Filosofie si comedie in acelasi timp, ar putea avea sens prin insusi faptul ca iti da voie sa gindesti liber si nici nu se va ajunge la un rezultat concret.
Poate ca o pasare, noaptea, uda fiind, are actiuni mai arzatoare de intreprins, de-aia nu poate sa zboare...
Nu are niciun inteles. E usor sa iti dai seama de asta nu doar pentru ca e ilogic, dar daca un scriitor nu a gasit explicatia, fie e un scriitor prost, fie nu exista explicatie.
Nu e proverb. Este o fraza fara sens folosita de un comediant - Jackie Vernon.
"Jackie Vernon (March 29, 1924 – November 10, 1987) was an American stand-up comedian, actor and voice artist."
"Vernon liked to quote an ersatz philosopher named Sig Sakowitz with the unexplainable motto, "A wet bird never flies at night." There actually was a Sig Sakowitz, a Chicago-based radio talk show host."
Source and further information:
http://en.wikipedia.org/wiki/Jackie_Vernon_(comedian%29
N-am auzit de acest proverb (spre rusinea mea).
Depinde si de context. Spuneai ca l-ai gasit-ntr-o carte.
Acum nu stiu, eu unul nu-i gasesc explicatia + ca nu sunt filosof
Totusi, poate pe softpedia gasesti raspunsuri .
Am si eu un moment de distrugere a constiintei, pe care-l pastrez pentru nepotii mei cand voi imbratisa patul de moarte, pazea:
-un soarece orb nu-si face niciodata culcus unde a fatat pisica
-un iepure nu se teme de nimic, el fuge sa gaseasca ceva cu care sa-ti dea in cap.
-omul nu are nevoie de minte, e suficient sa calce zebra de langa leu
-orice seif bine incuiat, poate fi un stup de albine
-nu oferii iubire cu flori, rupe o floare si gandeste-te ca esti prost.
-cand tragi la rame trebuie sa te uiti si in spate.
-cand vezi soarele rasarit pe strada ta, sa stii ca o imparti cu altii, asa ca lupta!
?@_@?
Superb!
Poate te descopera vanatorii de statusuri "cool", si vei fi citat pe toate retelele...
Nuu, eu le zgarii pe masini ca sa le dau politistilor momente profunde de literatura!
creativ.
Vei deveni celebru intr-o zi
))
O explicatie stas nu exista. In fine...e o chestie ciudata si fara sens, dar mintea noastra poate sa-i dea diferite intelesuri.
Hai sa nu gandim logic pentru ca daca o luam p'asa nu ajungem nicaieri.
E clar ca nu se refera la sensul propriu al afirmatiei, deci putem inventa orice bazaconie
O pasare uda nu poate sa zboare, mai ales noaptea atunci cand ii sunt afectate simturile. Cred ca se refera la faptul ca cineva ranit/invins nu isi asuma riscuri in cele mai nefavorabile imprejurari sau atunci cand e lipsit de credinta in ceva, nu se avanta in necunoscut.
Asta e explicatia pe care am gasit-o. Poate ave alegatura oarecum cu faptul ca era pe patul de moarte si nu isi mai facea sperante ca va mai trai, simtea ca is e apropie sfarsitul.
Aha,interesant,mersi si Happy Easter !
anonim_4396 întreabă: