anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o intrebare despre electricitate.
La mine apa de la robinet curenteaza daca pui mana si am observat ceva bizar:
- atunci cand imi iau slapi in picioare si pun mana pe apa de la robinet aceasta nu mai curenteaza asa tare (aproape nici nu se simte)
- atunci cand imi dau jos slapii si raman cu picioarele pe gresie si pun mana in apa de la robinet curenteaza (tare)
De ce se intampla asta?
*NU MA CURENTEAZA PODEAUA CI APA DE LA ROBINET! De exemplu daca stau cu picioarele goale pe podea nu ma curenteaza, ci doar cand bag mana in jetul de apa.
Fara raspunsuri inutile, va rog! Stati la subiect.

Răspuns Câştigător
| Azre a răspuns:

O luăm de la capăt!
Dacă ai un Boiler, Centrlă electrică de încălzire a apei sau blocul are centrală proprie, dacă nu are împământare anumite componente electronice sau o izolație prost făcută, se descarcă prin apă, astfel faza trece la o intensitate mică prin apă iar tu când te uzi și ești desculț adică în contact direct cu pământul, faci masă,( închizi circuitul prin tine ) iar tu te curentezi. Dacă ai papuci în picioare, ciorapi, nu te mai curentezi că numai faci masă cu pământul.
Trebuie chemat un electrician și verificat!

46 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Hai sa incerc sa iti explic si eu, ca vad ca nu ai priceput.
Pamintul are sarcina pozitiva electric vorbind, deci e ca un nul, si asta inseamna ca absoarbe electricitatea. De aceea avem fenomenele de descarcare electrica numite traznete. Nori incarcati negativ, fac "masa" cu pamintul, care e pozitiv, si asa apare tensiunea, descarcarea, sau mai bine zis scurtcircuitul. La fel a fost si la tine, doar ca la o scara mult mai mica. Undeva, la robinet, sau pe teava, ai un contact de curent neizolat care atinge acolo, sau poate fi chiar lipsa de impamintare de la boiler sau un alt aparat casnic din zona (ceea ce cam tot aia este). Asta e sarcina negativa. Fiind fara slapi, avind contact cu pamintul, e normal sa o simti, pentru ca curentul trece de la fir, sau aparat, prin teava si apa pe miinile tale, si se scurge prin corpul tau in pamint. O simti la apa, pentru ca sarcina negativa genereaza tensiunea. La priza, daca e sa bagi un cui e periculos, insa ai 50% sanse sa scapi (una din doua), caci doar o gaura duce la contactul negativ, care genereaza tensiunea si te electrocuteaza (pe aceeasi chestie - curentul trece prin tine in pamint, insa il simti la cuiul bagat in priza), iar cealalta gaura e pozitivul, nulul, care, daca il atingi nu patesti nimic, pentru ca nu genereaza tensiunea (care apare doar la contactul intre negativ si pozitiv). Acum, daca tu ai avut slapi in picioare, e normal sa nu simti curentul la apa. Slapii izoleaza oarecum, fiind din material care nu conduce curentul electric, si de aceea descarcarea de tensiune nu apare, si nu simti ca te curenteaza. Simplu: nu ai contact intre negativ - apa, si pozitiv- pamintul.
Eu nu as vrea doar sa stiu de ce e asa, cum ai zis tu. E o problema grava undeva. Mai ales daca apa te curenteaza, si a facut-o deja de mai multe ori. Apa conduce foarte bine curentul electric, si electrocutarile la apa sunt dintre cele mai urite, pentru ca permite sa treaca mult mai usor curentul prin ea decit alte materiale conductoare. Eu nici nu as mai umbla la acel robinet, pina ce nu as chema un electrician sa vada despre ce e vorba. Nu e de glumit! Nu iti doresc sa fii trintit la pamint vreodata de curentul ce poate aparea prin apa la care te speli, iar daca e la cada, iar tu faci baie in ea, e moarte sigura in cazul unei descarcari serioase, care poate aparea oricind, fiind pe undeva o problema.

| doctorandus a răspuns:

Pentru ca slapii izoleaza electric. Cheama repede intretinerea sau vorbeste cu administratorul blocului ca poti sa ajungi pe nasalie.

| Azre a răspuns (pentru doctorandus):

Bravo!

Răspuns utilizator avertizat
| Azre a răspuns:

Nu ai împământare la boiler de aceea curentează apă.

| Azre a răspuns (pentru Ruines):

Că nu faci contact direct cu pământul. Dacă faci contact direct cu pământul adică desculț te curentezi trece curentul prin tine dacă ai ceva în picioare, ciorapi, șlapi, etc numai trece.

Exemplu mai bun ești ca o păsărică, păsările pot sta pe fire fără să se curenteze, datorită faptului că nu fac contact cu solul, cu nulul care e pământul.

Ești fenomenal, vine faza pe apă, de la un boiler care nu are împământare de aceea te curentează iar când faci contact cu pământul te pișcă! Scapă boilerul pe undeva curent. Ce o fi atât de greu de înțeles.

| doctorandus a răspuns (pentru Ruines):

Circuitul se face prin podea, atat ca suprafata de contact fiind mai mare nu prea simti ca te curenteaza.

Nu înțelegi! Curentul vine prin apă! Tu când atingi podeaua cu picioarele faci MASĂ! Și dai voie curentului să circule prin tine de la robinet la podea! Acum înțelegi?

| doctorandus a răspuns (pentru Ruines):

Ai fost la scoala sau esti prea mic ca sa fi invatat despre electricitate? Ai vazut filmul cu premiile Darwin?

| KEiGHT a răspuns (pentru Azre):

Pasarile nu se curenteaza pentru ca nu au maduva osoasa, ignorantule!

O luăm de la capăt!
Dacă ai un Boiler, Centrlă electrică de încălzire a apei sau blocul are centrală proprie, dacă nu are împământare anumite componente electronice sau o izolație prost făcută, se descarcă prin apă, astfel faza trece la o intensitate mică prin apă iar tu când te uzi și ești desculț adică în contact direct cu pământul, faci masă,( închizi circuitul prin tine ) iar tu te curentezi. Dacă ai papuci în picioare, ciorapi, nu te mai curentezi că numai faci masă cu pământul.
Trebuie chemat un electrician și verificat!

| Azre a răspuns:

Lasă-l, vezi că ți-am scris un mesaj, ține cont de el... mulțumesc.

| Azre a răspuns:

N-am voie să mă cert happy Îmi păstrez calmul și așa am multe pe cap, el mai lipsea.

| Lizzu a răspuns:

Bravo Azure laughing
Felicitari!

| Azre a răspuns (pentru Lizzu):

Pentru răbdare happy
Mulțam, să ai o seară frumoasă

| Lizzu a răspuns (pentru Azre):

La fel si tie happy mersi.

| ARF a răspuns:

Cand iti iei slapii, acestia nu te curenteaza deoarece sunt izolatori. Asta inseamna ca nu permite sa treaca curentul mai departe. Daca tii dai jos, apa te curenteaza, deoarece curentul trece prin corpul tau, iar dupa aceea in pamant.
Iti dau un sfat: schimba bateria de la robinet, deoarece ceva nu este in regula. Bafta happy

| ARF a răspuns (pentru Ruines):

Atunci schimba bateria de la robinet. Este ceva neinregula la ea.

| Master1ro a răspuns:

Te curenteaza din 2 motive:
1. Nu ai realizata instalatia de impamantare la boiler;
2. Este realizata instalatia de impamantare, dar aceasta nu este legata la pamant, ci la conductele de apa(asa se mai proceda pe la unii sa aiba impamantare la casa, in general in blocurile vechi).
Nu te curenteaza cand porti slapii deoarece nu faci contact direct cu pamantul!
E bine sa remediezi problema cat mai repede, curentul nu iarta!

| NascutSaFiuTrist a răspuns:

Copile de ce mai intrebi daca nu accepti ce-ti zice lumea? Nati avea dreptate Nu ai impamantare adica al treilea fir la instalatia electrica. nu ai invatat la fizica ca daca nu ai impamantare si atingi podeaua cu picioarele goale trece curentul prin tine in pamant, corpul uman e conductor de electricitate. Dupa ce ca esti terminat mai suferi la cei care-ti raspund de ce ai mai pus intrebarea daca esti recalcitrant la raspunsurii? Nu mai raspundeti vere ca asta e batut in cap nu intelege ce-i ziceti voi.

| Azre a răspuns (pentru NascutSaFiuTrist):

Lasă-l în pace... nu vrea să înțeleagă. Să își întrebe părinții vor ști să îi răspundă.

Boiler, centrală, sau ce ai tu la apartament sau ce are blocul poftim, NU ARE ÎMPĂMÂNTARE, astfel datorită anumitor componente electrice sau a unei izolații prost făcute permine curentului să circule prin APĂ!

| NascutSaFiuTrist a răspuns (pentru Azre):

Explicai ca si apa e conductor electric precum instalatia apartamentului, nu are chiar aceiasi conductibilitate dar permite curentului electic sa circule prin apa de la robinet si sa curenteze o familie de batuti in cap daca fac contact cu podeaua, pamantul sau daca este apa pe podea.

Că sunt izolatori electrici! Tu cu gura ta i-a zis! Nu trece curentul prin ei!

| Lizzu a răspuns (pentru Ruines):

laughing Nu vine nimic din podea,mai.
Treaba e ca vine din apa,de la robinet,da. Curentul trece prin corpul tau iar cand stai descult pe gresie,unda de curent trece mai departe din corpul tau in pamant, pentru ca nu exista bariera. Dar atunci cand iei slapii in picioare, ei constituie o bariera intre corp si pamant, iar curentul nu mai trece.

De asta spun toti la fel pentru ca asa e. Tu simti ca te curenteaza doar atunci cand faci contact cu gresia, dar curentul vine de la robinet si nu din pamant. vine de sus in jos si nu din pamant in sus.

Intelegi?

| KEiGHT a răspuns:

Pentru toti incultii, PAMANTUL/GROUND e NUL-ul nu e pozitiv!

| NaTl a răspuns:

1. Probabil nu ai impamantare la casa/apartament.
2. Ai ceva in priza si este langa chiuveta.