| CoquineNoire a întrebat:

Sa vorbim (sau sa filosofam putin, asta ca sa nu-mi fie mutata la alta categorie) putin despre sleep paralysis (paralizia din timpul somnului), care se refera la situatia in care o persoana este constienta dar este incapabila sa se miste, fiind asociata si cu prezente mai mult sau mai putin malefice.
Ei bine, intrebarea mea este, de ce aceste stari de paralizie sunt asociate cu aceste prezente malefice, cum se intampla adesea?
Este de vina oare frica ce se declanseaza automat cand iti simti corpul paralizat si ai reactia de a striga dupa ajutor, si de aici, atragem anumite spirite neprietenoase ale viselor?
Pe de alta parte, ati fost in situatia cand ati experimentat paralizia in somn fara prezenta acestor prezente malefice?
Cei care au capacitatea de a-si controla visele (abilitate cunoscuta drept lucid dreaming) au reusit sa scape de acele prezente sau si ei trec prin aceeasi experienta mai putin placuta?
Ma adresez celor care nu au de obicei cosmaruri, ci doar celor care mai traiesc astfel de episoade.

Here's a potato, pentru efortul depus de a citi pana aici.

Răspuns Câştigător
| ViseleSmulgGratii a răspuns:

Daca vrei sa prelungesti un vis lucid trebuie, in primul rand, sa nu te emotionezi, in prima faza. Cum te vezi intr-un vis constient, fixezi un stimul din acesta, de obicei vizual(eu folosesc dungine din palma mea), si te concentrezi pe el pana visul se clarifica/stabilizeaza, adica pana stimului ales de tine devine clar, si implicit visul.
Odata ce l-ai stabilizat, poti face ce vrei.

31 răspunsuri:
| wtxwhdxifdjebdd a răspuns:

Salut draga utilozator.Desi postarea e a ta
doresc sa iti pun cateva intrebari. Poti avea SP cu ajutorul meditatiei? Daca da, cat timp? Si in ce pozitie trebuie sa stau?
E multa putere in toata treaba asta.Ma incita ca majoritatea au mentionat de acea prezenta care ne chinuie, de joaca cu mintea noastra, profitand ca suntem paralizati.Cine stie, cata subtilitate poate fi...
Raspunde-mi te rog la intrebari.Trebuie sa experimentez.Totul tine de reactiile chimice, acolo e rezolvarea, in mintile noastre, suntem " roboti biologici setati pe pilot automat. "