatea si e probabil ca acei copii cand vor creste sa se schimbe radical nu poti stii exact fiecare se comporta in felul lui de a fi.

| Pool77 a răspuns:

In primul rand un comportament adecvat vine din partea parintilor si nu al bisericii.Biserica maxim te invata un mod de viata, pe care normal tu o decizi daca vrei s-o urmezi sau nu.
Fara invatatura toti am fi exact ca oamenii preistorici, habar n-am avea cum se face un foc sau ce sunt alea haine. Momentan, cei care se nasc in societate stiu toate aste (in afara de faza cu focul, din 1000 10 daca ar putea sa faca foc fara chibrit-bricheta etc)si in cele mai multe cazuri deja sunt obisnuiti cu idea de imbracaminte adecvata, comportament adecvat pentru ca asta vad peste tot si asa sunt invatati in toata perioada in care stau cu parintii si da un copil invata si pana in 18 ani sau mai mult (nu, nu la scoala ci de la parinti).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

*Vor fi fie atei(mai mult sau mai putin probabilil),*dat fiind ca nu doar prin scris omul invata (),acei copii chiar si fara carti pot sa aiba o credinta/religie-se numeste convertire prin limbaj oral(vorbire, propavaduire...)*oamenii de la inceputul timpurilor, fara carti sau asa zisa "propavaduire" din cauza necunoasterii, a fricii, a necunoscutului si-au creeat zei(Urmareste filmul "Laguna albastra").

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

*Vor fi fie atei(mai mult sau mai putin probabilil),

*dat fiind ca nu doar prin scris omul invata (),acei copii chiar si fara carti pot sa aiba o credinta/religie-se numeste convertire prin limbaj oral(vorbire, propavaduire...)

*oamenii de la inceputul timpurilor, fara carti sau asa zisa "propavaduire" din cauza necunoasterii, a fricii, a necunoscutului si-au creeat zei(Urmareste filmul "Laguna albastra").

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Citește "Împăratul muștelor" de William Golding.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde de societatea în care trăiesc. Copii aceia nu se educ chiar singur, se adaptează la modelele de viață pe care le au. De exemplu sunt cazuri de oamenii care au fost educați de animale, capacitatea de gândire nu avea, dar aveau acele competențe sociale pe care respectiva specie o avea.

| 6684464 a răspuns:

Delfini* toti.

*metaforic vorbind.

| Teardrop a răspuns:

Ca orice alte 100 de fiinţe umane.

| 3amthinking a răspuns:

Eu cred ca vor ajunge sa se omoare intre ei, nu sa se inteleaga. Oamenii fara frica de Dumnezeu sau care nu cunosc religia fac ceea ce vor ei pentru ca nu au teama de pedeapsa si constiinta lor nu este educata sa se simta vinovata.

| Glooring a răspuns:

S-ar comporta complet normal.