Nu cred ca ai greșit cu ceva ca ai pus aici o întrebare pentru a afla mai multe informații sau pentru a discuta despre asta. Sfatul meu este sa îi blochezi pe cei care nu îți sunt de ajutor și nu te respectă ca om. Tu nu știi, dar inveti, doar ca nu poți invata dacă iei în seama spusele tuturor' deranjaților '. Ai pus o întrebare, nu cred ca trebuie sa fi trans la răspundere pentru ca nu știi sau sa fi judecat dacă ai astfel de curiozități firești.
Nu ai auzit de teoria Big Bang? Vorbind de galaxie infinită e clar că nu ai auzit de mai multe lucruri.
Nu înțelegi noțiunea de spațiu și de infinit. Nu înțelegi că Big Bang nu s-a produs în ceva(tu îți imaginezi folosind o viziune superficială asupra lucrurilor). Infinitul nu există, e o noțiune abstractă, se poate demonstra folosind matematica de liceu. Îmi amintești de cineva. Pe scurt, lasă subiectele astea, nu-s de tine.
Nu ai cum să înțelegi lucrurile astea căci sunt lucruri peste puterea noastră de percepție. Oricum nivelul tău e foarte scăzut. Eu doar ți-am explicat că nu poate exista infinit. Tu dacă zici că ceva trebuie să existe în ceva, paradoxal aduci în discuție infinitul. Extinderea spațiului se face în nimic. Sunt probabil chestiuni relativiste, mai complicate decât ceea ce asociezi tu cu viața de zi cu zi. Nu sar cu gura pe tine, ți-am spus că infinitatea este ireală fizic, experimental iar asta poate să ți-o spună oricine are cunoștințe modeste de fizică. De asemenea nu e un lucru greu de demonstrat. Mai mult de atât, sunt lucruri pe care nu le vei înțelege o viață. Mai bine vezi-ți de școala ta, învață ceea ce totuși trebuia să știi până acum la nivelul tău. Chestiunile astea se discută când ai măcar o facultate care să aibă legătură cu fizica și matematica, ca să nu zic un doctorat.
Poate avea, că sunt chestiuni complicate. Te asigur din marea mea experiență pe aici că nimeni nu o să te lămurească la nivelul la care te aștepți tu. De asemenea dacă va veni cineva ce va ști mai bine cum stau lucrurile, va fi greu să îl înțelegi. Ce legătură are spațiul cu doctoratul? Păi tu crezi că oricine studiază spațiul și timpul? Sunt chestiuni extrem de complicat de studiat și înțeles. Ce puteai tu face e să te uiți pe materialele de pe Google despre teoria Big-Bang, era îndeajuns căci nimeni nu te poate ajuta mai mult în momentul de față. Eu tot ce am făcut a fost să îți spun că ai luat-o pe arătură și că mai trebuie să înveți chestii. Lucrurile nu sunt ceea ce par.
Intrebarea interesanta este "Ce este spatiu"... stiu spatiu, dar de ce?
Prima si cea mai cunoscuta este Big Bang si daca te intrebi ce a fost inainte de Big Bang este o teorie cum ca universul se repeta la nesfarsit, adica dupa marea explozie se creaza galaxii etc si dupa se atrag inapot ca dupa sa se creeze din nou ace mare explozie, daar e ciudat pentru ca la momentul actual s-a descoperit ca Galaziile se indeparteaza accelerat din cauza energiei negre care are efect gravitational(pana si pe lumina o afecteaza)(paradoxal cica aceasta energie ar sustine galaxiile pentru ca ar fi imposibil ca acestea sa nu se "destrame" din cauza distantelor). Sau mai este teoria Multiversului unde ar exista mai multe universe si se speculeaza cum ca se poate sa ne fi ciocnit cu unul(se speculeaza) din cauza acelei pete din "fundal" (microwave background)
Hei, salut referitor la întrebare.
Big Bangul a fost o explozie de energie de unde a apărut materia, timpul și spațiul.
Big Bang-ul nu s-a întâmplat într-un anumit „spațiu„ ci a fost întregul spațiu care s-a răspândit peste tot.
Știu că este greu de vizualizat dar așa funcționează.
Nu cred ca ai greșit cu ceva ca ai pus aici o întrebare pentru a afla mai multe informații sau pentru a discuta despre asta. Sfatul meu este sa îi blochezi pe cei care nu îți sunt de ajutor și nu te respectă ca om. Tu nu știi, dar inveti, doar ca nu poți invata dacă iei în seama spusele tuturor' deranjaților '. Ai pus o întrebare, nu cred ca trebuie sa fi trans la răspundere pentru ca nu știi sau sa fi judecat dacă ai astfel de curiozități firești.
De ce ar fi proasta prima?
Ambele nu au sens...chiar deloc.
Poti argumenta?(la a doua chiar nu are nici un sens)
Ce inteleg eu din BigBang este ca, ce ceva s-a format din nimic.
Da stiu, dar poate totul este ca un ciclu in care totul se repeta la nesfarsit(concluzie care este negata de proprietatile energiei negre)(sau poate universul accelereaza pana la un moment dat iar dupa se atrag iarasi).E o teorie dar pana acum pare cea mai plauzibila(cea cu Big Bang)(si este si demontrata)
Cel mai bun și logic răspuns este Dumnezeu. El a existat dintotdeauna și va exista în continuare.
Asta care mananca 3 calorii pe zi si crede ca e mod de viata sanatos.
Siguuur maaa.
Si pe el cine l-a creat?