| suffarstar a întrebat:

Am gasit intr-o carte un proverb.Autorul afirma ca i-a fost spus de bunicul sau pe patul de moarte,dar nu a reusit sa-i gaseasca intelesul. Am cautat pe internet, dar nu am gasit.
Proverbul spune : "O pasare uda nu zboara noaptea."

Stie cineva ce inseamna?

22 răspunsuri:
| harciog a răspuns:

Filosofie si comedie in acelasi timp, ar putea avea sens prin insusi faptul ca iti da voie sa gindesti liber si nici nu se va ajunge la un rezultat concret.

| Leocerba a răspuns:

Poate ca o pasare, noaptea, uda fiind, are actiuni mai arzatoare de intreprins, de-aia nu poate sa zboare...

| valentingb a răspuns:

Nu are niciun inteles. E usor sa iti dai seama de asta nu doar pentru ca e ilogic, dar daca un scriitor nu a gasit explicatia, fie e un scriitor prost, fie nu exista explicatie.

| ady123 a răspuns:

Ciudat proverb, findca o pasare uda nu zboara niciodata, nu numai noaptealaughing

| Shammal a răspuns (pentru ady123):

Ieri pe ploaie in bradul de langa mine era un gugustiuc care ridica aripa sa-l ploua, in consecinta era ud si a zburat la un moment dat

| Dismally a răspuns:

Nu e proverb. Este o fraza fara sens folosita de un comediant - Jackie Vernon.

| suffarstar explică (pentru Dismally):

Aha.mersi si Paste fericit!

| WhatheWow a răspuns:

"Jackie Vernon (March 29, 1924 – November 10, 1987) was an American stand-up comedian, actor and voice artist."

"Vernon liked to quote an ersatz philosopher named Sig Sakowitz with the unexplainable motto, "A wet bird never flies at night." There actually was a Sig Sakowitz, a Chicago-based radio talk show host."
Source and further information:
http://en.wikipedia.org/wiki/Jackie_Vernon_(comedian%29

| Exilee a răspuns:

N-am auzit de acest proverb (spre rusinea mea).

Depinde si de context. Spuneai ca l-ai gasit-ntr-o carte.
Acum nu stiu, eu unul nu-i gasesc explicatia + ca nu sunt filosof laughing
Totusi, poate pe softpedia gasesti raspunsuri tongue.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am si eu un moment de distrugere a constiintei, pe care-l pastrez pentru nepotii mei cand voi imbratisa patul de moarte, pazea:
-un soarece orb nu-si face niciodata culcus unde a fatat pisica
-un iepure nu se teme de nimic, el fuge sa gaseasca ceva cu care sa-ti dea in cap.
-omul nu are nevoie de minte, e suficient sa calce zebra de langa leu
-orice seif bine incuiat, poate fi un stup de albine
-nu oferii iubire cu flori, rupe o floare si gandeste-te ca esti prost.
-cand tragi la rame trebuie sa te uiti si in spate.
-cand vezi soarele rasarit pe strada ta, sa stii ca o imparti cu altii, asa ca lupta!
?@_@?

| Kaℓi a răspuns (pentru anonim_4396):

Superb! laughing
Poate te descopera vanatorii de statusuri "cool", si vei fi citat pe toate retelele... laughing

| anonim_4396 a răspuns (pentru Kaℓi):

Nuu, eu le zgarii pe masini ca sa le dau politistilor momente profunde de literatura! devil

| Lizzu a răspuns (pentru anonim_4396):

tongue creativ.
Vei deveni celebru intr-o zihee hee

| Chαяtreux a răspuns (pentru anonim_4396):

rolling on the floor))

| deadwillow a răspuns:

O explicatie stas nu exista. In fine...e o chestie ciudata si fara sens, dar mintea noastra poate sa-i dea diferite intelesuri.
Hai sa nu gandim logic pentru ca daca o luam p'asa nu ajungem nicaieri.
E clar ca nu se refera la sensul propriu al afirmatiei, deci putem inventa orice bazaconie big grin

| Alexaaxc a răspuns:

O pasare uda nu poate sa zboare, mai ales noaptea atunci cand ii sunt afectate simturile. Cred ca se refera la faptul ca cineva ranit/invins nu isi asuma riscuri in cele mai nefavorabile imprejurari sau atunci cand e lipsit de credinta in ceva, nu se avanta in necunoscut.
Asta e explicatia pe care am gasit-o. Poate ave alegatura oarecum cu faptul ca era pe patul de moarte si nu isi mai facea sperante ca va mai trai, simtea ca is e apropie sfarsitul.

| suffarstar explică (pentru Alexaaxc):

Aha,interesant,mersi si Happy Easter big grin!

Răspuns utilizator avertizat