Pe om bineinteles, chiar cu riscul vietii.
Nu te poti numi om daca nu-ti ajuti semenii in situatii disperate.
Cat creier pot avea cei care aleg cainele in loc de om?
Cred ca au doar un neuron in plus fata de cainele pe care vor sa-l ajute.
Neuronul acela le permite sa nu-si faca nevoile pe strada.
Normal, as salva omul.
E cu skepsis? adica, acum o sa vii sa spui ca omul acela e un psihopat sau un nemernic si dupa ce va fi salvat va ucide pe cineva? ca altfel, nici macar nu se justifica intrebarea ta...
Ar trebui creata o sectiune pentru intrebari retorice.
Interesant ca mai toti ce ar salva cainele tine sa se si justifice. ca omul nu l-ar ajuta pe viitor. oare faci asta numai ca sa primesti ceva? daca ati fi voi in situatia de a fi salvati si ceilalti ar alege cainele? si asta pe motiv ca "oamenii e rai". off. generalizarea asta.
eu aleg omul
Ce dea mincinosi, bah frate, Ce de-a clisee. cata prostie, cata falsitate.
Pe om.
Deși mi-ar părea enorm de rău de bietul cățel, aș avea conștiința mai împăcat dacă l-aș salva pe om.
Salvez omul, ca daca nu o fac, o sa am mustrari de constiinta mai tarziu.Bineinteles,daca e cocalar (manelist,tigan, semidoct, ratat, etc) atunci poate sa moara, chiar daca spuneti ca "are si el un suflet".
Ai dreptate ca omul. Dumnezeu a lasat dragostea fata de oameni, nu de caini.
Bună.
Dacă acea persoană face parte din familia mea, categoric o voi salva pe ea. Sângele apă nu se face!
Dacă este un necunoscut, prefer să salvez căţeluşul deoarece nu degeaba se spune că este prietenul cel mai bun al omului. Animalele sunt ca şi oamenii.
Pa-pa.
Oameni mai sunt 7 miliarde. Câinii sunt mai puțini. Iar mie-mi plac animalele.
În ziua de azi cătelul.
Desigur dacă ar fi un copil mic, ar fi altceva.
Cu cât cunosc mai bine oameni cu atât iubesc mai mult animalele.-Albert Einstein.
De fapt citatul era "Cu cât cunosc mai bine oamenii cu atât iubesc mai mult câinii", și nu a fost spus de Einstein, ci de Hitler.
Ai dreptate, mersi.
Omul,cel mai probabil ar avea familie acasa, care i-ar duce dorul.Nu ar putea rezista fara el.
Dar si cainele...o fiinta fara aparare.
Nu stiu, nu pot sa aleg.
Dacă e om inteligent, îl salvez pe el.
Dacă e om prost, salvez căinele.
Dacă (,) căinele e bichon iar omul e prost, mă omor și eu.
Rezolvare:
Il intreb pe om daca e crestin.
Scenariu 1:
Spune "da", salvez cainele.
Scenariul 2:
Spune "nu", inseamna ca e musulman(sau altceva) si il las sa-l salveze Allah si salvez cainele.
I-a spune-mi parerea ta despre maresalul Antonescu, daca avem aceeasi parere mergem sa facem un test adn ca am o suspiciune
A murit pentru tara.
A incercat sa faca un lucru bun, din pacate nu i-a iesit. Daca nu era inlaturat de la putere poate ca azi aveam Transilvania(nu ca azi n-am avea-o) si "Basarabia e Romania"(la fel si in cazul Bucovinei).
Daca se intampla asta si cu canele si cu omul as alege pe amandoi pe om primul si pe caine al doilea ..eu am imi salvat pisici
si catei de la moarte
S-au omorat destui oameni nevinovati ca pe niste caini vagabonti.Acum,sa mai moara si cainii ca oamenii de atunci.Omul.
Daca acea persoana e mama/bunica/sora/iubitul meu, atunci normal ca omul l-as alege. Daca e un dusman, cainele!
Depinde.unii ar zice ca pe om deoarece este o fiinta care face ceva folositor in viata, pe cand cainele sta, se plimba si latra
Pe niciunul pentru ca eu cred in proverbul pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti.Am invatat pe pielea mea si nu numai o data.
Depinde cine e acel om... Daca e o ruda normal ca pe ea o alegi pentru. ca sufletul omenesc e de nepretuit care nu poate fi schimbat, insa un caine poti sa-l schimbi cu altul.( stiu ca ti se face mila, dar asta e)
Pe om desigur chiar daca imi plac animalele. E adevarat ca unii oameni sunt groaznici dar totusi i-as salva. Suntem fiinte cu constiinta si sentimente.
Cainele...desi ii lipseste ratiunea, as fi sigur ca mi-ar fi loial toata viata lui, spre deosebire de omul care "gandeste", dar intotdeauna va pune binele sau in fata oricarui altui lucru.
La urma urmei, daca eu as fi in situatia sa fiu salvat de la o moarte sigura, mai degraba m-as astepta de la un caine sa o faca decat de la un om
Cainele .
El va fi alaturi de tine toata viata dupa ce l-ai salva.
Omul s-ar putea sa fie cu 2 fete si la un moment sa te dea uitarii.