anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sa spunem ca am apărut acum 13, 8 miliarde de ani, am creat universul, am creat tot ce exista, dar care ar fi scopul existentei mele? Creația mea este scopul meu existențial?

6 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

| sadrian46 lipsa totala de imaginatie

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Întrebi care ar fi. Scopul, existența. Tu.
Să spunem că am apărut acum 13, 8 miliarde de ani.
Eronat. noi, eu și tu, nu am apărut atunci.
Despre viață știm că a apărut acum cam 3, 5 miliarde de ani pe pământ.
Am creat universul. Greșit. Univers, creație, noi. Nu a fost așa.
Astfel începi cu două greșeli, dar așa, relaxat.
Să revenim.
Scopul existenței mele.
Astfel ai o imagine despre tine, spui, mele, al meu.
Astfel ai un sentiment la identității proprii, știi ceva despre un eu.
Apoi vorbești despre existența acestui eu.
Existența nu este un obiect, este o relație.
Vorbești despre corp, despre viața ta. despre fatpul că este ființă vie dotată cu viață și cu un eu? Ai această imagine despre tine, care să implice aceste aspecte, sau este nevoie să ți-o clarifice cineva, iar tu doar să pui niște cuvinte una după alta așa cum ai făcut când ai comis cele două greșeli din enunț, așa, relaxat?
Apoi, după ce nu ai habar ce înseamnă să exiști tu ca eu, entitate vie, în acest context, al universului și al vieții pe pământ, pui întrebarea cu scopul cu referire exact la tine, deci nu scopul altora, ci precis, scopul tău.
Și ce ar însemna scopul? Ceva spre care te îndrepți, în timp ce trăiești.
Când pui întrebarea așa - ar fi- la modul condițional, optativ. rezuiltă că ar putea să fie, s-ar putea să nu fie. S-ar putea să depindă de tine sau s-ar putea să fie pur și simplu fără nici o contribuție voluntară din partea ta, a eului.
Ai o viziune cosmică, univers. miliarde de ani, creație dar te pierzi în ea, și cauți ceva neclar și ipotetic, scopul fără tine, sau scopul cu participarea ta. Dat înafară de acest context filosofic abstract și îndepărtat. trăiești într-un mediu concret. Ai contact cu el, sau te scalzi doar în filosofie înaltă?
Acolo undeva în mediul care trăiești, este calea, scopului eului tău.
Despre acel mediu concret, despre structura euluii tău, noi nu știm nimic.
Așa că nu putem să dăm un răspuns la așa întrebare nici măcar la modul optativ. care și cum ar fi, cum ar putea să fie.

| Theo94 a răspuns:

Daca as fi creatorul poate as sti.

| RAY a răspuns (pentru Theo94):

De ce ai raspuns daca nu stii

| TristanTzara a răspuns:

Simplu exiști ca să îmi spui ce numere pică la loterie laughing

| RAY a răspuns (pentru TristanTzara):

Daca ai avea credinta lui iov ai vedea ca bani nu sunt totul in existenta ta limitata