Daca interpretezi intrebarea (care probabil este ambigua in mod intentionat) "Ce a fost intai: oul (de orice natura) sau gaina?" atunci este foarte usor sa raspunzi deoarece putem sa ne uitam la animalele ovipare (ou +fecundatie externa care apare la unele specii de pesti, amfibieni si nevertebrate). Clasificari peste clasificari, dar putem zice cu siguranta ca un oul de peste a fost inainte fazanului domesticat (gaina). Acum sa revenim la cealalta intrebare: oul de gaina vs gaina. Inainte sa fie gaina pe care o stim noi, era fazanul. In mod logic: un fazan a facut un ou si din ou a iesit o gaina. Da...si nu. Asa am putea raspunde la intrebare, dar in mod gresit. E ca si cum te-ai uita la spectrul luminii: nu iti dai seama unde (in mod exact si indubitabil-cum vor cei care nu inteleg evolutia "si nu stie ce e aia stiinta") se termina o culoare, asa e si cu gaina. Nu putem zice decat ca la inceput am avut un fazan salbatic si dupa ~8000 de ani de domesticire (milioane de generatii) avem gaina. Dupa parerea mea, scor: 2-0 pentru ou.
Dupa cum bine se stie,D-zeu a facut cate un animal,pasare, etc la inceputul lumii! deci e clar ca a facut si o gaina, care la randul ei a facut un oulet
Deci, prima data a fost facuta gaina!
PS De ce gandire maxima cand e asa de logic?
2 cazuri. Daca crezi in teoria creationista atunci oul, daca crezi in teoria evolutionista atunci oul.
Oul, care a iesit dintr-o reptila aproape evoluata in pasare.
E cea mai simpla intrebare asta. Dumnezeu a creat pamantul,animalele si etc... printre animale erau porcu, capra, gaina eventual... si apoi oul si gata.
Eu cred ca au fost...gaina, dar la gaina ii maui trebuie un cocos, ca sa poata face un ou. Si cred ca au fost anma2, si din ou a iesit un cocos!
Nu am sa-ti spun raspunsuri de genul dumnezeu a creat si a facut si etc... dar logic ar fi gaina dar tu ai sa zici ca din ou a iesit si gaina si atunci totul se repeta asa ca nici savanti nu o sa-ti poata raspunde.
Vasybulan întreabă:
anonim_4396 întreabă:
Fcsb_CkAta_Lin_1996 întreabă: